Bakverk recept

En pankrämig toskansk kyckling (30 minuters måltid)

Denna ena panna toskanska kyckling är en snabb och enkel måltid i en pott som säkerligen kommer att bli en familjefavorit! Saftig kyckling, en krämig sås gjord med skurar av soltorkade tomater, parmesanost och spenat, och allt är klart på cirka 30 minuter, vilket gör det till ett utmärkt middagsalternativ på vardagskvällar.

Detta En panna krämig toskansk kyckling receptet är perfekt när du vill ha ett rejäl recept som är på bordet ganska snabbt! Vi älskar mångsidiga kycklingmåltider som min Krämig vitlökskyckling och Fransk lök bakad kyckling. Det här är en av mina Kyckling recept du definitivt vill ha i din middagsrotation!

Med ”tillbaka till skolan”-säsongen här, så är det trängande behovet av några snabba och läckra middagsidéer.

Och om du letar efter ett recept att göra en hektisk veckokväll, som är sprängfylld av smak och smakar som om det kom från en snygg restaurang… pojke, har jag receptet till dig. En panna krämig toskansk kyckling!

Den har alla fantastiskt välsmakande smaker av soltorkade tomater, vitlök och färsk spenat, kombinerat med möra gyllenbruna kycklingbröst, och allt kvävt i en krämig sås.

Dessutom kan delar av det förberedas i förväg, vilket ger dig en måltid som du kan få på bordet riktigt snabbt!

Även om jag har titulerat denna toskanska kyckling, är det inte nödvändigtvis ett recept från Toscana. Toskansk stil, när det kommer till mat, involverar vanligtvis en krämig sås, soltorkad tomat och spenat/grönkål.

Oavsett vad den heter vet jag att du kommer att älska den möra kycklingen och den ultrasmakrika såsen!

Detta är bara en översikt; de fullständiga ingredienserna och anvisningarna finns i receptkortet längst ner i det här inlägget.

 1. Häll av soltorkade tomater. Placera en finmaskig sil över toppen av en liten blandningsskål och häll sedan innehållet i den soltorkade tomatburken i silen. Oljan kommer att rinna av i blandningsskålen, vilket är det som används för att tillaga kycklingen.
 2. Förbered kyckling. Börja förbereda kycklingen genom att skära de 2 brösten i kotletter. Krydda sedan kotletter med kryddor på båda sidor.
 3. Bryn kyckling. När den är kokt, ställ åt sidan på en tallrik.
 4. Koka soltorkade tomater och vitlök. Lägg de avrunna soltorkade tomathalvorna och hackad vitlök i samma stekpanna som kycklingen tillagades i – skölj INTE ur stekpannan emellan, du vill ha de där brynta bitarna.
 5. Tillsätt mjöl. Rör ner mjöl och låt koka en minut för att få ut den råa mjölsmaken.
 6. Tillsätt vätska. Häll i kycklingbuljong, skrapa botten av pannan med en träslev för att verkligen lossa alla de där brynta bitarna. Rör ner tung grädde och senap.
 7. Sjuda. Låt blandningen puttra i några minuter, tills såsen börjar tjockna.
 8. Tillsätt spenat. Rör ner babyspenaten i såsen, koka ca 2-3 minuter, tills den börjar vissna.
 9. Tillsätt parmesanost. Rör ner osten tills den smält in i såsen.
 10. Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan, vänd på alla sidor och häll lite sås över.

Användbart tips!

Butiker har vanligtvis två typer av soltorkade tomater; torrpackad och packad i olja. Torrförpackade tomater har en konsistens som liknar torkad frukt, och även om de är läckra, är de inte bäst lämpade för detta recept. Soltorkade tomater packade i olja har en bättre konsistens, och en del av oljan används för att steka kycklingen (vilket ger bra smak!).

Variationer av detta recept

 • Lättad sås – om du vill ha en mindre tung sås, använd gärna mer kycklingbuljong och mindre tung grädde. Du kommer att vilja ha några, annars blir det inte krämigt alls, men förhållandet är upp till dig. Se bara till att du har 1 1/2 koppar total vätska.
 • Vin – om du tillsätter en skvätt torrt vitt vin (som en chardonnay) i stekpannan efter tillagning av soltorkade tomater och vitlök, cirka 1/3 kopp, och låter det puttra ner i några minuter ger såsen ytterligare en stor dimension.
 • Lök – Att lägga till lite tärnad gul lök i stekpannan när du lagar de soltorkade tomaterna skulle också vara gott!
 • Olika proteiner – den här såsen skulle vara fantastisk med benfria kycklinglår utan skinn, fläskkotletter, räkor eller till och med tofu.
 • Grönkål – medan spenat används mest i toskanska rätter, skulle grönkål vara ett bra substitut!

FAQ’s

Varför dela kycklingbrösten på mitten?

