Recept

Instant Pot Feta Pasta recept (video)

Instant Pot Feta Pasta är en snabb och läcker måltid gjord på pasta, fetaost, färsk basilika, tomater och vitlök. Denna TikTok-rätt blev viral av en anledning: den är ren tillfredsställelse i varje tugga. Följ det här receptet och lär dig hur du snabbt och enkelt gör detta vegetariska recept direkt med hjälp av tryckkokaren!

Instant Pot-recept är mina favoriter eftersom de är supersnabba och enkla att göra. De flesta av dem kan göras på cirka 30 minuter eller mindre, som denna IP Orange Chicken, Pressure Cooker Lobster Tails eller Firecracker Chicken.


Instant Pot TikTok Tomat och Feta Pasta recept

Detta Feta Pasta recept blev snabbt vår familjs favoriträtt. Efter att det blev viralt på TikTok bestämde jag mig för att prova det och se vad fuzz handlar om! Jag blev genast beroende av den här rätten. Det är så färgglatt, gott och smakfullt att alla i min familj bara älskar det. För att inte tala om hur snabbt det görs i Instant Pot.

Kombinationen av fetaost, tomat, basilika, vitlök och pasta är helt enkelt inte av denna värld. Den har den rätta balansen av krämighet från Feta, och ändå inte överväldigande. Körsbärstomaterna ger också massor av smak, och när de blandas med ost är det en ren himmel på jorden.

Använd gärna dina favorittomater här. Jag föredrar att gå med körsbär eller roma tomater, eftersom de är sötare och bara fungerar perfekt i detta recept. Testa också att använda färsk basilika. Du kan bara inte slå de färska basilikadofterna!


Instant Pot Feta Pasta Ingredienser:

 • Pasta: Du kan använda vilken pasta du vill. Jag föredrar dock att använda en mindre variant då den håller formen bäst, och den absorberade även såsen ganska bra. Skalpasta, penne, maccheroni, farfalline och makaroner fungerar bra.
 • Feta: Den centrala ingrediensen här! Du kan hitta fetaost av tegel i nästan alla lokala livsmedelsbutiker.
 • Vitlök: Färskhackad vitlök är ett måste här!
 • Olivolja: Använd den typ du gillar bäst.
 • Färsk eller torkad basilika: Jag gillar att använda båda. Den torkade basilikan brukar jag lägga till under tillagningsprocessen, och den färska basilikan är till garnering.
 • Kycklingbuljong: För att koka pastan. Använd gärna den butiksköpta versionen. Eller om du vill ha mer smak, gör din egen kycklingfond och använd den istället!
 • Tomater: Körsbärs- eller Romatomater är idealiska här. Däremot kan du använda det du har till hands.
 • Krydda: Salt, peppar och lite torkat lökpulver.

Vad ska man servera med Feta Pasta?

Hur gör man Instant Pot Feta Pasta och tomater?

 1. Saute: Använd saute-funktionen på IP, tillsätt lite olivolja och låt den värmas i 1-2 minuter. Tillsätt sedan hackad vitlök och fräs på låg nivå i 30 sekunder. Tillsätt sedan tomater och rör om i 1-2 minuter. Tillsätt kryddor och torkade örter.
 2. Tillsätt pasta: Häll i kycklingfonden och tillsätt pasta och krydda. Lägg sedan till tegelstenen av fetaost i mitten av grytan.
 3. Kock: Stäng locket och koka under högt tryck i 4 minuter, följt av QR (snabb tryckavlastning).
 4. Vispa: När trycket är slut, öppna locket och förvara ingredienserna väl för att kombineras. Hacka några färska basilikablad och njut varma.

Receptvarianter och ersättningar:

 • Använd annan pasta: Du kan ersätta pastan och använda det du har till hands eller älskar mest. Spaghetti kan till exempel bytas ut istället för penne eller skal.
 • Byt ut osten: Du kan också använda smulad fetaost, ricottaost, parmesan, getost eller en mozzarellaboll istället. Alla är bra alternativ till vanlig fetaost.
 • Lägg till andra grönsaker: För att göra det mer näringsrikt, tillsätt spenat, lök eller annat grönt.
 • Gör den kryddig: För en kryddigare kick, tillsätt lite hackad jalapeno eller chilipeppar under tillagningsprocessen. Lägg bara till baserat på din toleransnivå.
 • Bacon: För baconälskare, lägg till lite smulad bacon på toppen.

Recept på ugnsbakad fetapasta:

För att göra den i ugnen, följ dessa steg:

 1. Värm ugnen till 400 grader F (cirka 200 grader C).
 2. Tillsätt lite olivolja i en ugnsform och tillsätt sedan körsbärstomaterna. Tillsätt sedan fetaosten och ringla lite olivolja över. Krydda sedan med salt och peppar.
 3. Koka pastan i en kastrull enligt anvisningarna på förpackningen och ställ åt sidan. Spara en kopp vatten från pasta för senare användning.
 4. Låt osten och tomaterna grädda i 30 minuter. Ta sedan ut ur ugnen och krossa lite färsk vitlök ovanpå fetaosten tillsammans med några nyhackade basilikablad.
 5. Blanda ingredienserna till bakningen med en gaffel och lägg sedan det kokta förbiet ovanpå. Rör ihop allt. Om mer vätska behövs, tillsätt lite kokvatten till blandningen.
 6. Servera varm.

Hur förvarar man rester?

Låt skålen svalna helt innan den förvaras. Överför sedan resterna till en lufttät behållare och ställ i kylen i upp till 4 dagar.

Fler pastarecept att prova:

Dessutom är det superlätt att göra med tryckkokaren. Allt du behöver är ingredienserna i grytan och några minuters tillagning. Som ett resultat kommer du att sluta med en smakrik rätt som hela familjen kan njuta av.


Recepttips:

 • Kycklingbuljong kan ersättas med nöt- eller grönsaksbuljong. Dessutom, om du inte har någon buljong till hands kan du använda vatten som vätska. Buljongen ger dock denna måltid en fantastisk smak.
 • Du kan också lägga till fler proteiner till detta recept. Lägg till exempel till lite bacon, kycklingbröst eller till och med skivade kalkonbröst.
 • För att göra den vegetarisk, hoppa över kycklingfonden och ersätt den med vegetabilisk buljong eller vatten.

Instant Pot Feta Pasta recept

 • Vrid grytan till Saute och justera till Low, tillsätt olivolja och när oljan är varm tillsätt vitlök. Stek i 30 sekunder till 1 minut, eller tills vitlöken doftar.

 • Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare en minut.

 • Tillsätt pasta och buljong, lökpulver och torkad basilika.

 • Tillsätt fetaost, bryt den inte, häll bara in den en bit i pastan.

 • Tillsätt den hackade basilikan

 • Stäng och lås locket, rikta ventilen för att täta. Tryckkoka på HIGH i 4 minuter. Gör en Quick Release efter.

 • Ta av locket och rör om väl så att alla ingredienserna blandas. För mer sås, klicka på saute och tillsätt lite kycklingbuljong, rör om för att kombinera.

 • Servera med färsk basilika.

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button