Recept

Instant Pot Äppelsmör – Kärlek bakar goda kakor

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Som amazon-medarbetare tjänar jag på kvalificerade köp. Se min fullständiga avslöjandepolicy för detaljer.

Gör läckert äppelsmör med din Instant Pot! Ett snabbt och enkelt recept som gör äpplen till en rik, bredbar goding. Perfekt för toast!

Instant Pot Äppelsmör

Letar du efter ett mysigt och läckert sätt att kickstarta dina morgnar eller lyfta ditt snackspel?

Instant Pot Apple Butter kan vara precis vad du har letat efter! Detta aptitretande, hemgjorda äppelsmör erbjuder ett rikt, sammetslent pålägg som är både sött och kryddat och förvandlar ditt vardagsbröd och efterrätter till kulinariska mästerverk.

Det som är fantastiskt med att använda en Instant Pot för detta äppelsmörrecept är lättheten och hastigheten. Sluta stå framför spisen och röra i timmar!

Med Instant Pot kan du uppnå samma läckra resultat på en bråkdel av tiden. Föreställ dig den söta doften av äpplen, kanel och muskotnöt som flödar genom ditt hem när Instant Pot gör sin magi. Det är inget annat än luktlycka!

Detta äppelsmörrecept är en bris och kräver enkla ingredienser som äpplen, brunt och strösocker, vatten och en ensemble av kryddor, inklusive kanel, vanilj och kryddnejlika. Citronsaft ger en touch av syrlighet och balanserar sötman vackert. Och när det kommer till förberedelserna gör Instant Pot det otroligt enkelt och gör det mesta av det tunga lyftet åt dig.

Så, hur gör man äppelsmör som verkligen är exceptionellt? Nyckeln ligger i att använda äpplen och kryddor av hög kvalitet och att låta blandningen tjockna till önskad konsistens. Du vet att det är gjort när det är rikt, krämigt och helt oemotståndligt.

Och för dig som är ny på hemmagjorda pålägg, lita på oss: när du väl provat detta Instant Pot-äppelsmör kommer du inte att se tillbaka.

Oavsett om du vill breda det på rostat bröd, para ihop det med ostar på en charkbräda eller till och med hälla det över glass, erbjuder Instant Pot Apple Butter oändliga möjligheter. Så, fortsätt och prova denna förtjusande goding. Du kommer inte ångra det!

Hemlagat äppelsmör: ingredienser och utrustning

För att göra Instant Pot Apple Butter behöver du…

Ingredienser

 • äpplen – för att göra äppelsmör behöver du äpplen.
 • ljust farinsocker och strösocker – sötningsmedlen.
 • vatten och citronsaft – vätskorna.
 • mald kanel, vaniljextrakt, mald muskot, mald kryddnejlika och salt – alla kryddor och kryddor du behöver för att göra ditt eget hemlagade äppelsmör!

Utrustning

 • Instant Pot – att koka ditt äppelsmör i.
 • spatel eller redskap – för omrörning.
 • immersionsmixer – för att bearbeta dina äpplen till en slät och krämig puré.

Hur man gör äppelsmör

Förbered äpplena. Skala, kärna ur och skär äpplena i stora bitar.

Tillsätt ingredienser till Instant Pot. Lägg äpplena i snabbgrytan. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör om försiktigt för att täcka äpplena.

Omslag. Täck Instant Pot med locket och se till att tryckventilen är inställd på tät.

Kock. Koka på manuellt tryck i 10 minuter.

Naturligtvis släpp, sedan snabbsläpp. När timern går av, låt trycket släppa naturligt i 15 minuter och vänd sedan tryckventilen för att göra en snabb släppning för att släppa resten av trycket.

Mixa äpplena. Använd en stavmixer och mixa äpplena så att de får en slät konsistens.

Fräs blandningen. Slå på sauteringsfunktionen för snabbgrytan (till lägre värme/alternativ “ – ”) och fräs i 20-30 minuter för att tjockna äppelsmöret. Se till att röra hela tiden så att det inte bränns vid.

Häftigt. När det har tjocknat, låt äppelsmöret svalna. Det kommer att fortsätta att tjockna.

Tjäna. Servera på rostat bröd, glass, med charkuteribrädor mm.

Instant Pot Apple Butter: Vanliga frågor

Vilken typ av äpplen ska jag använda?

För en väl avrundad smak är det bäst att använda en blandning av söta och syrliga äppelsorter. Fuji, Honeycrisp och Granny Smith är utmärkta val.

Kan jag skippa sockret?

Ja, du kan utelämna sockret om du föredrar ett mindre sött äppelsmör. Det naturliga sockret i äpplena ger fortfarande lite sötma.

Hur länge håller hemlagat äppelsmör?

