Bakverk recept

Copycat honungsbakad skinka recept (semesterrecept)

Spara dig själv några seriösa pengar under semestern genom att göra ditt eget recept på honungsbakad skinka hemma! Mör skinka tillagas med smör och honung, sedan spacklas den med en klibbig söt och rökig glasyr som steks tills den får en fantastisk sockerstekt skorpa!

Detta Copycat honungsbakad skinka är ett av de recept vi älskar att ha för högtider som Thanksgiving och påsk. Ett par av våra andra favoritpåskrecept är mina Honungssmör Rostade morötter och Broccolisallad. Det här är en av mina påsk recept som jag vet att du vill ha till hands!

HONINGSBAKAD SKINKA

I vår familj fick vi alltid en stor honungsbakad skinka till semestern… en skinka till påsk och antingen en skinka eller kalkonbröst till Thanksgiving. En av mina släktingar brukade arbeta för Honey Baked, så vi kunde få dem till en ganska bra rabatt… men även med den prissänkningen var de fortfarande ganska dyra!

En 8 lb halvbenskinka (som du kan hitta i de flesta livsmedelsbutiker), från Honey Baked kommer att kosta dig över $75. Sjuttiofem!!! Det är 300 % påslag från vad jag kan köpa i min mataffär.

Så varför inte spara några seriösa pengar denna semester, och gör din egen version hemma!

HUR MAN GÖR HONINGSBAKAD SKINKA

Jag föredrar att min skinka är varm, så det är vad jag kommer att beskriva här.

 1. Om du värms upp i slow cookern, trimma skinkan så att den passar (om det behövs). Beroende på din skinka och din slow cooker kan du behöva raka av dig lite för att skinkan ska passa. Om du ska värma din skinka i ugnen – utelämna detta steg.
 2. Blanda smör och honung och massera sedan in i skinka. Jag gillar att få i lite av honungssmörblandningen mellan skivorna.
 3. Täck över och koka på LÅG i ca 4 timmar. Återigen, detta är till för att värma skinkan i slow cookern – uteslut om den värms i ugnen.
 4. Blanda torra glasyringredienser.
 5. Klappa hälften av sockerblandningen på den uppvärmda skinkan och stek sedan. Bara i några minuter, tills det är bubbligt och lite karamelliserat. Ta sedan ut ur ugnen.
 6. Tillsätt resten av sockerblandningen i kastrullen med vatten eller skinkajuice. Värm denna blandning till en koka och koka i ungefär en minut, ta sedan bort från värmen och pensla eller häll glasyren över skinkan.
 7. Stek skinka igen. Bara för en minut eller två, var försiktig så att det inte brinner!
 8. Låt skinkan vila i rumstemperatur i 5-10 minuter. Detta gör att glasyren kan härda helt och få den klassiskt spräckliga skorpan.

YTTERLIGARE MATNINGSTIPS

 • TORKA SKINKAN – Skinkorna från mataffärerna kommer i de där förseglade påsarna, som innehåller vatten. Ge skinkan en liten klappa torr med lite hushållspapper för att se till att smöret och honungen inte bara glider av direkt.

MÅSTE MAN KOKA EN SKINKA

Det beror på. De flesta skinkor du köper i en mataffär är förkokta och/eller rökta, vilket gör att du inte behöver tillaga dem. Det kan du säkert om du vill, men det handlar om om du vill ha kall eller varm skinka att servera. Dubbelkolla bara paketet när du köper… om det inte står förkokt eller rökt, gå till köttdisken och fråga slaktaren för att vara säker.

VARIATIONER AV DETTA RECEPT

 • BOURBON – Inte traditionellt för en honungsbakad skinka, men ack så gott! Istället för att använda vatten eller skinkajuice för att göra glasyren, prova att använda några av din favoritbourbon.
 • UGN – Grädda skinka, täckt löst i folie, vid 275 F grader på en folieklädd långpanna eller en extra kraftig kantad bakplåt. Grädda i cirka 12-15 minuter per pund. Glasera sedan enligt anvisningarna i receptet och stek.
 • RUMSTEMPERATUR – om din skinka är rökt eller förkokt behöver du inte värma den alls. Ta ut skinkan ur kylen och låt den stå i rumstemperatur i cirka 30 minuter. Massera skinkan med smör- och honungsblandningen, glasera sedan enligt anvisningarna i receptet och stek.

