Enkla recept

Instant Pot Strawberry Cheesecake (video)

Instant Pot Strawberry Cheesecake är sammetslen, smaksatt med citron, jordgubbsgelé och sylt, sedan toppad med färska bär och vispad grädde! En elegant dessert som tar väldigt lite ansträngning!

Har du några extra jordgubbar liggandes? Förvandla dem till aptitretande desserter som denna jordgubbsmousse, jordgubbsglass och DEN BÄSTA jordgubbstårtan!


Tryckkokare Jordgubbscheesecake

Instant Pot Strawberry Cheesecake är vansinnigt krämig, slät och helt fylld med ren jordgubbssmak med inslag av färsk citron. Det är ingen bakning alls eftersom vi bara fryser in skorpan istället för att blindbaka den. Därför blir resultatet en enkel, lättansträngd dessert som alltid är en hit bland alla!

Kan du göra desserter i snabbgrytan?

Ett stort JA! Faktum är att några av våra favoritgodis görs i Instant Pot, det gör den mest perfekta äppelkakan, chokladmuffins, Crème Brulee!

Vi har också gjort cheesecakes i Instant Pot (det är så vi vet att det fungerar!), som dessa fantastiska smaker av morotskaka, Oreo och key lime. Å andra sidan, om du aldrig har gjort desserter i din IP kommer du att älska det ännu mer!


Vad behöver du för att göra Instant Pot Strawberry Cheesecake

Till smeten:

 • Färskost: Använd den typen i block, inte de bredbara. Låt den också stå ute i ett par timmar så att den är i rumstemperatur innan du använder den.
 • Socker: Omkring mindre än en kopp vitt socker ger denna dessert den perfekta sötman.
 • Majsstärkelse: Lika viktigt att använda det, eftersom det hjälper smeten att stelna.
 • Ägg: Ger fyllighet till smeten samtidigt som den ger struktur.
 • Gräddfil: Förstärker den krämiga syrligheten i denna goding!
 • Smakämnen: För den karaktäristiska syrligheten använder vi en kombination av citronsaft och skal, en skvätt vanilj. Jordgubbssylt och jello med jordgubbssmak ger den en fruktig burst!

För skorpan:

 • Vi använder krossade graham-kex (använd en matberedare för att få mycket fina smulor), lite socker och en skvätt kanel, plus lite smält smör för att få allt att smälta ihop.

Till påläggen:

 • Hacka några jordgubbar och förbered vispgrädde – vi lägger detta på vår läckra cheesecake!

Hur gör du Instant Pot Strawberry Cheesecake

 1. Flash-frysa skorpan. Kombinera först alla skorpkomponenter, tryck fast ordentligt i pannan och frys in i minst 20 minuter.
 2. Vispa upp smeten. Börja sedan med färskosten, vispa den tills den blir fluffig och ljusare innan du tillsätter majsstärkelse och socker. Efter detta, blanda i ägget en bit i taget. Slå dessutom i alla smakämnen.
 3. Montera. Fyll sedan den frysta skorpan med smeten och täck hela pannan mycket tätt med folie.
 4. Kock. Efter det, i din IP, häll i 1,5 koppar vatten innan du placerar underlägget. Lägg till sist pannan mycket försiktigt ovanpå den och ställ in IP på 30 minuter, sedan kommer bara ångan ut naturligt i cirka 30 minuter.
 5. Häftigt. Låt slutligen pannan stå på galler i en timme innan den ställs i kylen i minst 6 timmar och över natten.
 6. Tjäna. Ladda upp med färska, hackade jordgubbar och grädde precis innan servering. Skiva och njut!

Receptvarianter:

 • Prova en annan skorpa: Istället för grahamssmulor, använd krossade Oreos eller gingersnaps.
 • Ingen bakning: Lätt men lika fruktig och rik, denna no-bake-version är en annan vinnare.
 • Keto: Följer du en måltidsplan med låga kolhydrater? Njut av samma läckra cheesecake-smaker, keto-stil!
 • Andra frukter: Du kan byta ut sylten med mango, körsbär, blåbär och andra frukter.
 • Tjock: Blanda ner några hackade jordgubbar i smeten. På så sätt blir det saftiga fruktbitar i varje tugga!

Vanliga frågor

Kan man göra jordgubbscheesecake med färska jordgubbar?

Ja! Vi rekommenderar dock att du bearbetar den till sylt först på detta sätt, du får en slät cheesecake. Vi har det här superenkla receptet på Instant Pot Strawberry Jam som du borde prova!

Varför finns det ytsprickor på min Instant Pot Strawberry Cheesecake?

Det händer ofta om du glömmer att köra en kniv runt formen för att lossa kakan. Som en konsekvens, om du inte släpper den tidigt, kommer kakan naturligt att dra bort från formen och göra att ytan spricker.

Varför får Instant Pot Cheesecake att bli rinnig?

Det kan behöva mer tid för att stelna i kylen. Därför rekommenderar vi att kyla den i minst 6 timmar, men det är bäst om du kan lämna den över natten. Annars är nybakad cheesecake för mjuk och rinnig.

Hur fixar man en rinnande instant pot cheesecake?

Försök först att ge den mer tid i kylen. För det andra, när det svalnar, kommer det att fortsätta att tjockna och stelna.

Dessutom kan du laga den lite mer i IP om den inte är klar efter 30 minuter. än. Tänk på att det här receptet är mycket mer förlåtande än den vanliga bakade versionen!

Behöver du täcka cheesecaken när du bakar den i IP? Varför?

Ja, vi rekommenderar det starkt. Först låter det smeten koka jämnt. Därefter förhindrar det att vatten kommer in i kakan. Slutligen förhindrar det att smeten rinner över.


Hur vet jag när min instant pot cheesecake är klar?

Testa tempen – mitten ska vara ca 140F till 150F, visuellt ska det vara fast runt kanterna, men fortfarande lite jiggly i mitten.

Ska cheesecake vara flitig när den är klar?

Ja, mitten borde vara! Kom ihåg att restvärmen fortsätter att tillaga kakan när den svalnar. Med detta i åtanke. en något skakig mitt betyder att den blir perfekt krämig efter att den har svalnat.

Så här lagrar du rester:

Täck först över resterna med cling eller folie inuti behållaren, den håller sig fräsch i upp till en vecka. Lika viktigt är att se till att den tätar tätt, så att ingen fukt kommer in och gör den fuktig.

Hur man fryser:

Ta först bort toppingen innan du lindar in den mycket tätt i cling, sedan folie, förvara i upp till 6 månader. Efteråt, om du vill att det, placera det i nedre delen av kylen över natten när du är redo att njuta.

Instant Pot Strawberry Cheesecake

Strawberry Cheesecake Smet:

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button