Recept

Cube Steak Recept – Söta och salta måltider

Cube Steak är mört biff stekt till perfektion och serveras med löksås. Det här enkla nötköttsreceptet är klart på 30 minuter och är perfekt för snabba middagar!

För en välbalanserad måltid, servera denna lågkolhydrat-huvudrätt med våra favoritsidor som potatismos eller mexikansk sallad.


Biff i tärningar av nötkött har fått sitt namn från de märken som lämnas av köttmöraren som bildar små märken varifrån mörningsmedlet tränger igenom köttet. Vanligtvis kommer det från den översta ryggbiffen eller topprundan – båda delarna som är kända för att vara ganska sega. Det gör den här typen av snitt billigare än andra, vilket gör den här rätten mer prisvärd, men ändå ganska läcker!

I det här receptet kommer vi att utnyttja allt det biffiga godheten och förvandla den här rätten till en överdådig middag! Receptet kräver att steken steks snabbt på hög värme för att försegla i alla dess juicer och smaker.

Läs vidare då vi också lär dig hur du gör detta recept i crockpot! Sakta men säkert ger denna metod en av de bästa familjemåltiderna!

Vad är Cube Steak?

Cube steak är ett snitt av topp rund eller topp ryggbiff som har blivit mört genom att slå köttet med en köttklubba.

Enkelt uttryckt är detta nötkött muddrat i kryddat mjöl sedan, stekt i pannan och blött i sås. Allt du behöver för att förbereda denna komfortmat är köttet, mjölet och en massa kryddor som du redan har i ditt skafferi.

Inget fancy, ingen komplicerad teknik och ingen speciell ingrediens. Resultaten är dock fantastiskt läckra och nostalgiska för din chaboutdhood!


Hur lagar man Cube Steak?

 1. Lägg först mjölet i en grund skål och krydda jämnt med vitlökspulver, paprika, lökpulver, salt och svartpeppar.
 2. Belägg sedan köttet med mjölblandningen.
 3. Värm sedan upp gjutjärnspannan till medelhög och tillsätt sedan olja. När det är varmt, koka nötköttet i cirka fem minuter per sida. När den är tillagad, ta bort den från pannan och ställ den åt sidan.
 4. Koka såsen på samma panna och när den är klar lägger du tillbaka det tillagade köttet i pannan för att värma upp det igen.
 5. Till sist toppar du med såsen och serverar sedan med dina favorittillbehör.

Hur gör man Cube Steak sås?

När du gör såsen, använd samma panna som du använde för att steka nötköttet. Den återstående oljan har alla biffdropp som är så smakrika.

Lägg lite mjölblandning i pannan för att börja göra såsen. Tillsätt lök, buljong och ranchmix. Låt det puttra och fortsätt koka tills löken är mjuk.


Slow Cooker Cube Steak och Gravy:

Det finns många olika sätt att göra kubstek. Ett av mina favoritsätt är att göra den i slow cookern. Lerkrukan gör ett fantastiskt jobb med att möra kubstek till perfektion.

Därför är det perfekt att tillaga det i crockpot, eftersom det gör nötköttet superfuktigt och mört. Följ bara dessa steg:

 1. Förbered köttet genom att muddra det i samma mjölblandning som beskrivits tidigare.
 2. Istället för att steka tills den är kokt, bryn den helt enkelt i olja på en uppvärmd panna.
 3. När det är brynt, för över köttet i långsamkokaren och tillsätt blandningen av följande ingredienser: grädde av svampsoppa, sås och vatten.
 4. Beroende på din spis kan du tillaga detta på låg värme i cirka 6 till 8 timmar.

Hur mörar man kubstek?

För det första är det viktigt att panera biffarna i mjöl innan du steker dem.

Andra, mörning av köttet kommer från blötläggning av det och långsam tillagning av nötköttet i sås.

Ett annat sätt att göra kubbiffar möra är genom att dunka dem. Använd bara en köttklubba för att slå biffarna. Detta kommer att mjukna och möra köttet.

vad ska man servera till kubstek?

Du kan kombinera den med följande tillbehör:

Hur förvarar man rester?

Om det skulle bli någon överbliven, överför den till en lufttät behållare. Lägg den sedan i kylskåpet men tänk på att konsumera den inom 3 tit eller 4 dagar.

Du kan också välja att frysa den i lufttäta behållare eller fryspåsar. Det kan hålla sig bra i 3 månader och längre.

hur värmer man kubstek?

Eftersom den här delen är mycket mager är det viktigt att behålla den med fukt. Tack vare såsen tillför den fukt till den tillagade biffen, och du kan helt enkelt stoppa den i mikrovågsugnen för att värma upp den igen.

Med detta kan du göra den här rätten i förväg, kyla den i några dagar och helt enkelt värma upp den efter behov.


Recepttips

 • För att tjockna såsen, tillsätt en slurry av majsstärkelse och vatten. Kom också ihåg att lägga till det långsamt tills du uppnår önskad effekt.
 • Istället för vanligt vatten skulle det vara bättre att lägga till nötbuljong eller kycklingfond när du gör den långsamma tillagningsmetoden.
 • För att möra köttet, slå helt enkelt på det med en manuell köttmörare. Mör gärna ditt eget kött och lita inte på de elektriska mörarna på en marknad. På så sätt kan du vara säker på kvaliteten på ditt nötkött.
 • Det är viktigt att inte överkoka nötköttet, annars blir biffen gummiaktig. Sikta på en inre temperatur på 125 grader F. Dessutom kommer temperaturen att öka ytterligare 5 grader F när den vilar.
 • Förvandla detta till ranch cube steak, genom att lägga till 3/4 kopp ranch dressing.

Lätt Cube Steak Recept

 • I en grund skål kombinera mjöl, vitlökspulver, paprika, lökpulver, salt och svartpeppar, vispa.

 • Placera en stor gjutjärnspanna på medelhög värme. Tillsätt olja och värm upp. När den är varm, muddra båda sidorna av biff i tärningar i mjölblandningen och koka 5 minuter per sida.

 • Ta ut steken från stekpannan och ställ åt sidan och täck med folie.

 • När du har kokat nötköttet, tillsätt lök, buljong och ranchmix i samma stekpanna. Skrapa av bitarna från botten av pannan med en träslev, låt sjuda och koka tills löken är mjuk i cirka 3-4 minuter.

 • Lägg tillbaka steken i pannan för att värma upp den, servera genast över potatismos.

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button