Dessert recept

Granatäpple Mimosas (lätt semestercocktail!)

Denna festliga twist på klassiska mimosas lägger till granatäpplejuice till bubblig champagne som kombineras till en skön mousserande cocktail för vilken fest eller brunch som helst!

Perfekt för vilken semesterbrunch eller fest som helst, och så lätt att göra! Med flera olika smakvariationer hittar du en som passar din smak. Vi älskar semesterdrinkar som min Vit julsangria och det här är en av mina Drycker du kommer definitivt att ha i ditt parti rotation!

GRANATÄPLE MIMOSOR

Om du är som jag är semesterperioden bra för mat, men också för drycker! Det är säsongen för libations och en mimosa är ett bra alternativ… oavsett om det är för en brunch eller en festlig fest.

Detta recept på granatäpplemimosa är en festlig twist på en klassisk drink, gjord med mörkröd granatäpplejuice, en kvist grönska (rosmarin) och en glittrande sockrad kant!

HUR MAN GÖR GRATÄPPELMIMOSA

 • Kör en limeskiva runt kanten av champagneflöjter.
 • Doppa glaskanterna i strösocker.
 • Tillsätt mousserande vinglas.
 • Toppa med granatäpplejuice.
 • Om så önskas, tillsätt en sked granatäpplekärnor och en kvist färsk rosmarin.

RECEPTTIPS FÖR DE PERFEKT MIMOSAS

Lika enkel som en mimosa är att göra, det finns fortfarande några tips och tricks för att göra den PERFEKTA cocktailen.

 1. Välj din bubbel – traditionellt tillverkas mimosor med champagne, men det kan vara dyrt att få äkta champagne. En torr Prosecco (italienskt mousserande vin) eller Cava (spanskt mousserande vin) är fantastiska, och billigare, alternativ. Om du dock ville använda champagne, är en torr Brut ditt bästa val. Inget behov av att slå ut de stora pengarna dock, eftersom det här är en blandad dryck, kommer en flaska till måttligt till lågt pris att fungera utmärkt.
 2. Använd en riktig champagneflöjt – och nej, det är inte bara så att du kan se snygg ut lol. Den smala munnen på flöjten minskar ytan, vilket gör att bubblorna och kolsyran fortsätter att bubbla. Bubblorna är där de är!
 3. Hitta ett bra förhållande – en god mimosa ska inte vara för söt, så jag föredrar förhållandet 2/3 mousserande vin till 1/3 fruktjuice. Om du föredrar en lite sötare version, prova 3/4 mousserande vin till 1/4 fruktjuice.
 4. Mousserande vin först – Det här är verkligen en preferens, men enligt min erfarenhet är det mycket lättare att göra dessa cocktails om du lägger till bubbel först. Gör man det på andra sättet är det verkligen svårt att hälla det mousserande vinet ovanpå saften utan att det bubblar upp så mycket att det rinner över, vilket blir till en klibbig röra, för att inte tala om slöseri med dyrbart vin!
 5. Rör inte om – bubblorna i det mousserande vinet blandar drycken och omrörning kan göra att drycken blir platt snabbare.
 6. Ingen is behövs – använd bara kylt vin och juice så får du en perfekt kyld drink. Is skulle späda ut drycken. För extra kylda drycker… kyl dina glas innan servering.

VARIATIONER AV GRANATÄPLE MIMOSAS

 • Orange – Som en nick till den klassiska versionen, prova att tillsätta lite apelsinjuice! Fyll dina glas cirka 2/3 av vägen med mousserande vin, tillsätt sedan cirka 1/2 uns kall apelsinjuice och fyll glaset resten av vägen med granatäpplejuice.
 • Kalk – Om du älskar limesmak, tillsätt en skvätt limejuice (färsk) till cocktailen!
 • Apelsinlikör – Vill du ha lite extra kick? Tillsätt en skvätt Grand Marnier eller Cointreau.
 • Alkoholfri – byt ut det mousserande vinet mot en mousserande vit druvjuice eller till och med mousserande vatten.

ATT GÖRA MIMOSAS I FÖRE TID

Eftersom denna cocktail använder ett mousserande vin, vill du verkligen inte göra det i förväg, eftersom bubblorna kommer att försvinna och lämnar dig med en mycket platt drink. Som om du lämnade din läsk på disken ett tag så skulle den bli platt och tappa de där underbara bubblorna.

Den goda nyheten är att denna cocktail bara tar några minuter att piska upp, så du kan enkelt göra den här drinken på begäran.

Att fylla glasen i citrusjuice och socker KAN dock göras i förväg, vilket hjälper saker att gå snabbare.

Efter att ha kantat glasen kyler jag dem gärna i kylen, så drinken blir väldigt kyld när den serveras i ett redan kylt glas!

ATT GÖRA MIMOSOR FÖR EN MASSA

För att göra mimosor i en kanna, tillsätt det mousserande vinet och sedan granatäpplejuicen. Rör inte om, eftersom det kan göra att du tappar bort dessa dyrbara bubblor! Ställ in kannan i kylen i upp till 10 minuter eller så och servera sedan.

Varje gång du gör mimosor i förväg blir din drink mindre bubblig. För att motverka det med kannaversionen, tillsätt lite färskt (som i, nyss öppnat) mousserande vin i botten av ditt glas. Jag gillar att lägga till ungefär en tum eller två. Häll sedan i mimosadrickan från tillbringaren för att fylla resten av glaset!

ALTERNATIV FÖR CHAMPAGNE FLÖT

 1. Stamlös/plast – dessa är fantastiska eftersom de är splittersäkra, bpa-fria och återvinningsbara, för att inte tala, mycket prisvärda!
 2. Klassisk flöjt – Jag har haft dessa i min samling länge och de har hållit sig riktigt bra!
 3. Elegant – dessa flöjter är lite modernare, är handblåsta och perfekta för ett speciellt tillfälle!

SE TILL ATT SCRULA NEDÅT FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER!

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 6 – 8 drinkar

(håll muspekaren över # för att justera)

En festlig twist på en klassisk mousserande cocktail!

 • Kör den skivade limen runt kanten på varje champagneglas.

 • Tillsätt socker i en grund form och doppa kanten på glaset i sockret.

 • Fyll glasen 2/3 till 3/4 av vägen fulla med champagne. Fyll glasen resten av vägen med granatäpplejuice.

 • Om du använder, garnera drycker med en sked granatäpplekärnor och en kvist färsk rosmarin.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

För bästa smak, välj en torr Brut-champagne eller torr prosecco eller cava.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button