Hälsosam livsstil

Galet lätt Quiche-recept (Freestyle)

Detta enkla quicherecept gör små, handhållna quicher som är perfekta för en frukost på språng. Snabb smördegsgenväg ingår!

Även om jag älskar en klassisk quiche, är jag inte alltid på humör att piska fram min stavmixer och göra en pajskal från grunden. Det är därför jag har skapat det här galet enkla receptet på quiche i personlig storlek. Den är perfekt för att förbereda en vardagsfrukost eller för en lat söndagsbrunch med familjen. Vad är bättre? Du kan ta fram massor av olika pålägg från kylen och låta alla skräddarsy sina egna.

Snabb Heads Up: Du behöver smördeg för detta recept. Häng lite från frysgången i mataffären, eller gör det hemlagat med vårt enkla recept på smördegsdeg.

Vad är en Freestyle Quiche?

Till skillnad från traditionell quiche, görs freestyle-quiche genom att stoppa in äggröra och andra smakrika pålägg i ett smördegskuvert. Nedan hittar du en snabb sammanfattning av smak, konsistens och tid det tar att göra detta recept.

 • Smak: Smaken av denna quiche är supersmart. Äggröran toppas med strimlor av salt skinka och ett stänk baconbitar, följt av en näve mozzarellaost och salladslök.
 • Textur: Konsistensen på denna freestyle-quiche är ungefär som en bakelseficka eller handpaj.
 • Tid: Från början till slut tar dessa freestylepajer bara 30 minuter att göra.

Quiche vs. Frittata: Vad är skillnaden?

Även om både äggbakar, pajer och frittatas har en skarp skillnad – skorpa. Medan traditionella pajer innehåller ägg och pålägg bakade i pajskal, är frittata mer som omeletter i kakstorlek eller skorpfri paj. Som sagt, båda serveras av skivan och kan enkelt tweakas med olika pålägg och ingredienser.

Lätt Quiche-video

Gör detta enkla Quiche-recept

Att göra detta enkla quicherecept kräver knappt 10 ingredienser. Nedan hittar du en snabb sammanfattning av receptet innan du dyker in.

 • Blanda ihop äggen: Vispa ihop äggen och grädden i en medelstor skål. Häll äggblandningen i en stekpanna och rör om tills den är helt genomstekt.
 • Sätt ihop Freestyle Quichen: Kavla ut smördegen och skär den i jämnstora rutor. Toppa varje ruta med äggröra, följt av skinkstrimlor, baconbitar, ost och salladslök. Pensla quichens kant med äggtvätt med en konditorivaror och vik sidorna till en kuvertform. Pensla till sist topparna med mer uppvispade ägg.
 • Baka Freestyle Quichen: Sätt ihop freestylepajen på en plåt och grädda i 400°F i cirka 15 minuter eller tills de blir gyllenbruna. Servera varmt och njut!

3 tips för detta enkla Quiche-recept

Här hittar du 3 tips som hjälper dig att klara det här enkla quichereceptet.

 • Dra ut smördegen först när du är redo att använda den. Du vill arbeta med quichen kall så att smöret inte smälter. Detta kommer att säkerställa att quichen fluffar upp fint i ugnen.
 • Skiva smördegen i lika stora bitar. För att främja jämn bakning, skiva smördegen i lika stora rutor.
 • Använd en äggtvätt för att försegla quichen. För att förhindra att quichen faller sönder eller öppnas i ugnen, försegla kanterna med äggtvätt.

Olika pålägg för detta enkla Quiche-recept

För att personifiera din freestyle-quiche, fortsätt och experimentera med olika ostar, grönsaker, kött, etc. Nedan hittar du några vinnande ingredienser som du kan blanda och matcha och inspirera dig.

 • Ostar: schweizisk ost, cheddarost, gruyereost och getost
 • Kött: Frukostkorv, prosciutto, pancetta, krabba eller rökt lax
 • Grönsaker: Sparris, tomater, broccoli, rödlök och spenat
 • Örter: Persilja, basilika och dill

Top Storage Tips Freestyle Quiche

Oavsett om du har ett par överblivna freestyle-quicher att förvara eller vill frysa in några för snabba frukostar, hittar du alla de bästa förvaringstipsen du behöver här.

 • Kylskåp: För att hålla pajer till hands i upp till 5 dagar, förvara dem i en lufttät behållare i kylen. Detta kommer att hindra dem från att bli inaktuella.
 • Frys (rå eller bakad): För att frysa in rå eller bakad paj i upp till 3 månader, sätt ihop pajen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lägg sedan in hela bakplåten i frysen utan lock. När den är helt fryst, överför quichen till en fryssäker plastpåse.

Återuppvärmningstips: Om du har en airfryer värmer den upp dessa quicher vackert. Behöver du en recco? Jag älskar COSORI. Om du inte har en fritös, värm quichen i en vanlig ugn eller brödrost.

FAQ

Måste jag förbaka skorpan till quiche?

Du behöver inte förgrädda smördegsskorpan till quichen. Allt du behöver göra är att sätta ihop dem och stoppa in dem i ugnen.

Vad är hemligheten bakom en bra quiche?

Hemligheten med god quiche är att lägga tung grädde i äggen. Det ger så mycket textur och ger en vaniljsåsliknande konsistens.

Kan jag använda mjölk istället för tung grädde för freestyle quiche?

Även om det är acceptabelt att byta ut den tunga grädden mot mjölk, rekommenderas det inte. Den tunga krämen lyfter verkligen upp äggen och ger en så fantastisk konsistens. Om du måste använda mjölk, använd en helmjölk.

Hur gör jag min freestyle-quiche mindre svampig?

Quichen blir svampig när du överbakar äggen. För att förhindra detta, dra ut freestyle-quichen när smördegen blir gyllenbrun.

Hur förhindrar du att freestyle-quichen blir blöt i botten?

Nyckeln till att din freestylepaj inte blir fuktig är att röra ihop äggen innan du bakar. Detta kommer att förhindra att vätskan från äggen gör smördegen mjuk.

Fler läckra frukostar med ägg

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button