Enkla recept

Det ultimata receptet på två gånger bakad potatis

Dubbelt Bakad Potatis är den perfekta julmaten. Ett bakat potatisskal är fyllt med Cheddar och Pepper Jack ost, gräddfil och baconbitar.

När det kommer till de bästa tillbehören är dessa två gånger bakade potatisar definitivt vår favorit. De är krämiga, presentabla och smakar utsökt. Vi älskar också den perfekta ugnsbakade potatisen, krämig skalpotatis och sötpotatissufflé.


Bäst två gånger bakad potatis

Två gånger bakad potatis är krispig på utsidan och krämig på insidan. Baconbitarna gör en enorm skillnad här, eftersom det höjer smaken exponentiellt. Det ger dem också en fin rökig smak och lite krispighet när du biter i dem.

Om du är en potatis-, ost- och baconälskare som vi, är du förutbestämd att älska dessa! De är perfekta som tillbehör, till fester och till högtider.

Det fina med det här tillbehöret är att det är mättande. De är laddade med ostar och fyllda med potatismos, och är alltid en stor hit hos alla. På samma sätt kan du äta bara insidan, men att äta huden är den mest givande delen. Skalet är krispigt och krispigt, och vad gör detta recept så speciellt.

Vad är två gånger bakad potatis?

Som namnet antyder innebär processen att göra två gånger bakade potatisar att koka dem två gånger. Först är potatisen färdiglagad i ugnen. Sedan östes potatisens inre ur så att skalet på potatisen förblir som ”basskal”.

Därefter blandas inredningen med andra ingredienser som ostar, gräddfil och bacon, som sedan läggs tillbaka till potatisens skal. Till sist bakas potatisskalen igen med blandningen inne i ugnen.


VILKA ÄR DEN BÄSTA POTATISEN FÖR BAKNING?

Som en allmän regel vill du använda stärkelsehaltig potatis när du bakar. De bästa för bakning skulle vara Yukon Gold och Russets potatis, eftersom de har mest stärkelse i dem.

Hur man gör två gånger bakad potatis:

 1. Värm ugnen till 400 grader F.
 2. Tvätta sedan och torka potatisen. Det är mycket viktigt att torka dem väl.
 3. Lägg potatisen på en plåt. Gnid in dem med lite olivolja och lite havssalt, grädda i ca 1 timme. Potatisen ska vara mör inuti om du sticker en gaffel i den. Ta ut potatisen från ugnen. Sänk värmen till 350 grader F.
 4. Skär varje potatis på längden med en vass kniv. Skrapa ut insidan i mixerskålen, var försiktig så att du inte sliter sönder skalet. Lämna en liten kant potatis intakt för stöd, cirka 1/4 tum kött på sidorna. Lägg de urholkade potatisskalen på en plåt täckt med bakplåtspapper.
 5. Lägg till den öste potatisen i en stor blandningsskål.
 6. Tillsätt sedan mjölk, gräddfil, hackad vitlök, hackad salladslök, baconbitar och mjukt smör, rör om väl för att kombinera.
 7. Tillsätt sedan de rivna ostarna, smaka av med salt och svartpeppar och blanda väl.
 8. Fyll potatisskalen med fyllningen och strö lite mer riven ost ovanpå.
 9. Sätt tillbaka dem i ugnen i ytterligare 15-20 minuter.

Bra toppingsförslag:

 • Din rivna favoritost
 • Hackad bacon eller baconsmulor
 • Grönlök
 • Hackad gräslök
 • Gräddfil

HUR MYCKET FIBER FINNS I EN POTATI UTAN SKINN?

Skalet på potatisen innehåller en bra mängd fibrer. Men om du inte är ett fan av att äta potatisen med skinn kommer du fortfarande att få i dig mycket fibrer.

Enligt US Department of Agriculture innehåller en 1-kopps servering potatis utan skal cirka 3,2 gram kostfiber, något mer än hälften av fibern du skulle få från en stor bakad potatis med skalet intakt.


Kan du göra två gånger bakad potatis i förväg?

Det fina med den här rätten är att den lätt kan göras i förväg, och när det är dags är det bara att värma upp för servering. När potatisen är fylld, lägg över den i en ugnsform och täck ordentligt med plastfolie.

Kyl dem sedan i flera timmar eller till och med 1-2 dagar. När de är klara att äta, sätt in dem i ugnen och grädda.

Hur fryser man in dem?

Innan du fryser, låt potatisen svalna. När den svalnat, slå in potatisen i aluminiumfolie och lägg i fryspåsar. Ställ sedan i frysen i upp till 1-2 månader.

För att tina, ställ in potatisen i kylen över natten. När du ska servera, sätt in potatisen i ugnen och grädda den i ca 15-20 minuter.

Recepttips:

 • Prova att använda ekologisk potatis. Eftersom skalet kommer att användas är det bäst att använda ekologisk, kemikaliefri potatis.
 • Även om vilken potatis som helst fungerar, håller russet eller bakpotatis bäst i det här receptet.
 • Innan du bakar dem, skölj och skrubba dem från eventuell smuts. På samma sätt, se till att torka dem innan du täcker med olivolja.
 • Titta noga på potatisen efter ca 30 minuters gräddning. Så det skulle vara bäst om du kan vända dem en eller två gånger under gräddningen för att säkerställa en jämn tillagning.
 • Vi använde Pepper Jack-ost för att ge dem en kryddigare kick. Använd dock gärna dina favoritostar. Schweizisk eller Gruyereost fungerar lika bra.
 • Klä din bakplåt med bakplåtspapper för enkel rengöring.
 • Om du planerar att frysa dem, lägg INTE salladslöken ovanpå. Lägg bara till innan servering.

Två gånger bakad potatis

 • Värm ugnen till 400 grader F.

 • Tvätta sedan och torka potatisen. Det är mycket viktigt att klappa dem torra.

 • Lägg potatisen på en plåt. Gnid in dem med lite olivolja, strö över salt och grädda i ca 50 minuter. Potatisen ska vara mör inuti om du petat med en gaffel. Ta ut potatisen från ugnen. Sänk värmen till 350 grader F.

 • Skär varje potatis på längden med en vass kniv. Skrapa ut insidan i mixerskålen, var försiktig så att du inte sliter sönder skalet. Lämna en liten kant potatis intakt för stöd, cirka 1/4 tum kött på sidorna. Lägg de urholkade potatisskalen på en plåt täckt med bakplåtspapper.

 • Lägg till den öste potatisen i en stor blandningsskål. Tillsätt mjölk, gräddfil, hackad vitlök, hackad salladslök, baconbitar och mjukt smör, rör om väl för att kombinera.

 • Tillsätt ostarna, smaka av med salt och svartpeppar och blanda väl.

 • Fyll potatisskalen med fyllningen och strö lite mer riven ost ovanpå.

 • Sätt tillbaka dem i ugnen i ytterligare 15-20 minuter vid 350 grader F.

 • Servera med extra pålägg om så önskas: hackad salladslök, gräslök, baconsmulor och gräddfil.

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button