Enkla recept

Det bästa receptet för Bulochki Knots

Dessa bulochki är värda alla bagerifönster. Fylld med rynksylt och toppad med grahamssmulor och en söt glasyr!

Så många människor har provat piroshki, men inte lika många har utnyttjat bulochkis underverk. Dessa lätt söta bullar tar lite förberedelser, men är helt värda det. De fyller också ditt hus med den mest oemotståndliga lukten. Lycka till att äta bara en!

Vad är Bulochki?

Bulochki är populära degiga bullar gjorda med en enkel jästdeg. Du hittar dem serverade i bagerier i slaviska länder och fyllda med ett brett utbud av sylt, fyllningar med vallmofrön och till och med söt bondeost. Nedan hittar du en översikt över smak, konsistens och tid det tar att göra vår version.

 • Smak: Dessa bulochki är den perfekta kombinationen av söt jästdeg, sylt sylt, honung graham crackers och en söt, söt glasyr.
 • Textur: Konsistensen på bullarna är lätt och fluffig.
 • Tid: Från början till slut tar dessa bullar cirka 3 timmar att göra.

Hur man gör Bulochki från grunden

Att göra hemlagad bulochki är lite tidskrävande, men processen är faktiskt ganska enkel.

 • Gör degen: Blanda först ihop alla torra ingredienser – mjöl, socker, salt och jäst. Lägg ut blandningen på en plan yta och skapa en brunn i mitten för att bädda in ägg och varm mjölk. Använd händerna och blanda ihop ingredienserna. Tillsätt sedan smöret, vispa långsamt i en stående mixer. Knåda degen i 10 minuter, täck den med en kökshandduk och låt hela degen jäsa i en timme.
 • Separera degen: Dela degen i jämnstora, runda bitar och täck varje liten degdel med plastfolie.
 • Kavla ut degen: Vit resten av degbollarna, rulla ut den ena degbiten till en oval form och täck ena halvan med sylt. Rulla ihop degen för att säkra sylten inuti.
 • Knyt degen till en knut: Försegla sedan kanterna och knyt varje rulle till en knut. Upprepa tills alla dina degbollar är rullade, fyllda och bundna.
 • Förbered bakplåten: Klä bakplåten med bakplåtspapper. Lägg knutarna bredvid varandra och täck dem med en handduk för att jäsa i 40 minuter.
 • Förbered glasyr & smula topping: Vispa sedan de vispade äggen med mjölk och socker. Pensla toppen av varje knut med den söta äggsköljningen. I en separat skål, rör ihop mjöl, socker och smör. Strö smulet ovanpå bullarna.
 • Baka bullarna: Grädda slutligen bullarna i ugnen i 350°F i 20-30 minuter eller tills de är gyllenbruna. Gräv in och njut!

3 tips för den mest autentiska Bulochki

En handfull tips hjälper dig att få bagerivärdiga bullar.

 • Använd smör mjukat i rumstemperatur. Dra ut smöret ungefär en timme innan du planerar att baka för att göra det superenkelt att inkorporera i degen och smultoppen.
 • Använd en elektrisk ställblandare. Gör knådningsprocessen en enkel sak genom att använda en elektrisk stavmixer. Om du knådar den för hand kan det ta upp till 30 minuter innan degen inte blir kladdig. I en ställmixer tar det bara 10 minuter och du slipper stressen för dina underarmar!
 • Gör bullarna jämnstora. För att främja jämn bakning, se till att dina bulochki är lika stora.

Olika fyllningsalternativ för Bulochki

Det fina med bulochki är att den kan fyllas med så många olika pålägg, sylt och annat gott. Nedan hittar du ett par idéer som kan inspirera dig.

Bästa praxis för lagring, frysning och återuppvärmning

Nedan hittar du alla de bästa metoderna för att lagra, frysa och värma din bulochki.

 • Lagring: För att ha bulochki till hands i upp till 2-3 dagar, förvara dem i en lufttät behållare på bänken. Om du vill öka hållbarheten till en vecka eller mer, förvara dem i kylen. Obs: De kommer att hårdna lite med den kalla luften, men mjuknar vid återuppvärmning.
 • Frysning: Om du vill ha bulochki till hands i upp till 3 månader, frys in dem råa på en förberedd plåt klädd med bakplåtspapper. När de är helt frysta, överför dem till en fryssäker påse. När du är redo, baka dem från frysta enligt receptets anvisningar.
 • Återuppvärmning: Värm bulochki igen i en vanlig ugn eller fritös tills den är genomvärmd. Du kan också stoppa dem i mikrovågsugnen i 30 sekunder.

FAQ

Om degen fortfarande fastnar på fingrarna, behöver du blanda i mer än 10 minuter?

Om degen är elastisk behöver du inte knåda den mycket längre. Ibland behöver man helt enkelt låta den vila lite längre så den torkar ut lite.

Behöver du bara 1 msk smör till smulan?

Ja! Det kan verka som en liten mängd, men du vill ha precis tillräckligt för att skapa en fin smula.

Är det här samma jästdeg som din perfekta bakverksdeg?

Det är inte! Det finns några små skillnader, men degen är lika god.

Hur tunn ska man kavla ut degen?

Kavla ut degen så tunt du kan utan att den ser genomskinlig ut. Du vill att degen ska vara tjock nog att rulla och knyta så att den inte rivs sönder när du hanterar den.

Vilken sorts mjöl rekommenderar du?

Kanadensiskt mjöl är överlägset bäst för bakning. Det är högre i protein, vilket ger en mycket fluffigare och smakrik bulle.

Fler underbara recept att prova

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button