Hälsosamma snacks

Hawaiiansk makaronsallad – den tjocka kocken

Söt, syrlig och krämig… med precis rätt mängd krispigt kommer denna hawaiianska makaronsallad att bli ditt GO TO makaronersalladsrecept för varje gryta och sommargrill!

Detta Recept på makaronsallad är ett av de recept vi har med så många av våra familjegrytor och grillar. Vi älskar också enkla sommarrecept som mina Klassisk pastasallad och Bakade bönor. Det här är en av mina Smårätter recept som jag vet att du vill ha till hands!

MAKARONISALLAD RECEPT

Makaroner sallader är en sådan ikonisk sommarmat … faktiskt, vid nästan varje cookout denna sommar, kommer du förmodligen att se en skål med pastasallad.

Alla älskar de komplexa smakerna, och de är det ultimata att ta med till en cookout, eftersom du kan göra dem i förväg.

Som sagt, vissa makaronsallader är… ja… ganska tråkiga! En näve grönsaker, mosig/smakfri pasta och någon dressing som smakar som vanlig majonnäs… låter det bekant?

Jag slår vad om att det gör det… vi har alla haft det förut. Men inte denna hawaiianska makaronsallad!

Den här salladen är ganska enkel när det gäller ingredienser, men har en enorm smakkraft.

Jag har aldrig varit på Hawaii, men jag har hört berättelser om deras berömda tallriklunch. Tallriklunchen är en relativt billig men ändå mättande rätt som började redan på 1880-talet som en lunch för arbetare på Hawaiis plantager. Vanligtvis någon sorts kött, lite ris och så klart makaronsallad.

Nuförtiden kan du hitta tallrikluncher som serveras vid vägkanter, drive-ins och hole-in-the-wall restauranger över hela Hawaii. Det finns till och med några Hawaiian BBQ-restauranger som serverar en version av det här i det angränsande USA

HUR MAN GÖR HAWAIIAN MACARONISALLAD

 1. Gör dressingen. Vispa ihop alla dressingens ingredienser och ställ i kylen tills det behövs.
 2. Koka pastan. Koka pastan 2-5 minuter längre än den angivna förpackningstiden och låt den rinna av.
 3. Rör i vinäger. Tillsätt pastan i blandningsskålen och blanda i vinäger. Låt sitta 10-15 minuter.
 4. Tillsätt hälften av dressingen. Häll i ungefär hälften av dressingen och rör om. Låt sitta 10-20 minuter.
 5. Lägg till blandningar. Rör ner salladslök, selleri, riven morot och riven lök. Rör sedan i resterande hälften av dressingen.
 6. Täck och kyl. Täck skålen och ställ i kylen i minst 2-3 timmar.

YTTERLIGARE MATNINGSTIPS

 • ÖVERKOKA PASTAN – Jag vet att det verkar helt enkelt fel att koka pastan förbi al dente-tiden som står på förpackningen. Det tillåter faktiskt att pastan absorberar maximal mängd av den fantastiska dressingen.
 • ÄTIKNIKEN – att tillsätta vinägern till den varma, avrunna pastan ger en fantastisk smak till själva pastan. Det är också det som ger salladen en härlig känsla. Efter att du har lagt till det kommer pastan att dofta riktigt starkt av vinäger, men det är okej, när den väl har slängts med dressingen mjuknar det hela till en underbar krämig, lite syrlig smak som får dig att komma tillbaka efter mer!
 • KLÄ PÅ SIG – det här kan verka som massor av majonnäs/dressing… och det är det! Men det är det som gör detta till en klassisk makaronsallad i Hawaii-stil. Det ger den perfekta mängden krämighet.
 • RIKTIG MAYO – för det här receptet är det bara riktig majonnäs som duger. Miracle whip och andra pålägg har andra tillsatser och smaker och smakar helt enkelt inte rätt. För maximal krämighet rekommenderar jag starkt att du använder helfet majonnäs och helmjölk. Hellmann’s, Best Foods och Dukes är majonmärkena jag använder regelbundet.

