Användbar information

Easy Air Fryer Aubergine Parmesan

Ett bra recept på fritös aubergine Parmesan kommer att ha en krispig panering, fantastiska smaker och är lätt att göra. Bom! Vi har allt det med detta recept och det bästa är att det tillagas på 15 minuter i fritösen!

Vi är stora köttätare i det här huset, men vi gillar att göra minst en köttfri dag varje vecka. Vi brukar hålla det enkelt (vår air fryer falafel är en klar favorit) och barnvänligt eftersom det inte finns något värre än att höra barn klaga på middag.

Du kan se alla våra vegetariska recept för airfryer om du är intresserad!.

Tro dock inte för en sekund att detta recept måste begränsas till vegetarisk kost! Den är väldigt mättande, har mycket smak och är väldigt mättande att äta!

Auberginen blir så god – det är i princip bara vår luftstekta aubergine med tillägg av marinara och ost – mums!!

Servera med en sida av pasta eller några rostade grönsaker för en god middag!

Ingrediensnoteringar:

Äggplanta – När du väljer din aubergine i mataffären måste du välja en som inte har något grönt på sig förutom stjälken. Du bör klämma lite på den för att se om den är fast. Det ska inte vara stenhårt, men det ska vara snyggt och fast.

Brödsmulor och Panko– Om du äger en airfryer är du säkerligen medveten om att dessa två ingredienser är häftklammer i luftfritering. Traditionella brödsmulor täcker auberginen snyggt medan Panko ger extra krispighet.

Kryddor– Italiensk krydda, vitlökspulver och lökpulver ger det mesta av smaken för paneringen.

Ostar– Vi använder pulveriserad parmesan och skivad mozzarella. Om du har strimlad mozzarella till hands fungerar det också.

Hur man gör aubergineparmesan i Air Fryer:

Förbered auberginen– Skiva auberginen i 1/4 – 1/2 tum tjocka skivor. Lägg skivorna på en bakplåtspappersklädd plåt, strö över salt och låt auberginen vila i 20 minuter. Detta tar bort överflödig fukt och håller din aubergine mer krispig.

Förbered paneringen – Du behöver tre grunda rätter för detta steg. I den första rätten lägg till dina ströbröd, Panko, Parmesan och italiensk krydda. Rör ihop dessa för att kombinera. Tillsätt dina ägg i den andra skålen och vispa tills det är slätt. Tillsätt mjöl, vitlökspulver och lökpulver i den tredje skålen och rör om för att kombinera.

Air Fry din aubergine– Spritsa olja i din airfryer-korg. Ta en skiva aubergine och doppa den i den första rätten med ströbrödet, sedan äggformen, sedan till sist rätten med mjöl. Se till att få båda sidorna väl belagda och tryck ner auberginen i skålen med mjöl lite så att paneringen stannar på auberginen under hela tillagningsprocessen. Lägg skivorna i ett enda lager i din airfryer och tillaga i omgångar om det behövs. Luftstek dem i 10 minuter vid 380 grader F och vänd dem efter 5 minuter för att säkerställa jämn matlagning.

Toppa auberginen-När de 10 minuterna är slut, sked lite av din marinarasås jämnt över varje enskild aubergineskiva medan den fortfarande ligger i fritöskorgen. Toppa sedan med en skiva färsk mozzarella. Koka i ytterligare 3-5 minuter tills osten smält.

Serveringsförslag:

Vi älskar att servera denna aubergineparmesan med en sida av spagetti toppad med marinara – ungefär på samma sätt som vi serverar vår airfryer kycklingparmesan! Det är också utsökt när det serveras med rostade grönsaker, till exempel air fryer fryst broccoli eller air fryer gröna bönor.

Det här är också gott med lite vitlöksbröd eller frysta brödpinnar i fritösen!

En sidosallad toppad med din favoritdressing är alltid en god sida också!

Vanliga frågor:

Kan man äta skalet på aubergine?

Ja! Om du tycker att aubergine är bitter kan du skala den i förväg. En hel del bitterhet kommer från huden.

Hur värmer jag upp aubergineparmesanen?

Värm den i din airfryer vid 360 grader i 5 minuter. Om din aubergine är täckt av marinara kan du lägga den på bakplåtspapper för att göra den lättare att ta bort. Upp till dig!

Varför är min aubergine fuktig?

Var noga med att salta auberginen och låt den sitta för att dra ut överflödig fukt innan tillagning. Detta steg är viktigt för att din aubergine inte ska bli blöt.

Fler luftfritös middagsrecept som du kanske gillar:

Låt oss veta din åsikt!

Vi vill gärna höra vad du tycker om detta recept! Lämna en kommentar och betyg nedan! Och glöm inte att pinna och dela!

Air Fryer Aubergine Parmesan

Skapad av: Karly Campbell
Förberedelsedags 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 40 minuter

Ett bra recept på fritös aubergine Parmesan kommer att ha en krispig panering, fantastiska smaker och är lätt att göra. Bom! Vi har allt det med det här receptet och det bästa är att det lagas på 15 minuter!

Förhindra att din skärm blir mörk

 • Skiva auberginen i 1/4 till 1/2 tum tjocka skivor och lägg på en pappershandduksfodrad bakplåt.

 • Strö över koshersaltet och låt sitta i 20 minuter så att auberginen släpper ut överflödig fukt.

 • Tillsätt ströbröd, panko, parmesan och italiensk krydda i en grund maträtt och rör om.

 • Tillsätt äggen i en andra skål och vispa väl tills det är slätt.

 • Tillsätt mjölet, vitlökspulvret och lökpulvret till en tredje maträtt och rör om för att kombinera.

 • Doppa varje aubergineskiva först i mjölet, sedan ägget och till sist brödsmulorna, se till att täcka varje skiva helt.

 • Spritsa en airfryer-korg med oljespray och lägg auberginen i ett jämnt lager. Du kommer sannolikt att behöva arbeta i omgångar.

 • Luftsteka i 380 grader i 10 minuter, bläddra halvvägs genom tillagningen. Håll auberginen varm i låg ugn på en plåt medan du tillagar de andra satserna.

 • Medan auberginen kokar, skiva mozzarellan i ¼ tum tjocka skivor.

 • Skeda såsen jämnt över varje skiva aubergine och toppa med en skiva färsk mozzarella. Återgå till fritösen i 3-5 minuter för att smälta osten.

 • Strö över färsk basilika innan servering.

Vi använder och älskar Raos marinara, men alla sorter duger här.
Vi gillar att servera detta med en sida av spagetti slängd i marinara och en sallad. För att hålla den lättare passar detta även bra till rostade grönsaker.

Servering: 1g | Kalorier: 552kcal | Kolhydrater: 50g | Protein: 31g | Fett: 26g | Mättat fett: 13g | Fleromättat fett: 10g | Kolesterol: 167mg | Natrium: 1436mg | Fiber: 7g | Socker: 11g

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button