Dessert recept

Easy Instant Pot Sweet and Sour Chicken (VIDEO)

Instant Pot Sweet and Sour Kyckling är en smakrik måltid av restaurangkvalitet som görs enkel och lätt i din tryckkokare på bara 30 minuter! Gjord med sött ananas och paprika är den perfekta vardagsrätten att ha.

Instant Pot-recept är en stapelvara här. Vi älskar att göra enkla kycklingmåltider i Instant Pot som vår mest populära Orange Chicken Instant Pot, Instant Pot Chicken Wings och Instant Pot Chicken Cacciatore.


Instant Pot Sweet and Sour Kyckling

Denna sötsura kyckling är en fantastisk middag av restaurangkvalitet som du enkelt kan göra hemma med din Instant Pot på bara 30 minuter. Kycklingen är mör och saftig tillagad med söt ananas och paprika.

Detta är ett klassiskt kinesiskt avhämtningsalternativ som snabbt och enkelt görs hemma. Många tycker att det här är en komplex rätt att göra, men i verkligheten är den så mycket enklare att göra än man tror.

Den är överdragen i den mest lyxiga sötsursåsen. Detta klassiska kinesiska middagsrecept är den perfekta vardagsmaten. Jag gillar också de söta och salta smakerna som kombineras här. Med en Instant Pot i ditt kök och det här receptet under bältet, glöm bort att beställa takeout längre. Den hemgjorda varianten smakar så mycket bättre!

VARFÖR KOMMER DU AV DENNA Omedelbar GRYTA SÖT OCH SUR KYCKLING:

 • Det är lätt att göra och det tar bara cirka 30 minuter!
 • Endast en kruka att rengöra och det är Instant Pot.
 • Rätten är packad med fantastiska smaker och magert protein.
 • Det är perfekt för hektiska veckokvällar och även för att underhålla gäster.
 • Du får läckra rester som kan förvaras i kylen, i en lufttät behållare i 3-4 dagar.

Instant Pot Sweet and Sour Chicken Recept Tips:

 • Använd kvalitetskött. Jag rekommenderar ekologiska kycklingbröst eller för mer smak, använd benfria, skinnfria kycklinglår.
 • Majsstärkelse är en nyckelingrediens här, försök inte ersätta den med mjöl. Resultaten blir inte desamma.
 • När det gäller att tillsätta majsstärkelsen rekommenderar jag att man blandar majsstärkelsen med ananasjuice tills den lösts upp och tillsätter slurryn i Instant Pot.
 • Du kan även smaka och justera sockret i detta recept. Däremot gillar jag det på den sötare sidan, men du kan använda mindre.
 • Om såsen är för rinnig, blanda ytterligare 1-2 matskedar majsstärkelse med vatten och tillsätt den i Instant Pot. Observera att såsen blir tjockare med tiden, så vänta definitivt lite innan du tillsätter mer majsstärkelse.
 • Det här receptet fungerar bra med konserverade ananasbitar eller färsk ananas. Använd inte fryst, eftersom det kommer att lägga till extra vatten till såsen.

Kan söt och sur kyckling göras i Crock-Pot?

Denna rätt kan också göras i Crock Pot eller i Instant Pot med hjälp av Slow Cooker-funktionen. Tillsätt brynt kyckling i Slow Cooker, tillsätt resten av ingredienserna förutom majsstärkelseuppslamningen.

Täck sedan över och koka på låg i 4 timmar. Gör uppslamningen, rör försiktigt i den och låt koka på hög temperatur i ytterligare 20 minuter. Servera och njut!


Hur gör man bakad sötsur kyckling?

För Instant Pot-versionen, se receptkortet nedan. Se också videon ovan om hur du exakt lagar den. Men om du också vill prova att göra denna kinesiska rätt i ugnen, följ stegen nedan:

 1. Värm först ugnen till 350 grader F.
 2. Skär sedan brösten i mindre tärningar och krydda med salt och peppar.
 3. Blanda majsstärkelsen med uppvispade ägg i en skål. Doppa sedan köttet i majsstärkelsen och lägg det sedan i äggblandningen.
 4. Bryn köttet i en stekpanna på medelhög värme i ca 2-3 minuter på varje sida. Lägg sedan det brynta köttet i en ugnsform.
 5. Slutligen, i en separat skål, kombinera socker, ketchup, äppelcidervinäger, vit vinäger, sojasås och hackad vitlök. Häll blandningen över kycklingen och grädda i cirka en timme. Rör om var 10-15:e minut för att täcka det jämnt.

Vad är bäst att servera med sötsur kyckling?

Vad är en 10 minuters naturlig tryckavlastning?

En Natural Pressure Release innebär att trycket släpps gradvis. För en naturlig tryckavlastning klickar du på Håll varm och väntar 10 minuter, varefter du öppnar ventilen och låter eventuellt överblivet tryck släppa. Ett annat alternativ är att stänga av/koppla ur tryckkokaren, vänta 10 minuter och sedan öppna ventilen.

En naturlig frisättning används vanligtvis vid tillagning av soppor, kött i en stor mängd sås, pasta eller stålskuren havre. Denna metod förhindrar att skum från skålen skjuter ut genom ventilen, vilket kan hända under en snabb tryckavlastning.

Verktyg/ingredienser jag använde för att göra receptet på Instant Pot Sweet and Sour Chicken:

 • Instant Pot – Jag använder den hela tiden, antingen tryckkokarfunktionen eller slowcookerfunktionen, jag gillar också att jag bara kan sautera/bryna köttet och grönsakerna direkt i grytan med sautéfunktionen
 • Majsstärkelse – Jag föredrar att använda majsstärkelse istället för mjöl för att tjockna såser, och detta ekologiska märke är min favorit.

Se receptvideo:

Instant Pot Sweet and Sour Kyckling

 • Skär kycklingen i 2-3 tums bitar. Jag föredrar att låta dem vara lite större då tryckkokaren tenderar att göra kycklingen väldigt fuktig och detta hjälper till att undvika att kycklingbitarna går sönder.

 • Hetta upp din tryckkokare: tryck på Sauté -> klicka på Justera-knappen -> välj Mer för att få Sauté More-funktionen, vilket innebär att maten kommer att sauteras på medelhög värme. Vänta tills Instant Pot-indikatorn visar HOT.

 • Tillsätt oljan i den heta Instant Pot, vänta en minut tills oljan värms upp och tillsätt kycklingen. Fräs i 2-3 minuter, rör om några gånger. Koka tills den precis börjar bli gyllene. Det här steget kan även göras på spisen om du vill ha en mer brynt kyckling, då snabbgrytan inte riktigt bryner kycklingen så bra.

 • Tillsätt resten av ingredienserna i grytan: ingefära, vitlök, rödpepparflingor, ketchup, vinäger, sojasås, socker och ananasjuice. Rör om för att kombinera.

 • Tillsätt ananas chucks och hackad paprika.

 • Stäng locket, välj fjäderfäfunktionen och justera tiden till 5 minuter. Om din IP saknar fjäderfäfunktionen, laga mat på Manuell, välj Högtryck och koka i 5 minuter.

 • Använd en 10 minuters Natural Release. Stäng av värmen. Släpp det återstående trycket. Öppna locket. Rör försiktigt så att kycklingen inte krossas.

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button