VARIATIONER AV DETTA RECEPT

 • KREAMIGARE – hemligheten med en fantastisk makaronsallad i Hawaii-stil är dressingens konsistens. Du vill inte ha den FÖR tjock. Men om du föredrar att din sallad ska vara lite krämigare, använd 1/2 kopp mjölk istället för hela 1 kopp.
 • MAKARONISALLAD I BART – om du föredrar att inte göra den tvåstegsdressingsprocessen, kan du lägga till hela dressingmängden tillsammans med den ättiksindränkta pastan och andra salladsingredienser. Jag tycker att pastan absorberar dressingen lite bättre när den görs i två delar, men jag vet att inte alla har tålamod att göra det 🙂
 • MIX-INS – Jag har sett många makaronsallader som hade andra inblandningar, som ärtor, hårdkokta ägg, skinka i tärningar, paprika, peppar och till och med finhackad ananas. Jag har dock inte personligen provat dessa saker.
 • ANNAN PASTA – medan armbågsmakaronpasta är den traditionella pastan som används, kan du göra denna sallad med nästan vilken genväg som helst av pasta (vilket betyder inte långa nudlar som spagetti).

GÖR MAKARONISALLAD I FÖRE TID

Makaronsallad är ett fantastiskt potluck-recept eftersom det faktiskt är det förment ska göras i förväg!

När du blandat ihop allt är det bäst att kyla det i minst 2 timmar, men ärligt talat, om du kan göra det en dag i förväg kommer det att ha den bästa smaken och konsistensen.

Om du gör detta i förväg och det verkar vara torrt, tillsätt lite majonnäs blandat med lite mjölk tills du får rätt konsistens tillbaka.

LAGRING

Överbliven makaronsallad bör kylas i en lufttät behållare och konsumeras inom 3-4 dagar.

SPECIELL UTRUSTNING FÖR DETTA RECEPT

 • Stockpot – Jag gillar att använda den här grytan för att koka min pasta i, plus att den är bra för att göra soppor och chili.

SE TILL ATT RULA NER FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER FÖR TIPS OCH RECENSIONER.

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG ATT LÅTA MIG VETA HUR DU TYCKTE DET!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 10 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Söt, syrlig och krämig… med precis rätt mängd krispigt kommer denna hawaiianska makaronsallad att bli ditt GO TO makaronersalladsrecept för varje gryta och sommargrill!

GÖR SALLAD

 • Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och tillsätt sedan torkad pasta. Koka pasta 2 – 5 minuter längre än paketförteckningen för al dente. Dränera.

 • Tillsätt genast pastan i en stor mixerskål, tillsätt vinäger och rör om tills pastan absorberar vinägern. Låt sitta 10-15 minuter.

 • Tillsätt hälften av dressingen till pastan, rör om väl. Låt sitta ytterligare 10-20 minuter.

 • Tillsätt salladslöken, sellerin, morötterna och löken. Rör om, tillsätt sedan resterande dressing och rör om igen.

 • Täck skålen med plastfolie och ställ i kylen i minst 2 timmar, men längre är bättre.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

 1. Att överkoka pastan kan tyckas och kännas fel… men det är en klassisk skillnad i makaronsallad i hawaiiansk stil. Plus att den överkokta pastan absorberar smakerna från vinägern och dressingen mycket bättre.
 2. Att lägga till dressingen i 2 delar kan verka som ett onödigt steg, men det gör att pastan suger upp mycket av dressingen samtidigt som den fortfarande är krämig.
 3. Makaronsallad serveras kall, så se till att den är helt kyld innan servering. Minst 2-3 timmar, men kan du göra detta dagen innan servering är det ännu godare!
 4. Vad jag kan säga är klassisk hawaiiansk makaronsallad bara dressing, pasta, lök och morot. Om du vill utelämna sellerin och salladslöken kan du absolut.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button