Hälsosam livsstil

Espresso Jello Shots – Momsdish

Dessa espresso jelloshots är den perfekta kombinationen av rikt kaffe och söt mjölk. En överraskande uppfriskande dessert för att kyla ner dig och peppa dig!

En jelloshot med kaffe och mjölk?! Tro mig, det kommer att vara helt vettigt när du har provat din första tugga. Dessa unika godsaker är superuppfriskande, lätta och 100 % alkoholfria. Piska upp dem till din nästa fest och se dem bli stjärnan i programmet. Skål!

Gör våra enkla Espresso Jello Shots

Dessa enkla jellogodis kräver bara 5 enkla ingredienser och lite enkel teknik.

  • Gör kaffegelatin: Vispa först 3 paket gelatin med kallt vatten i en liten skål. Ställ skålen åt sidan så att gelatinet löser sig. Kombinera sedan det varma kaffet med socker och rör om tills granulerna lösts upp. Blanda i gelatinblandningen tills den är väl blandad.
  • Gör Milk Jello: Vispa de andra 3 kuverten med gelatin med mer kallt vatten. Ställ skålen åt sidan så att gelatinet löser sig. Koka upp mjölken på låg värme i en liten kastrull och lös upp i lite mer socker. Ta bort mjölken från värmen och tillsätt gelatinblandningen.
  • Sätt ihop Jello Shots: I små glasmuggar, häll omväxlande lager av kaffegelatinet med mjölkgelatinet, låt varje lager stelna i kylskåpet tills utseendet på ditt gelatin är tillräckligt fast för att lägga till nästa. Upprepa tills dina koppar är fulla. Njut av kyla!

Tips och tricks för perfekta espresso Jello Shots

Om du aldrig har tagit ett jelloskott förut, kolla in ett par användbara tips som guidar dig på vägen.

  • Justera sockret efter smak. Experimentera gärna med jellons sötmanivå. Vi använder cirka 1/2 kopp vardera för kaffet och mjölkgelon, men justera gärna förhållandet åt båda hållen. Du kan också byta ut enkel sirap eller agavenektar mot det vita sockret om du vill.
  • Låt geléblandningarna svalna innan du sätter ihop shotsna. Medan du sätter ihop shotsna, se till att gelatinblandningarna är rumstempererade. Om de är för varma kommer de att bränna de andra lagren och göra dina skott till en enda röra!
  • Håll geléen kall. Förvara jelloshotsna kylda tills du är redo att servera dem. De serveras bäst kylda och kommer att fortsätta att utveckla sina smaker medan de står i kylen!

Inredningstips: För extra pizazz, raka lite mörk choklad och strö den på toppen av jelloshots.

Olika varianter

Letar du efter lite extra inspiration till geléshot? Här hittar du ett par tweaks och lite variation för att inspirera dig.

  • Tillsätt lite likör. Fördjupa smaken på dina jelloshots genom att tillsätta ett par matskedar irländsk gräddlikör eller Kahlua till det varma kaffet för extra smak.
  • Använd olika sorters kaffe. Du kan använda ett ljusrostat, mellanrostat eller mörkrostat kaffe för dessa shots – vad du än gillar bäst! Du kan till och med använda lika delar espresso om du vill ha en hög spänning av koffein.
  • Experimentera med olika geléformar. Lek gärna med olika festliga koppar och formar till jelloshots. Du kan inte gå fel!

Hett tips: Rengör eventuellt gelatin som kommer på glasets sidor med en ren pappershandduk för bästa presentation.

Förvaring av Espresso Jello Shots

Förvara jello-shotglasen på en rörlig plan yta som ett bakplåtspapper eller serveringsbricka. På så sätt kan du enkelt föra över dem in och ut ur kylen! Täck dem med plastfolie för att förhindra att de absorberar kvardröjande lukter. När de förvaras på rätt sätt håller de sig i 3-5 dagar.

FAQ

Måste man lägga sprit i espresso jello shots?

Nej! Vi lägger faktiskt inte en droppe sprit i våra jelloshots. De är lika goda och 100 % barnvänliga!

Hur många espresso jelloshots bör du tilldela per person?

En espresso jelloshot räcker mer än väl per person. Om du vill göra dem mindre eller större, använd helt enkelt ett annat serveringsglas.

Kan man frysa espresso jelloshots?

Det är ingen bra idé att frysa espresso jelloshots, eftersom gelatinet inte tinar bra alls. Något är bäst att äta färskt!

Vad ska du göra om dina espressojelloshots inte stelnar?

Om dina espressojelloshots inte stelnar, ge dem helt enkelt mer tid att svalna i kylen. Detta kommer att hjälpa dem att stärka sig!

Fler Jiggly Jello-recept

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button