När den förvaras i en lufttät behållare i kylen kan den hålla i upp till två veckor. För längre förvaring kan du frysa den i upp till ett år.

Behöver jag skala äpplena?

Peeling är valfritt. Om du föredrar en slätare konsistens, skala äpplena. Om du är okej med en mer rustik känsla, behåll skalen på.

Hur vet jag när det är klart?

Äppelsmöret kommer att tjockna när du steker det. Om den fortfarande är för rinnig kan du lägga till lite majsstärkelse för att uppnå önskad konsistens.

Vad kan jag använda äppelsmör till?

Äppelsmör är otroligt mångsidigt. Använd den på rostat bröd, i havregryn, som topping till glass eller till och med som ingrediens i bakverk. Det är en bra fyllning för bakverk, en marinad för kött, och även som en mix-in för yoghurt eller smoothies.

Är det okej att dubbla receptet?

Ja, men se till att du inte överskrider den maximala fyllningslinjen på din Instant Pot. Justera tillagningstiderna efter behov.

Måste jag använda en Instant Pot?

Även om det här inlägget fokuserar på bekvämligheten med att använda en Instant Pot, kan du säkert anpassa äppelsmörreceptet för spishäll eller långsam spis. Användning av en Instant Pot minskar dock tillagningstiden avsevärt.

Hur kan jag förvara den?

Förutom kylning och frysning, kan du också göra äppelsmöret med hjälp av steriliserade burkar för långtidsförvaring. Se till att följa säkra konserveringsmetoder.

Andra recept du kan njuta av

Ingredienser

 • 5 pund äpplen

 • 1/2 kopp ljust farinsocker

 • 1/3 kopp strösocker

 • 1/4 kopp vatten

 • 1 msk citronsaft

 • 1 msk mald kanel

 • 2 tsk vaniljextrakt

 • 1/2 tsk mald muskotnöt

 • 1/4 tsk mald kryddnejlika

 • 1/4 tsk salt

Instruktioner

 1. Skala, kärna ur och skär äpplena i stora bitar.
 2. Lägg äpplena i Instant Pot och tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör om försiktigt för att täcka äpplena.
 3. Täck Instant Pot med locket och se till att tryckventilen är inställd på tät.
 4. Koka på manuellt tryck i 10 minuter.
 5. När timern går av, låt trycket släppa naturligt i 15 minuter och vänd sedan tryckventilen för att göra en snabb släppning för att släppa resten av trycket.
 6. Använd en stavmixer och mixa äpplena så att de får en slät konsistens.
 7. Slå på sauteringsfunktionen för Instant Pot (till lägre värme/“ – ” alternativet) och fräs i 20-30 minuter för att tjockna äppelsmöret. Se till att röra hela tiden så att det inte bränns vid.
 8. När det har tjocknat, låt äppelsmöret svalna. Den kommer att fortsätta att tjockna när den svalnar.
 9. Servera eller lagra.

Anteckningar

 • Äppelsmöret kommer att tjockna när du steker det. Om det fortfarande inte har din önskade konsistens kan du lägga till 1/2 matsked majsstärkelse för att tjockna det. Det kommer också att tjockna i kylen.
 • För en väl avrundad smak är det bäst att använda en blandning av söta och syrliga äppelsorter. Fuji, Honeycrisp och Granny Smith är utmärkta val.
 • När den förvaras i en lufttät behållare i kylen kan den hålla i upp till två veckor. För längre förvaring kan du frysa den i upp till ett år.
 • Peeling är valfritt. Om du föredrar en slätare konsistens, skala äpplena. Om du är okej med en mer rustik känsla, behåll skalen på.
 • Du kan lägga till en skvätt äppelcider för en extra kick.

rekommenderade produkter

Som Amazon Associate och medlem i andra affiliate-program tjänar jag på kvalificerade köp.

Näringsinformation:

Avkastning: 12

Serveringsstorlek: 2 matskedar

Belopp per portion:

Kalorier: 153Totalt fett: 0gMättat fett: 0gTransfett: 0gOmättat fett: 0gKolesterol: 0 mgNatrium: 49mgKolhydrater: 40 gFiber: 5gSocker: 33gProtein: 1g

Observera att näringsinformationen på denna sida är en uppskattning baserad på de produkter jag använde. Ingredienser och näringsinformation kan variera avsevärt mellan märken. Se alltid till att läsa etiketterna. Vänligen kontrollera att ett recept passar dina behov innan du använder det. Näringsinformation kan innehålla fel, så verifiera den självständigt. På samma sätt kan recept innehålla fel, så använd ditt sunda förnuft när du följer dem.

Har du gjort det här receptet?

Testade du detta recept? Se till att lämna ett betyg och tagga @lovebakesgoodcakes på Instagram med hashtaggen #lovebakesgoodcakes så jag kan se vad du har gjort!


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button