Användbar information

Crispy Air Fryer Chicken tenders (med video)

Air fryer kycklinganbud är en räddare när det kommer till att mätta ett sug efter avhämtning. Hoppa över drive-thru, stanna hemma och njut av halva fettet och utan skuld!

Air fryer kyckling anbud är på väg att bli din nya vardagliga stapelvara. Om du har barn eller är ett barn i hjärtat, är du förmodligen bekant med benfri, stekt kyckling. Det är alltid en publikbehagare. Det fina med air fryer är att du kan få den signaturstekta konsistensen med en bråkdel av fettet. Allt som allt älskar jag att experimentera med fritösen och göra alla mina klassiska ”friterade” favoriter med den.

Hur lång tid det tar att Air Fry Chicken Anbud

Tiden det tar att tillaga din kyckling beror på snittets tjocklek. Generellt sett kommer du att koka varje mört i 5 minuter. Använd sedan en ren tång för att vända anbuden och upprepa i 5 minuter till på andra sidan. Överför anbuden till ett galler och upprepa beroende på hur många satser du vispar upp.

Vår favorit Air Fryer att använda

Under de senaste åren har världen av luftfritering exploderat. Jag måste erkänna att jag inte var helt såld på idén om en fritös i början, men den här apparaten har verkligen växt på mig. COSORI har gjort underverk för mig. Jag har använt denna airfryer i över ett år och älskar funktionaliteten. Den har massor av förinställningar för vanliga livsmedel (kyckling, pommes frites, biff, bacon, räkor, etc.), vilket hjälper till att ta bort gissningarna av hur länge man ska laga vissa saker. Det är också superlätt att rengöra, så inga klagomål där.

Hur man gör Crispy Air Fryer Kyckling Anbud

Att använda airfryern kunde inte bli enklare. Följ dessa enkla steg-för-steg-anvisningar för att spika kycklinganbud varje gång:

 • Förbered smeten: Vispa först ägget i en liten skål. Vispa ihop salt, peppar och ströbröd i en separat, grund form.
 • Belägg kycklinganbuden: Doppa sedan en kycklingbit i äggblandningen, följt av en dunk i ströbrödet. Lägg varje belagd mjuk på ett fat.
 • Montera kycklinganbuden: Sätt ihop kycklingmörerna i ett enda lager i airfryer-korgen. Spraya kycklingmörerna och trådkorgen lätt för att förhindra att de fastnar.
 • Förvärm Air Fryer: Förvärm airfryern till 390°F.
 • Air Fryer kycklingen tenderar: När den är förvärmd, luftstek den första sidan i cirka 4 minuter och vänd kycklingen halvvägs i ytterligare 5 minuter på andra sidan. Njut av anbuden omedelbart med din favoritdippsås.

3 tips för att göra Air Fryer kyckling anbud

Om det är första gången du gör friterad kyckling i fritösen, kommer dessa 3 tips att hjälpa dig att spika den.

 1. Skiva kycklingen i lika stora bitar. För att främja jämn matlagning, skiva kycklingen i liknande 2-tums långa bitar. De behöver inte vara perfekta, men ju närmare storlek desto bättre.
 2. Tränga inte kycklingen. Fritösen fungerar genom att cirkulera varm luft runt maten för att göra den knaprig. Om du tränger ihop kycklingen för mycket kommer luften inte att kunna träffa alla sidor och skapa en 360° skorpa.
 3. Arbeta i omgångar om du måste. Om du gör anbud för en stor publik eller förbereder måltider, arbeta i omgångar med cirka 4-6 anbud åt gången.

Hett tips: Osäker på om dina kycklingstrimlor är helt genomstekta? Använd en omedelbar termometer för att säkerställa att den inre temperaturen har nått 165°F.

Olika doppsåser

Det kanske bästa med att äta kycklingmör är att para ihop dem med dina favoritdippsåser…

 • Honungssenap – För snabb honungssenap, blanda 1/3 kopp senap med 1/4 kopp honung och vitlökspulver efter smak.
 • Krämig tomatillodressing – En saftig, krämig dressing gjord på koriander, tomatillos, jalapeños och mer. Beroende läckert!
 • BBQ sås – Vårt recept på BBQ-sås är helt anpassningsbart beroende på hur kryddig du gillar den.
 • Lätt Ranch-dressing – Den här örtgården ger dig all lust med mindre fett.
 • Buffelsås – För att göra en syrlig buffel, vispa 1/3 kopp varm sås, 2 matskedar osaltat smör smält, 1 tsk Worcestershiresås och 1/2 tsk vitlökspulver.
 • Ketchup – Låt oss inte glömma ketchup här. Enkel, syrlig och så barnvänlig.

Tillbehör till Air Fryer kycklingstrips

För en komplett måltid, koppla ihop din air fryer kyckling anbud med 3-ingrediens ranch rostad potatis eller air fryer pommes frites (du har redan air fryer ute ändå, eller hur?). Dessa anbud gör också en sådan underbar salladstopper. Vi gillar att servera dem över en hög med hemgjord caesarsallad eller vår 15-minuters ruccola caprese-sallad.

Kylning av överblivna kycklinganbud

Förvara kycklingen i upp till en vecka i en lufttät behållare. Vi gillar att göra en sats och använda dem till smörgåsar, sallader och snacks. För att värma upp kycklingen – du gissade rätt – ta ut luftfritösen igen! Värm upp de tillagade mörna igen i 1-2 minuter i airfryern. Till skillnad från mikrovågsugnen kommer luftfritösen att göra anbuden krispiga, inte blöta.

Frysning av Air Fryer Kyckling Anbud

Gör en stor sats kycklingmör, frys in dem och ha dem till hands för senare. För att göra det, frys in de råa kycklingmörerna genom att separera dem med ett lager bakplåtspapper i en lufttät behållare. Återuppvärmning av frysta mör tar cirka 5 minuter per sida vid 400℉.

Instruktionsvideo för Air Fryer Chicken Tenders

FAQ

Kan du lägga frysta kycklingmör i airfryern?

Ja, fritösen är kraftfull nog att tillaga frysta kycklingmör. Som sagt, det tar några minuter längre per sida beroende på tjockleken på anbuden.

Kan du luftsteka kycklingmör utan panering?

Ja, du kan luftfritera kycklingmör utan panering alls och hålla den lågkolhydratsnål. En enkel torr krydda med salt, peppar och vitlökspulver kan göra susen. Som sagt, tillsätt gärna lite paprika eller riven parmesanost till dina nakna kycklinganbud för extra smak.

Är kycklinganbud hälsosamma?

Ja, luftfritös kycklingmör är ganska hälsosam. De innehåller en bråkdel av fettet som friterad kyckling och är gjorda med mycket mindre olja. Bortsett från kolhydraterna i pankobrödsmulorna är de ganska rejält nyttiga.

Kan du lägga råa kycklingmör i en airfryer?

Ja, du kan lägga råa kycklingmör i airfryern. Det är idealiskt att luftsteka dem från råa, eftersom det ger en mycket saftigare konsistens än från frysta.

Andra Air Fryer-recept

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button