Användbar information

Det bästa bifffajitas-receptet

Dessa bifffajitas är gjorda med möra strimlor av välsmakande nötkött och sauterade grönsaker kryddade med vår snabba hemgjorda fajitakrydda. Flytta över pizzakväll, hej Tex-Mex kväll!

Vad är Steak Fajitas?

Steak fajitas är en version av den populära Tex-Mex fajitan. En klassisk fajita är en kombination av sauterat kött, paprika och lök, oftast serverad i en majs- eller mjöltortilla. I det här receptet är steken kryddad med vår galet goda fajitakrydda vars karaktärsskala inkluderar vitlökspulver, salt, chilipulver, mald spiskummin med mera.

Steak Fajitas video

Att välja den bästa steken för Fajitas

Det finns så många olika styckningsbitar att det kan vara svårt att välja den bästa till din bifffajitas. Här är fem populära biffsnitt som vi har rankat från mest till minst föredragna för att hjälpa dig att avgöra det bästa alternativet för dina fajitas.

 1. Ribeye: Detta populära snitt är känt för sin rika, smöriga smak och mjuka konsistens. Det är vår favorit! Vi gillar också att använda ribeye för att göra ribeye i en gjutjärnspanna. Om du har kvar kött från gjutjärnsribeye, använd det för att göra dessa fajitas!
 2. Flank: Flankstek är mycket mager, men den kan vara seg om den tillagas dåligt. Denna stek är godast när den får marinera. Vi älskar det på grund av hur magert det är. Vi använder ofta flank för att göra carne asada, så dela upp köttet och gör två separata rätter från en köttbit!
 3. New York strip: Detta snitt har en intensiv, biffig smak. Den är samtidigt fast och öm, så den har ett bra bett och tugga på sig.
 4. Kjol: Kjolstek är en av de mest smakrika men fetare delarna av kon. Skirt steak absorberar smakerna från en marinad mycket bra.
 5. Ryggbiff: Denna styckning är mycket mager, vilket resulterar i en mindre mör men ändå smakrik köttbit.

Hur man gör en biff Fajita

För supersnabbbifffajitas, skär din biff i tunna strimlor, skär paprikan och skär löken. Det här receptet går snabbt, så det hjälper att ha dessa ingredienser förberedda innan du börjar laga mat!

 • Krydda biffen: Krydda biffstrimlorna med vår fantastiska fajitakrydda.
 • Koka biffen: Stek biffstrimlorna på en oljad och förvärmd gjutjärnspanna på medelhög värme. Koka i 3-5 minuter tills remsorna är gyllenbruna. Ta bort köttet och ställ åt sidan i en annan skål.
 • Saute grönsakerna: Tillsätt en matsked olivolja och fräs grönsakerna tills de är mjuka och lätt gyllene.
 • Kombinera: Lägg tillbaka steken i pannan med grönsakerna och blanda ihop. Servera och njut!

Tips för den bästa biff Fajita

Nöj dig inte med mediokra bifffajitas när du kan uppnå excellens. Här kommer tips på hur du gör din bifffajitas till den bästa!

 • Skär grönsakerna lika: För jämnt tillagade grönsaker, skär dem till ungefär samma storlek. Använd den färg på paprika du gillar mest!
 • Frys in steken kort: För att göra det lättare att skära steken i tunna strimlor, frys in steken i 15 minuter. Du kommer inte ångra det.
 • Undvik att överfulla pannan: Ge plats mellan stekbitarna när du fräser i pannan. Om bitarna packas för hårt kommer de att överkoka och bli sega utan att nå den perfekta gyllene färgen och krispiga utsidan. Koka i två omgångar om det behövs.
 • Skär mot säden: Biff är mörare och mindre seg när den skärs mot säden. Att skära mot säden innebär att skära igenom muskelfibrerna som löper genom köttet, vilket gör fibrerna kortare. En vass kniv är nödvändig för att enkelt skära biff. Här är vår favorituppsättning knivar genom tiderna.
 • Marinera längre (valfritt): För ännu mer smak, marinera köttet i fajitakryddan längre. Alternativt kan du lägga till fajitakrydda till grönsakerna när de lagar mat. För ett mer mört kött, tillsätt en eller två skvätt citron- eller limejuice i marinaden för att tjäna som köttmörare. Om du marinerar remsorna före tillagning, se till att torka dem med hushållspapper innan du fräser för att säkerställa att de får en gyllenbrun färg.

Servera din biff Fajita

Som en klassisk fajita

Bifffajitas serveras klassiskt inuti majstortillas eller i hemgjorda mjöltortillas. Inuti tortillan är biff- och pepparblandningen toppad med ditt val av dipp, sås eller krydda. Låt din familj välja sina favoritpålägg från en mängd alternativ, inklusive gräddfil, pico de gallo, krämig tomatillodressing med färsk koriander, guacamole och/eller salsa. Glöm inte att pressa i lite limejuice för en citrusfrukt och toppa med riven ost för extra känsla.

Förvandla till en burrito skål

Alternativt kan du förvandla ditt kök till Chipotle och servera din bifffajita som en del av en burrito-skål. Använd samma fyllningar och pålägg som du skulle för en klassisk fajita med tillägg av refried bönor, koriander lime ris, mexikansk majssallad eller svarta bönor och majssalsa. Vem behöver gå ut på restaurang när man kan ha det hemma?

Tips för förvaring, förvaring och återuppvärmning

Om du inte har provat att laga mat är dessa bifffajitas den perfekta starten. Bifffajitas håller sig mycket bra i kylen eller frysen och de värms upp ordentligt (även i mikrovågsugnen!) – vilket gör dem till ett perfekt alternativ för att göra i förväg eller förbereda måltider.

 • Kylskåp: För att lagra upp till fyra dagar, lägg fajita-rester i en lufttät behållare i kylen.
 • Frys: För att lagra rester i upp till två månader, frys in i en lufttät behållare. Se till att tina helt i kylen innan du värms upp igen.
 • Återuppvärmning: För en snabb uppvärmning, placera fajitas i mikrovågsugnen i en minut eller två, eller tills de är genomvärmda. Alternativt, värm i en stekpanna på medelvärme eller i ugnen i cirka tio minuter vid 350°F. Undvik överhettning då detta gör att köttet blir överkokt och blir segare.

FAQ

Varför är min bifffajitas sega?

Biff i bifffajitas kan bli seg om den kommer från en seg eller mager nötkött, om köttet skurits åt fel håll eller om det var överstekt. För en mör biff, skär alltid mot säden och undvik att överkoka köttet eftersom det torkar ut det.

Vad är skillnaden mellan fajita och tacokrydda?

Fajita och tacokrydda innehåller många av samma kryddor, förutom att tacokrydda vanligtvis innehåller lökpulver. I de flesta fall kan du ersätta en krydda med den andra.

Behöver steken marineras i bifffajitas?

Biff behöver inte marineras för att smaka bra i bifffajitas. Krydda helt enkelt köttet med fajitakrydda precis innan tillagning, eller marinera biffen i kryddningen i minst 30 minuter innan tillagning för en starkare smak.

Är biffen skuren före eller efter tillagning av biffen fajita?

Vanligtvis skärs steken i långa strimlor före tillagning. På så sätt får varje remsa en smakrik och krispig röding i kanten.

Fler rätter med mexikansk smak

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button