Anledningen till att jag gillar att dela kycklingbrösten på mitten är att de är tunnare och tillagas snabbare och jämnare. Plus att du får ett bättre förhållande mellan sås och kyckling. För att spara lite tid kan din livsmedelsbutik ha ”tunna skivad kyckling” eller ”kycklingkotletter”, och de kan användas i stället för att skiva vanliga kycklingbröst.

Vilket vin passar bäst till toskansk kyckling?

Vi föredrar ett torrt vitt vin med detta recept, något som en Pino Grigio eller Chardonnay.

Göra krämig toskansk kyckling i förväg

Under mina tester fann jag att detta kycklingrecept är bäst att göra innan servering. Men du kan säkert förbereda dig framåt!

Sätt att förbereda inför detta recept:

 • Kyckling – kycklingen kan skivas i förväg och förvaras i kylen i 1 dag.
 • Vitlök – vitlöken kan hackas och förvaras i kylen.
 • Ost – osten kan rivas och förvaras i kylen.
 • Kryddor – dessa kan kombineras och förvaras i rumstemperatur tills de ska tillagas.

Lagring

Eventuella rester bör kylas i en lufttät behållare och avnjutas inom 3-4 dagar.

Värm försiktigt upp i en stekpanna och rör om såsen så att den inte separerar.

Min favoritpanna i rostfritt stål!

Den här pannan är definitivt inte billig, men jag ville vara transparent att det är pannan jag använder i mitt kök. Du kan dock använda vilken stor och djup stekpanna/panna som helst; Jag rekommenderar bara minst 10-12 tum i diameter.

Var noga med att scrolla ner för att kolla in andra läsares kommentarer för tips och recensioner.

Och glöm inte att om du har gjort det här receptet, lämna en kommentar och överväg att ge det ett stjärnbetyg och berätta hur du tyckte om det 🙂

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 4 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Saftig kyckling, en krämig sås gjord med skurar av soltorkade tomater, parmesanost och spenat, och den är klar på cirka 30 minuter, vilket gör den till ett utmärkt middagsalternativ på vardagar.

Häll av tomaterna

 • Placera en finmaskig sil över toppen av en liten blandningsskål och häll sedan innehållet i den soltorkade tomatburken i silen. Oljan kommer att rinna av i blandningsskålen, vilket är det som används för att tillaga kycklingen. Ställ både skålen och de avrunna tomaterna åt sidan.

Förbered kyckling

 • Håll din kniv parallellt med skärbrädan och försiktigt skiva kycklingen från höger till vänster (om du har rätt)… öppnar kycklingbröstet som en bok. Skiva hela vägen så att du nu har 4 tunt skivade kycklingbitar.

 • Krydda kycklingen på båda sidor med lökpulver, paprika, italiensk krydda, salt och peppar.

Bryn kyckling

 • Tillsätt 3 msk av den soltorkade tomatoljan i en stor stekpanna (jag använder gjutjärn eller rostfritt stål) och värm över MED HÖG värme.

 • Tillsätt kycklingen och stek ca 3-5 minuter per sida tills den är gyllene. Ta upp på en tallrik och täck löst med folie för att hålla sig varm.

 • Om stekpannan inte är tillräckligt stor för att tillaga alla 4 kycklingbitarna på en gång, tillaga kycklingen i omgångar.

Gör såsen

 • Sänk värmen till MED. Tillsätt smör och smält. Tillsätt soltorkade tomater och vitlök och koka ca 30 sekunder till 1 minut.

 • Tillsätt mjöl och rör om. Koka ca 1 minut.

 • Häll försiktigt i kycklingbuljong, skrapa botten av pannan med en träslev för att lossa eventuella brynta bitar. Häll i tung grädde och senap och rör om väl för att kombinera.

 • Krydda med italiensk smaksättning, rosmarin och svartpeppar. Koka 2-4 minuter, eller tills den tjocknat något.

 • Rör ner babyspenaten i såsen, koka ca 2-3 minuter, tills den börjar vissna. Rör ner parmesanost.

Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan

 • Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och skeda sås över kycklingen, vänd på pälsen.

 • Toppa med ytterligare parmesanost om så önskas.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

 1. Om så önskas kan du undvika att använda den soltorkade tomatoljan och använda olivolja istället. Jag älskar verkligen den extra smaken från den soltorkade tomatoljan.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Om du ändrar serveringsmängden för receptet kommer receptpluginen att ändra ingrediensvärdena åt dig, men det ändrar INTE de skriftliga instruktionerna, de läggs till manuellt och är inte föremål för en skjutreglage. Du måste extrapolera den multiplikationen till alla belopp som anges i instruktionerna.
Till exempel: om en ingrediens kräver 4 koppar, och du fördubblade receptet, ändras det automatiskt till 8 koppar. I instruktionerna, om jag säger ”använd 4 koppar ost”, måste du inse att eftersom du fördubblade det, använder du 8 koppar, inte 4.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button