Dessert recept

Guinness Biff Stew Recept (VIDEO)

Guinness biffgryta har smält-i-munnen nötköttsbitar med vegetabiliska bitar sjudade i din irländska favoritöl! Detta rejäla recept är perfekt för St. Patrick’s Day!

Det är ett köttig sopparecept som du kan servera tillsammans med ölbröd, puddingmyntchokladkakor och baconstekt kål! Dessa är alla rätter som är perfekta för att fira den irländska traditionen!


Irländsk Guinness Beef Stew

Guinness biffgryta har sina smaker från den berömda alkoholhaltiga drycken samt den rika smaken av nötkött. De smakar så gott tillsammans! Och med tillsats av grönsaker, aromater och Worcestershiresås i buljongen förstärker soppans djupa smaker ytterligare.

Även kallad Irländsk nötkött och Guinness Stewdenna rätt är känd i Irland där Guinness ölmärke har sitt ursprung runt 1700-talet. Fram till idag återstår det att vara en populär dryck globalt, inte bara i Irland. Inte konstigt, recept innehåller även denna favoritdryck bland ingredienserna, precis som detta recept.


Jag älskar hur den här rätten kan vara så tröstande trots buljongens köttighet och rika smak. Servera den med bröd, ris eller pasta som är en perfekt duk för de färgglada smakerna av denna soppa.


Vilken typ av öl finns i Guinness Beef Stew?

Den har Guinness-ölet som har en djup och mörkbrun färg på grund av det rostade korn som ingår i den. Detta ger också grytan dess karakteristiska färg.

Denna specifika öl är en sorts porter och har en bitterhet som kompletterar nötköttet. Malten i den balanserar ut en del av bitterheten i den. Tillsatsen av de olika grönsakerna hjälper också.


Hur gör man biff- och Guinness-gryta?

 1. Säsong: Släng köttet i salt, peppar och mjöl.
 2. Brun: Värm lite olja i en holländsk ugn eller liknande gryta och tillsätt det kryddade köttet. Koka tills de fått en jämn färg på alla sidor. Gör detta i omgångar, täck de brynta i folie medan du bryner de andra omgångarna.
 3. Avglasera: Tillsätt buljong i grytan och skrapa botten där droppen fastnar. Hoppa inte över detta steg eftersom dropparna är smakrika och kommer att göra din gryta rikare.
 4. Saute: Tillsätt smör och fräs aromaterna. Rör ner Worcestershiresås och tomatpuré innan du lägger i ölet.
 5. Sjuda: Lägg i nötköttstärningarna och resten av aromaterna och örterna. Låt allt koka på låg nivå i cirka en och en halv timme.
 6. Tillaga i ugn: Värm ugnen till 300 grader Fahrenheit. Kassera örterna, lägg i grönsakerna i soppan och fortsätt tillaga i ugnen i ungefär en timme tills grönsakerna är färdiga. Tillsätt buljong eller vatten efter behov.
 7. Tjockna: Efter tillagning, tillsätt en slurry majsstärkelse om du vill tjockna den ytterligare.
 8. Tjäna: Garnera, sedan, servera medan den fortfarande är varm.

Har Guinness Beef Stew alkohol?

Eftersom den har öl i sig har den visserligen alkohol i början, men det mesta kommer att brinna av ändå. Så det är okej att servera även för barn.


Kan jag göra det med lamm?

Ja! Använd axeldelen för detta eftersom detta är det bästa snittet för stuvning. Den har fantastisk marmorering och den långa tillagningstiden kommer att möra den fint.


Kan man göra Guinness Beef Stew i förväg?

Ja! För detta kan du kyla skålen när den har svalnat helt och värma på spishällen senare. Det kommer att vara okej för upp till 3 eller 4 dagar.

För att förlänga hållbarheten till 3 månader, frys in den men utelämna potatisen då den inte fryser bra. Det du kan göra är att koka lite spuds att lägga till rätten när du värmer upp den efter upptining.


Guinness Biff Stew Recept Tips:

 • Du kan lägga i palsternacka och gröna ärtor. Frysta ärtor kan tillsättas mot slutet av tillagningen utan att behöva tinas.
 • Chuckstek är ett bra snitt att använda till denna rätt. Den är prisvärd och den långa tillagningstiden kommer att möra den bra ändå.
 • Skär nötköttet i stora tärningar som kan hålla den långa tillagningstiden. Ju längre den tillagas, desto fler smaker kan extraheras från ingredienserna för en rik maträtt.

Andra recept perfekta för St Patrick’s Day:

Guinness biffgryta

 • Lägg nötköttsbitar i en stor skål och strö över mjöl, salt och svartpeppar. Kasta för att kombinera.

 • Lägg till en kraftig, ugnssäker stor gryta eller holländsk ugn över medelhög värme och tillsätt 2 matskedar olja. När oljan sjuder, lägg till nötköttet några bitar åt gången i ett lager, se till att inte överfulla bitarna.

 • Bryn, vänd bitarna på alla sidor, ca 5 minuter per sats. Ta bort från grytan och överför till en tallrik, täck med folie. Tillsätt ytterligare 2 matskedar olja i grytan och koka ytterligare en sats nötkött.

 • När du har kokat nötköttet, sänk värmen till medel och tillsätt nötbuljongen i grytan. Använd en träslev för att skrapa de bitar som fastnat i botten av grytan väl.

 • Tillsätt två matskedar smör och smält det.

 • Tillsätt den hackade löken och hackad vitlök, rör om och koka i 1 minut.

 • Tillsätt Worcestershiresås och tillsätt Guinness-ölen och rör om.

 • Lägg tillbaka nötkött chucks. Tillsätt den kvartade löken, hela vitlöksklyftor, lagerblad och färskt knippe rosmarin.

 • Täck över och koka på låg värme, skumma buljong då och då, tills köttet är mört, i ca 1 1/2 timme.

 • Värm ugnen till 300 grader F.

 • Kassera rosmarin och lagerblad.

 • Tillsätt morötter, selleri och potatis. Rör om för att kombinera.

 • Täck över och tillaga i den förvärmda ugnen i cirka 1 timme, eller tills grönsakerna är mjuka. Om det behövs, tillsätt buljong eller vatten om grytan är torr.

 • Ta ut grytan från ugnen, smaka av och justera för salt och peppar. Om du föredrar att grytan är tjockare, tillsätter vi gärna en majsstärkelse och vattenslurry för att tjockna den, 1 matsked majsstärkelse löst i 3 matskedar vatten.

 • Servera grytan varm, garnerad med nyhackad persilja.

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button