Användbar information

Fruktsalsa med hemmagjorda kanelchips

Detta enkla fruktsalsarecept är gjort med en mängd fantastiska sommarfrukter och serveras tillsammans med de mest aptitretande kanelsockerchipsen! Perfekt för sommarens fester och till och med mellanmål!

Recept som mitt Kyckling Taco Dip och 5 Minute Restaurant Salsa är bra när du ska ha fest eller sammankomst. Vi älskar enkla aptitretare och festmat, och det här är en av mina Aptitretare recept du definitivt vill ha i din middagsrotation!

FRUKTSALSA OCH KANELCHIPS

När du tänker på salsa, du tänker förmodligen på den kryddiga/smakliga versionen med tomater och paprika. Även om den versionen är otroligt läcker och ett av de mest populära aptitretarecepten här på sajten, är det inte det enda.

Jag älskar att servera detta fruktsalsarecept på fester som ett roligt alternativ till traditionell salsa.

Plus att det är roligt att diskutera… är det ett mellanmål? Aptitretare? Efterrätt? Vad det än är så är det fantastiskt gott!

Sätt fram en stor skål med denna fruktsalsa tillsammans med en stor skål med söta och krispiga kanelchips och se dem alla försvinna SÅ snabbt!

HUR MAN GÖR FRUKTSALSA

 1. Hacka frukten. Tärna all frukt i små, lika stora bitar och lägg i skålen.
 2. Gör dressingen. Tillsätt citronsaft, honung, mynta och ingefära i en mixer och mixa tills det är slätt och blandat.
 3. Kasta. Häll dressingen över den hackade frukten och blanda ihop.
 4. Kyla. För bästa smak, låt salsan svalna i cirka 30 minuter.

HUR MAN GÖR KANELchips

 1. Förbered bakplåt. Värm ugnen till 325°F och klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.
 2. Skär tortillas. Skär tortillorna i trianglar och lägg dem sedan i en skål.
 3. Smör. Tillsätt smält smör i skålen med tortillorna, rör tills det är väl täckt.
 4. Socker. Tillsätt kanelsockerblandningen i skålen, rör om allt eftersom.
 5. Baka. Grädda ca 17-20 minuter, kontrollera vid 13-14 minuter så att de inte bränns.

YTTERLIGARE MATNINGSTIPS

 • SAMMA STORLEK – oavsett vilken frukt du väljer att använda i detta fruktsalsa-recept är målet att alla bitar ska vara ungefär lika stora och att det är en storlek som passar på chipsen. Inget behov av att vara perfekt, utan bara något att tänka på när man hackar.
 • GAKTIDS – eftersom alla ugnar varierar lite i gräddningstiden, beroende på typ av ugn etc, håll koll på dina kanelchips. De är belagda med socker, och socker kommer att brinna om det värms upp för mycket. Jag gillar att börja kolla mina marker vid cirka 13-14 minuter, bara för att vara på den säkra sidan.

VARIATIONER AV DETTA RECEPT

 • OLIKA FRUKT – Jag valde dessa frukter för att de är några av våra favoriter, men du kan verkligen lägga till nästan vilken frukt du gillar till den här salsan. Äpplen, vattenmelon, björnbär, hallon, cantaloupe, honungsdagg, persikor, nektariner, plommon, etc.
 • KLÄ PÅ SIG – om du tror att dina gäster, eller du, inte kommer att vara ett fan av mynta och/eller ingefära i dressingen, utelämna det gärna. Du kan alternativt ha den hackade myntan tillgänglig på sidan som garnering för folk att lägga till om de vill.
 • OLIKA CITRUS – prova att använda limejuice istället för citron!
 • BRUNT SOCKER – för en mer karamellaktig smak på chipsen, pröva att byta ut lite av strösockret mot ljust farinsocker, eller gå på farinsocker.
 • SÖT VÄRME – om du gillar lite hetta med din sötsak, prova att lägga till en fint tärnad jalapeno till fruktblandningen. Eller så kan du också använda en varm honung istället för vanlig honung.

TILLVERKAR FRUKTSALSA OCH KANELchips i förväg

Kanelchipsen kan definitivt göras i förväg, upp till 3-4 dagar i förväg om du vill. Förvara dem bara i en lufttät burk i rumstemperatur. Se också till att de är helt kylda innan du förvarar dem.

Jag tycker dock inte att den här fruktsalsan är bra att göra i förväg. Frukterna släpper juice ju längre den sitter, och den kan sluta bli blöt på bara några timmar.

Om jag MÅSTE göra den i förväg, gillar jag att förvara den i en salladssnurra i kylen, eller durkslag i en mixerskål, så att majoriteten av frukten stannar ovanför saften som droppar ut till botten.

LAGRING

Överblivna chips bör förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur och konsumeras inom 4 dagar.

Överbliven fruktsalsa bör förvaras i en lufttät behållare i kylen och konsumeras inom 1-2 dagar.

SPECIELL UTRUSTNING FÖR DETTA RECEPT

 • Kantad bakplåt – du kan använda bakplåtspapper i alla storlekar, men den här gelérullformen är verkligen mångsidig och det jag använde här.
 • Blandare – Jag har använt den här mixern i flera år och den fungerar fortfarande som en charm.

SE TILL ATT RULA NER FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER FÖR TIPS OCH RECENSIONER.

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG ATT LÅTA MIG VETA HUR DU TYCKTE DET!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 10 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Detta enkla fruktsalsarecept är gjort med en mängd fantastiska sommarfrukter och serveras tillsammans med de mest aptitretande kanelsockerchipsen!

FÖRBEREDA OCH GÄRNA CHIPSEN

 • Värm ugnen till 325°F och klä en bakplåt med bakplåtspapper eller silikonbakmatta. Avsätta. Kombinera strösocker och mald kanel i en liten mixerskål.

 • Skär mjöltortillas i trianglar, lägg i en stor skål. Häll smält smör över skurna tortillas, blanda tills de är väl belagda.

 • Strö kanelsockerblandningen i skålen och rör om allt eftersom för att fördela blandningen jämnt.

 • Grädda ca 17-20 minuter eller tills de är krispiga, ugnstiderna kan variera, titta noga så de inte bränns. Jag gillar att börja kolla vid ungefär 13-14 minuter.

GÖR SALSA

 • Tärna all frukt i små bitar, lägg i en skål och ställ åt sidan.

 • Blanda honung, citronsaft, mynta och ingefära i en mixer och mixa sedan tills det är slätt.

 • Häll dressingen över tärnad frukt och blanda ihop. För bästa smak, kyl 30 minuter före servering.

 • När chipsen är färdigbakade, låt svalna till rumstemperatur medan salsan svalnar.

 • Servera och njut!

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

 1. Receptets förberedelsetid inkluderar bara tiden för att förbereda chips före gräddning, eftersom receptet anger att man ska använda baktiden för att hacka all frukt till salsan och förbereda dressingen.
 2. Använd gärna vilken typ av frukt som helst och i valfri mängd till din salsa. Det här är bara den version som min familj och jag föredrar, men det finns så många alternativ!

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button