Hälsosamma snacks

Copycat Mocha Frappe – The Chunky Chef

Gör din egen McDonald’s Mocha Frappe hemma med detta enkla copycat-recept! Det är den perfekta kalla kaffedrycken för våren och sommaren, och många läsare har rapporterat att de gillar den bättre än den ursprungliga drive-thru-versionen!

Detta Mocha Frappe copycat recept är bra för en eftermiddagshämtning, och SÅ gott! Vi älskar att göra våra egna versioner av restaurangfavoriter hemma… så här Copycat Wendy’s Frostyoch Klassisk Shamrock Shake. Det här är en av mina Copycat recept du kommer definitivt att vilja hålla till hands!

MOCHA FRAPPE RECEPT

Att betala för mycket för en kaffedrink är SÅ ett minne blott. Denna otroligt lättlagade mockafrappe smakar bättre än originalet!!

jag har en lätt, okej, ganska lagom stort beroende av McDonald’s Mocha Frappe’s. De. Är. . Bra!! Det finns en sak som jag inte gillar… de kan vara dyra!

En billig skate i hjärtat, jag kan bara inte motivera att spendera $4 varje gång jag blir sugen… så jag gick på ett uppdrag för att ta reda på hur man gör dem hemma.

De är så skummande, så isiga, så krämiga och SÅÅÅÅ fulla av choklad och kaffesmak!

HUR MAN GÖR

 1. Brygg kaffe och låt svalna. Alternativt kan du använda kallt överblivet kaffe!
 2. Häll upp i rena isbitsplåtar och frys in. Det här är bra att göra i förväg, så du behöver inte vänta när du vill ha en frappe!
 3. Tillsätt frysta kaffetärningar, mjölk, sirap och socker i mixern. Mixa tills kaffeisbitarna är sönderdelade och blandningen är den konsistens du letar efter.
 4. Häll upp i glas och garnera. Garnering är valfritt, men om du vill ha den klassiska McDonald’s-looken, vill du lägga till vispad grädde och en klick chokladsirap.
  1. Jag brukar få lite ”extra” och lägga till lite chokladspån och ibland garnera med en kvist färsk mynta om jag har. Du behöver absolut inte göra det här lol.

YTTERLIGARE MATNINGSTIPS

Det finns en hemlighet med att få den perfekta smaken/frysta konsistensen … och jag delar den med dig.

Frysta. Kaffe.

Åh ja, det stämmer. Brygg bara upp lite av ditt favoritkaffe (eller till och med koffeinfritt om du föredrar det) och låt det svalna till rumstemperatur. Häll det avsvalnade kaffet i istärningsbrickor och ställ in dem i frysen tills de är frysta.

Så du kanske undrar, ”varför kan jag inte bara använda vanligt kaffe och lägga till isbitar??”. Tja, kort sagt, du kan lol. Men när isen smälter kommer den att vattna ut din drink 🙁 Bu!! Så genom att frysa in kaffet till isbitar får du den frysta komponenten att göra den fin och isig, men utan att späda ut din drink!

VARIATIONER AV DETTA RECEPT

 • MEJERI – Jag skapade det här receptet med mandelmjölk, eftersom det var det jag hade till hands då. Men jag har sedan dess testat det här receptet med sojamjölk, vanlig mejerimjölk och hälften och hälften (en amerikansk mejeriprodukt av hälften mjölk och hälften grädde).
 • MINSKAT SOCKER – Flera läsare har frågat om detta recept kan göras med sockerfria eller reducerade sockerprodukter. Och ja, det kan det verkligen! Sockerfri chokladsirap är ett bra alternativ till vanlig sirap. Och sockeralternativ kan användas i stället för strösocker. Alternativt kan strösockret utelämnas… det är verkligen en smaksak och hur sött du gillar saker.
 • ANDRA SMAKER – Om du vill kan andra smaker av sirap användas istället för vanlig choklad. Torani gör några fantastiska siraper, liksom Ghirardelli. Mina favoriter är kola, och en saltad chokladkolasirap!
  • Myntan är riktigt fin som garnering, men du kan lägga till lite pepparmyntsextrakt för att göra detta till en festlig pepparmyntsmockadrink!

ATT GÖRA MOCHA FRAPPES I FÖRE TID

Eftersom detta är en fryst dryck är detta ett recept som verkligen är bäst att göra precis innan servering.

Men du kan göra den första delen av detta recept i förväg. Brygg kaffet och låt svalna (eller använd överblivet kylt kaffe). Häll upp i istärningsbrickor och frys tills det fryser fast. Lägg tärningarna i en fryspåse och frys i upp till 2 månader.

LAGRING

Rester kan läggas i en fryssäker behållare och frysas i upp till en månad. Tina innan du dricker.

SPECIELL UTRUSTNING FÖR DETTA RECEPT

 • Blandare – Det här är den mixer jag brukar använda när jag gör det här receptet… den har stor kraft och bryter inte banken.
 • Torani sirap – du kanske kan hitta dessa i din mataffär, jag ville bara visa dig alla alternativ.
 • Ghirardelli sirap – inte lika många sorter som Torani, men bra smak.

SE TILL ATT RULA NER FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER FÖR TIPS OCH RECENSIONER.

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG ATT LÅTA MIG VETA HUR DU TYCKTE DET!

Recept publicerades ursprungligen 2016 och har uppdaterats 2020 med ytterligare information

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 5 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Gör din egen McDonald’s Mocha Frappe hemma med detta enkla copycat-recept!

 • Brygg kaffe och låt svalna till nästan rumstemperatur.

 • Häll försiktigt kaffe i istärningsbrickor och frys in.

 • Tillsätt frysta kaffetärningar, mandelmjölk, chokladsirap och socker i mixern.

 • Mixa tills önskad konsistens uppnås.

 • Toppa med vispad grädde, en klick chokladsirap och rakad choklad om du vill.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button