ATT GÖRA COPYCAT HONING BAKAD SKINKA I FÖRE TID

Jag har inte gjort hela denna skinka i förväg, så jag kan inte garantera smaken och fräschören om du gör det så.

Du kan dock kombinera alla dina torra glasyringredienser (socker, kryddat salt, lökpulver, kanel, muskotnöt, ingefära, kryddnejlika, paprika och kryddpeppar) och förvara i en lufttät behållare.

LAGRING

Rester bör kylas i en lufttät behållare och konsumeras inom 4 dagar. Rester kan också frysas.

Du kommer förmodligen att ha en hel del skinkrester över, så här är mina personliga favoriter för att använda upp resterna (förutom en klassisk skinksmörgås!).

När påsken närmar sig är det den perfekta tiden att titta på din matbutik för att priserna på halvbenade skinkor sjunker. När du ser dem på rea, ta en! De kan frysas om det behövs. På så sätt kan du spara ännu MER på din huvudrätt till semestern!

SPECIELL UTRUSTNING FÖR DETTA RECEPT

 • Slow Cooker – denna 7 qt långkokare är tillräckligt stor för att rymma de flesta 8 lb spiralskinkor utan för mycket trimning. Dessutom är den programmerbar!

SE TILL ATT RULA NER FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER FÖR TIPS OCH RECENSIONER.

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG ATT LÅTA MIG VETA HUR DU TYCKTE DET!

Receptet publicerades ursprungligen i februari 2018 och har uppdaterats i mars 2020 med ytterligare information.

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 8 – 12 portioner

(håll muspekaren över # för att justera)

Spara dig själv några seriösa pengar under semestern genom att göra ditt eget recept på honungsbakad skinka hemma!

 • Putsa skinkan om det behövs och lägg sedan i en långsam spis. Blanda smält smör och honung, massera sedan över skinka, lägg in lite mellan skivorna. Täck över och koka på LOW 4-5 timmar.

 • Vid slutet av tillagningstiden, förvärm broilern till HÖG och fodra en långpanna med kraftig aluminiumfolie.

 • Blanda socker, kryddat salt, lökpulver, mald kanel, mald muskot, mald ingefära, mald kryddnejlika, paprika och kryddpeppar i en liten skål. Klappa hälften av sockerblandningen över skinkan.

 • Stek i flera minuter tills det är bubbligt och karamelliserat och ta sedan ut ur ugnen.

 • Tillsätt resten av sockerblandningen i en liten kastrull. Tillsätt 3 msk vatten eller skinkajuice från botten av långsamkokaren. En kombination av vatten/skinkajuice och bourbon är ett trevligt alternativ! Rör om och värm till en koka. Koka i ungefär en minut och ta sedan bort från värmen.

 • Pensla eller häll glasyr över skinkan och stek sedan igen i en minut eller två (försiktigt … låt det inte brännas!). Ta ut ur ugnen och låt skinkan vila i 5-10 minuter.

 • Servera varm eller kall och njut!

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

Recept anpassat från och inspirerat av Todd Wilbur (i den här boken)
Att laga mat i ugnen:

 • Värm ugnen till 275 F grader. Justera ugnsgallret till det nedre tredje läget. Klä en långpanna eller en stor holländsk ugn med en lång remsa av folie (heavy duty fungerar bäst).
 • Placera skinkan med platta sidan nedåt i mitten av pannan.
 • Pensla med honung/smörblandning om möjligt, lägg in lite mellan skivorna.
 • Ta upp sidorna av folien över skinkan och täck löst. Om det behövs, lägg ett ark folie över toppen.
 • Grädda cirka 12-15 minuter per pund. En skinka på 8 lb tar ungefär 1 timme 30-40 minuter.
 • Fortsätt med steg 2-7 enligt anvisningarna.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button