Användbar information

Easy Christmas Crockpot Candy – The Chunky Chef


Ge din ugn en paus under semestern och gör detta enkla julgodis! Det krävs bara 4 enkla ingredienser och en slowcooker!


Vid en tid på året när semesterbakningen är i full gång, ta det lugnt med dig själv och gör detta otroligt lätta julgodis! Inget fancy, bara 4 ingredienser (plus strössel) och en slow cooker. De är perfekta för semestern eller att ge bort som present!

Jag skulle vara villig att slå vad om att du har hört talas om dessa godisar förut. Kanske har din mamma gjort dem, du såg dem på en fest eller någon gav dem i present.

De har funnits ALLTID, och inte bara är de ganska populära, de är också otroligt enkla!

Hemlagat godis har aldrig varit enklare! Bara fyra ingredienser och några semesterströssel… det är allt du behöver.

Det är en knippa av varianter av dessa, men jag har några tips och tricks att dela med mig av som gör dessa ännu enklare!

TIPS OCH TRICK FÖR DETTA CROCKPOT-GODIS RECEPT:

 • Använd choklad av hög kvalitet. Eftersom du bara använder 4 ingredienser vill du att de verkligen ska vara av god kvalitet.
 • Även om dessa ser ut som mjölkchoklad måste du använda mycket vit mandelbark. Det verkar kontraintuitivt… att använda hela 2 kg mandelbark när du vill ha en rik chokladgodis, men tro mig, du behöver det. Mandelbarken ger inte bara bra smak, utan den spelar en stor roll i att hjälpa godisarna att sätta sig och stelna.
 • Lägg en ren, torr kökshandduk över den långsamma kokaren och lägg locket ovanpå. När du lagar något i slow cookern bildas vattenkondens på insidan av locket, och när du tar av det droppar det ner i slow cookern eller hur? Brunnvatten och smält choklad Blanda INTE väl. Det kan potentiellt lägga beslag på chokladen! Handduken fångar upp kondensen och lämnar din len smälta choklad i perfekt skick.
 • Tillsätt dina jordnötter i slutet. Vissa recept kräver att allt tillsätts på en gång, men jordnötterna behöver inte den tiden i långsamkokaren… de är redan rostade.
 • Klä några bakplåtar med bakplåtspapper (bakplåtspapper fungerar också), och använd en sked eller en liten kakskopa för att släppa godiset i klasar.
 • Om du stänker klustren med semesterströssel, skaffa inte mer än 8 eller så innan du går tillbaka och lägger till strösseln. Du vill lägga till dem när klustren fortfarande är smält, och de kommer att stelna efter en liten stund (vilket betyder att strösseln inte fastnar).
 • Om möjligt, kyl godisarna (på bakplåtarna) i en timme eller så, tills de är hårda. Om det är ont om plats i mitt kylskåp lägger jag ibland ut bakplåtarna i mitt garage på hyllor (när vädret är kallt förstås). Tekniskt sett kommer godisarna att sätta sig även i rumstemperatur, men jag gillar att hjälpa till med den processen genom att kyla dem.

Jag vet att det verkade vara många tips och tricks för ett recept som jag hela tiden säger är enkelt… men jag svär, det är det verkligen! Dessa är absolut en häftklammer i vårt hushåll runt semestern … eftersom de är så enkla att göra, ett barn kan göra det!

Den traditionella nöten att använda här är jordnötter… speciellt torrrostade eller cocktailjordnötter. Jag gillar att använda en blandning av båda typerna.

Men om du är ett mandelfantast… försök använda dem. Cashewnötter? Ge järnet! Kanske till och med gå för en blandad nötkombination!

Vilken nötter du än använder, se till att de är förrostade. Det här är inte tiden att använda rå.

Precis som du kan byta upp nötterna, kan du byta upp dekorationerna också. Använd rött, rosa och vitt strössel för alla hjärtans dag, eller små shamrocks för St Patrick’s Day. Endast fantasin sätter gränser!

VARFÖR BEHÖVER JAG ANVÄNDA EN SLOW COCKER?

Du behöver inte… men jag tror att det är lättare i det här fallet. En slowcooker låter dig göra en stor sats och smälta den jämnt… plus att du kan hålla den varm medan du öser ur alla klungor.

Alternativt kan du smälta allt i omgångar i mikrovågsugnen eller i en stor dubbelpanna, men jag tycker verkligen att slow cookern är det bästa alternativet.

Denna semesterperiod, ge din ugn en paus och prova detta lätta julgodis! Den är perfekt att göra till din familj, till en fest eller att ge bort i present!

NYTTIGA VERKTYG:

 • 4 liter långkokare – Den faktiska modellen jag har är inte längre lättillgänglig, men det här är ett utmärkt alternativ!
 • Liten kakskopa – Jag använder det här till köttbullar hela tiden, men det går också bra att använda till det här godiset!
 • Julklappsburkar – Det här är första året jag har använt dessa, men jag är kär!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 80 – 90 godiskluster

(håll muspekaren över # för att justera)

Ge din ugn en paus under semestern och gör detta enkla julgodis! Det krävs bara 4 enkla ingredienser och en slowcooker!

 • Om så önskas, spraya långsamt kokinsats lätt med non-stick matlagningsspray. Tillsätt hackad mandelbark, chokladchips och tysk choklad.

 • Lägg en ren, torr kökshandduk över den långsamma kokaren och lägg sedan locket ovanpå. Koka på HIGH i 1 timme. Sänk värmen till LÅG och koka 1 timme till (eller tills det är helt smält), rör om var 15-20:e minut.

 • Ta av locket och handduken (var noga med att inte låta någon kondens droppa ner i smält choklad) och tillsätt jordnötter, rör om väl för att kombinera.

 • Klä flera bakplåtar med bakplåtspapper. Släpp godisblandningen i skedar på vaxpapper (eller använd en liten kakskopa). Om du använder strössel, strö på kluster innan de stelnar.

 • Kyl (om möjligt) 30 minuter till 1 timme, tills den stelnat. Om du inte kan kyla, låt stå på bänken i rumstemperatur tills den stelnat. Förvara svalt i en lufttät behållare.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

MISSA ALDRIG ETT CHUNKY KOKRECEPT:

FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST / TWITTER


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button