Användbar information

Crispy Air Fryer Chicken Wings (video)

Dessa enkla kycklingvingar är gjorda med 5 enkla ingredienser. Dra nytta av luftfritösens magi för dessa härligt krispiga och saftiga vingar!

Varför Air Fry Chicken Wings?

Enkelt uttryckt är luftfriterade vingar en hälsosammare, enklare version av traditionellt stekta kycklingvingar. Genom att använda airfryern eliminerar du behovet av högar av olja och får perfekta vingar på en bråkdel av tiden. Air fryer kycklingvingar är så super krispiga, du kommer att hitta dig själv att göra en dubbeltagning.

Om du känner dig sugen på vingar oftare än du skulle vilja erkänna, piska upp dessa vingar på under 30 minuter. Oavsett om du är värd för en stor sammankomst eller har några vänner över för att titta på en fotbollsmatch, är dessa vingar på väg att bli din nya favorit.

Letar du efter en bra airfryer? Vi har testat några airfryers och har till slut landat på denna Cosori air fryer som vår favorit.

Air Fryer Chicken Wings Video Tutorial

Hur man gör de bästa Air Fryer kycklingvingar

Detta luftstekta kycklingvingar recept tar bara fyra enkla steg. Inget behov av att gå ut för take-out vingar när dina högkvalitativa vingar är precis hemma!

 • Klappa vingarna torra: Använd en pappershandduk för att torka bort eventuell överflödig fukt på vingarna. Samla ihop resten av ingredienserna.
 • Kasta vingar med krydda: I en stor skål, släng vingarna i kryddan, se till att varje vinge är tillräckligt belagd.
 • Luftstek kycklingvingarna: Förvärm airfryern till 380°F. Lägg vingar i ett enda lager i luftfriteringsplåten och grädda i cirka 15 minuter. Kasta vingarna, öka sedan värmen till 400°F och grädda i ytterligare fem minuter.
 • Tjäna: Servera vingar färska ur fritösen med dina favoritdippsåser.

Hett tips: Tillagningstiden kan variera beroende på storleken på dina vingar. Kontrollera köttets innertemperatur med en kötttermometer. Kycklingen är färdig när innertemperaturen är 165°F.

Kryddvariationer

Vi älskar en enkel kombination av vitlökspersiljesalt och paprika för att krydda våra vingar, men här är en lista över andra kryddor att lägga till för ännu mer smakvariation.

 • Salt peppar
 • Vitlökspulver
 • Lökpulver
 • Citronpeppar
 • cayenpeppar
 • Chili pulver

Tips för extra krispiga Air Fryer kycklingvingar

Vad är bättre än krispiga vingar? Extra krispiga vingar såklart! Nedan hittar du ett par beprövade tips för att få dessa vingar att få det knas du är sugen på.

 • Klappa vingarna torra innan krydda: För att säkerställa att kryddorna fastnar, klappa råa vingar med hushållspapper för att ta bort överflödig fukt. Detta hjälper dem också att bli snygga.
 • Undvik att stapla vingarna: Det är bäst att undvika att stapla vingarna i en airfryer. Lagring förhindrar att vingarna får tillräckligt med varm luft att cirkulera runt dem i fritösen. Stek vingarna i omgångar, men om du måste skikta vingarna, se till att kasta dem var 3-5:e minut.
 • Spraya korgen: Ge airfryer-korgen ett generöst lager av avokadoolja matlagningsspray innan du stoppar in vingarna. Detta förhindrar att de fastnar och bränns. Du behöver inte för mycket olja – tillräckligt för att hela brickan är täckt. Kom ihåg att fritösen fungerar mycket magi med väldigt lite olja!
 • Börja temperaturen låg och gå sedan hög: Börja tillaga kycklingvingar vid lägre temperatur och skruva sedan upp värmen för att uppnå maximal krispighet.
 • Kasta de krispiga kycklingvingarna i sås: Från varm sås till buffelsås (och allt däremellan), släng dina vingar i din favoritvingsås. Se till att göra det rätt när de kommer ut ur fritösen, då såsen fastnar bättre när vingarna är varma.

Hett tips: Om dina kycklingvingar har vingspetsar, släng dem inte! Spara dem till nästa gång du gör hemmagjord kycklingbuljong.

Vad du ska servera med vingarna

Vingar och sås är som två bästa vänner. Först och främst vill du piska ihop ett par hemgjorda såser. Lätt ranchdressing eller ädelostdressing är bra för buffelliknande vingar – och glöm inte att skära upp morötter och selleripinnar för att doppa i dressingen också! Hemlagad BBQ-sås är en klassiker och är gjord med ingredienser som du förmodligen redan har hängande i ditt kök. För en lite asiatisk twist, gör en sats teriyakisås!

För en väl avrundad måltid, para ihop dina vingar med pommes frites (du har redan fritösen ute, varför inte använda den igen?), potatisskal eller en hemmagjord caesarsallad.

Att göra i förväg

Kycklingvingar smakar sitt absolut bästa direkt, men goda nyheter – det finns sätt att förbereda vingarna i förväg för att spara tid.

 • Marinera i förväg: Ge dina vingar hela 24 timmar att marinera för bästa smak. Låt dem ligga i en plastpåse i kylen över natten och stoppa helt enkelt i airfryern när du är redo att äta.
 • Koka och håll varmt: Om du gör en stor sats till en fest, håll de kokta vingarna krispiga och varma genom att placera dem i en varm ugn. Undvik att täcka dem med folie eller lock. Täckning håller mer av värmen inne, men det tar också bort en del av krispigheten.

Lagring och återuppvärmning

Kycklingvingar kommer ofta i jättestora förpackningar, så varför inte göra hela paketet och förvara resterna till lunch dagen efter! Här är våra tips på hur du bäst förvarar och värmer dina kycklingvingar.

 • Förvara resterna i kylen: Förvara kokta vingar upp till fyra dagar i en lufttät behållare i kylen.
 • Frys in rester: För att lagra i upp till tre månader, låt vingarna svalna helt och arrangera dem sedan på en bakplåt i ett enda lager. Placera dem i frysen och när de är frysta, överför dem till en fryssäker plastpåse.
 • Återuppvärmning: För att värma upp resterna, skjut in vingarna i airfryern vid 360°F i fyra minuter. Vänd värmen till 400°F och koka i ytterligare fem minuter. De kommer att vara de krispigaste uppvärmda vingarna du någonsin har haft!

FAQ

Hur många vingar kan jag laga i en Air Fryer?

Beroende på storleken på frityrkorgen kan du tillaga en varierande mängd kycklingvingar åt gången. Nyckeln är att inte stapla vingarna, annars kanske de inte blir spröda jämnt.

Kan du luftsteka frysta kycklingvingar?

Det är absolut möjligt att luftsteka frysta kycklingvingar. Tänk bara på att du måste öka tillagningstiden lite för att kompensera.

Måste jag torka av vingarna innan jag lagar mat?

Vingar ska alltid klappas torra innan tillagning. Detta tar bort överflödig fukt, hjälper kryddan att fästa bättre och hjälper också att vingarna blir så krispiga som möjligt.

Fler Air Fryer-recept

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button