Användbar information

Hemlagad Rice Krispie Treats – The Chunky Chef

Dessa hemgjorda rice krispie godsaker är en så enkel och rolig att göra, efterrätt utan bakning! Min version förblir mjuk och sliskig, inte hård och torr, och använder bara 5 enkla ingredienser.

Det här är en av mina No-Bake Dessert recept som jag vet att du vill ha till hands!

Som barn älskade jag rice krispie godsaker. Hemlagad, köpt i butik, från restauranger, you name it. Men som vuxen… nä, vem skojar jag, jag fortfarande älska dem!

Det finns bara någon helt oemotståndlig kombination av smörig marshmallow-ig sliskighet och krispiga flingor i en portabel efterrätt utan bakning!

Men jag har märkt att godsakerna som köpts i butik i allmänhet är ganska hårda och torra. Det finns bara inte tillräckligt med smuts för min smak.

Till och med det ursprungliga rice krispie-godisreceptet på flingslådorna gjorde det inte riktigt för mig… så jag finjusterade och pysslade tills jag kom fram till en version som har det perfekta förhållandet mellan smör och marshmallow och flingor!

Detta är bara en översikt; de fullständiga ingredienserna och anvisningarna finns i receptkortet längst ner i det här inlägget.

 1. Smält smör. Jag rekommenderar en stor gryta för detta, så att du kan röra om allt i grytan och inte behöver smutsa ner en annan skål.
 2. Tillsätt marshmallows och smält. Se till att göra detta på LÅG värme, annars kan du sluta med hårda krispie-godis.
 3. Rör ner flingor och marshmallows. Detta kan ta lite armbågsfett, eftersom allt är klibbigt, men det är värt det i slutändan.
 4. Tryck ut i pannan. Gör detta lätt så att de inte blir superkomprimerade.
 5. Låt stelna. Godsakerna behöver stelna i cirka 30 minuter, för att svalna och verkligen hålla ihop.

Användbart tips!

När du gör rice krispie godsaker, se till att använda färska marshmallows. När marshmallows är gamla och hårda har de knappt någon fukt kvar, och de smälter inte alls lika bra.

Variationer av detta recept

 • Matt – även om jag inte har testat det här receptet med frostade rice krispies flingor, borde det fungera bra om du vill prova det.
 • Andra spannmål – för en rolig twist, prova att använda fruktiga småsten, kakaossten (eller kakao krispies) eller kanel sugar rice krispies. Alla spannmål som har ungefär samma storlek och form som original rice krispies kommer att fungera.
 • Marshmallow storlek – alla storlekar marshmallows kommer att fungera för detta recept, du vill bara ha 32 oz marshmallows. Men om du använder den större storleken måste du skära 3 koppar av dem i små bitar (för att röra i godsakerna).
 • Former – skär gärna dessa godsaker i vilka former du vill! Detta är roligt att göra för säsongsbetonade semester.
 • Choklad – för lite extra kul och dekadens, prova att ringla godsakerna med smält choklad!

FAQ’s

Behöver rice krispie godsaker förvaras i kylskåp?

Nej, de hålls helt okej i rumstemperatur. Faktum är att kylning av dem kan få dem att torka ut snabbare och förlora den klibbiga konsistensen som vi alla älskar.

Varför är mina rice krispie godsaker svåra?

I allmänhet kan det vara ett antal saker; inte tillräckligt med smör, för mycket spannmål, inte tillräckligt med marshmallows eller att värma upp marshmallows vid för hög temperatur. Det här receptet är noggrant utformat för att ha det perfekta förhållandet mellan smör, flingor och marshmallows, så den mest troliga boven är värmen. Uppvärmning över för hög temperatur kan förvandla den till en nästan kolaliknande blandning, som blir mycket hård när den kyls.

Hur förhindrar jag att rice krispie-godsaker fastnar på min hand när jag gör dem?

Med alla sliskiga marshmallows är det ingen överraskning att de är klibbiga. Jag har hittat det bästa sättet att undvika att hälften av blandningen fastnar på dina händer, är att spraya handflatorna lätt med nonstick-spray innan du trycker ner blandningen i pannan.

Göra rice krispie godsaker i förväg

Även om dessa godsaker inte tar lång tid att göra och inte kräver någon bakning, kan du göra dem helt i förväg.

Jag rekommenderar inte att du gör det mer än 2-3 dagar framåt, annars kan de börja bli torra.

Frysning

Visste du att du kan frysa rice krispie godsaker?

Låt godsakerna svalna helt, slå sedan in varje ruta individuellt i vaxpapper, plastfolie, folie etc, och förvara i en fryssäker behållare i upp till 2-3 månader.

Tina i kylen och njut!

Lagring

Rice krispie godsaker bör förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur i 3-4 dagar.

För att få dem att smaka ännu fräschare, slå in varje enskild fyrkantig goding i plastfolie och förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur.

Min favoritgummispatel!

Jag har haft ett sådant här set i flera år och de har hållit sig riktigt bra! Gummispatel gör det mycket lättare att röra ner flingorna i den klibbiga marshmallowblandningen.

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 12 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Dessa hemgjorda Rice Krispie-godsaker är så lätta och roliga att göra efterrätt utan bakning! Min version förblir mjuk och sliskig, inte hård och torr, och använder bara 5 enkla ingredienser.

Förbereda

 • Klä en 9×13-tums långpanna med folie eller bakplåtspapper och spraya sedan med nonstick-spray. Avsätta.

 • Mät upp 3 koppar av mini marshmallows och ställ dem åt sidan.

Smält smör och marshmallows

 • Tillsätt smör i en stor kastrull eller kastrull och värm sedan över medelvärme. När smöret har smält, tillsätt alla återstående marshmallows (förutom de 3 kopparna du redan mätt upp). Sänk värmen till LÅG och rör om tills helt smält.

 • Rör ner salt och vanilj och ta sedan bort från värmen.

Kombinera

 • ** Jag tycker att lätt sprayning av en gummispatel med nonstick-spray hjälper till att flingorna inte klumpar sig för mycket på spateln när du rör om. **

 • Tillsätt flingor och de 3 kopparna marshmallows du ställt åt sidan, rör om tills all fling är täckt.

Montera

 • Överför blandningen till den förberedda bakformen. Spraya händerna lätt med nonstick-spray och tryck sedan försiktigt ner i pannan tills den är jämnt fördelad. ** Försök att inte trycka för hårt, annars blir de så tätt packade att de blir svåra att äta. Du vill använda minsta möjliga kraft för att sprida dem i pannan. **

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

 1. Serveringsstorleken är upp till dig, men jag brukar skiva pannan med godsaker i 12 rutor. Den angivna kaloriinformationen gäller 1/12 av pannan.
 2. 3/4 av smör kan också mätas som 12 msk eller 1,5 stickor (för mina amerikanska läsare).

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button