Bakverk recept

Coconut Granola Clusters Recept – Momsdish

Dessa kokosnötsgranolakluster är söta, krispiga och absolut beroendeframkallande. Perfekt för en on-the-go frukost eller hälsosamt lunchlåde mellanmål!

Dessa kokosnötsgranolakluster är ett av mina favoritgranolarecept. Du kommer att få svårt att hitta ett ögonblick när de inte hänger i mitt skafferi. Från snabba frukostar till mellanmål i soffan, de är ett hälsosamt sätt att tillfredsställa en söt tand. Vad är bättre? De är packade med fibrer och protein från solrosfrön, havregryn och mandel. YUM!

Oavsett om du vill dra ner på mängden förpackade varor du köper i mataffären eller helt enkelt är besatt av granola, är dessa kokosnötsgranola-kluster så enkla att göra och alltid en publikbehaglig. Det är också ett supermångsidigt recept som du kan justera på så många olika sätt beroende på humör eller årstid.

Är kokosnötsgranolaklasar hälsosamma?

Det pratas mycket om huruvida granola verkligen är hälsosamt för dig eller inte. För att vara ärlig, en bra mängd köpt granola innehåller lika mycket socker som kakor eller glass. Men med hemgjord granola kan du kontrollera mängden socker och olja du använder, vilket gör det till ett bra komplement till alla hälsosamma dieter. Dessa granolaklasar är inte bara packade med fibrer, de är också sprängfyllda av protein från nötter och frön.

Hur man gör Coconut Granola Clusters

Att göra dessa kokosnötsgranolaklasar är så enkelt att du knappast kan kalla det ett recept. Nedan hittar du en snabb sammanfattning av receptet innan du kommer till det.

  • Smält honung och olja: Smält honung och kokosolja i en liten skål i mikron tills den är slät och rinnig.
  • Blanda de torra ingredienserna: Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
  • Häll i honung och olja: Blanda sedan de torra ingredienserna (utkavlade, farinsocker, pumpafrön, solros, kokosflingor och mandel) med de våta ingredienserna (smält honung och kokosolja) och rör om tills havren är jämnt täckt.
  • Baka granolan: Platta ut havreblandningen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda den vid 325°F i cirka 30 minuter eller tills granolan har blivit gyllenbrun.
  • Kyl och bryt granolan: Låt granolan svalna i rumstemperatur. Dela sedan granolan i små eller stora klasar beroende på vad du föredrar. Förvara granolan i en lufttät behållare, förslutbar konservburk eller plastpåse. Njut med yoghurt, chiapudding, mjölk eller till och med ovanpå en acai-skål!

Hur man äter granolakluster

Dessa kokosnötsgranola-kluster är underbara strödda ovanpå grekisk yoghurt eller chiapudding. Du kan också ha dem i en skål med din favoritmjölk. Ett annat roligt sätt att använda dem är i acai-skålar. Som allt sagt, det är inget fel med att äta på dem direkt ur burken…

tips och tricks

Nedan hittar du en handfull tips och tricks som hjälper dig att göra de bästa kokosnötsgranola-klustren på planeten.

  • Se till att granolan är jämnt belagd. Nyckeln till att få granola som kommer att ”klumpa ihop sig” är att se till att du täcker all havre i den smälta oljan och honungen. Detta kommer inte bara att göra att varje tugga smakar utsökt, utan kommer också att säkerställa att du kan bryta granolan till önskad mellanmålsstorlek.
  • Grädda granolan i ett tätt packat, enkelt lager. Om din granola är spridd för långt ifrån varandra, kommer du inte att få dessa signaturkluster. Å andra sidan, om granolan staplas för högt kommer den att koka ojämnt.
  • Experimentera med olika nötter, torkad frukt osv. Se det här receptet som en grund att leka med. Om du vill lägga till lite syrlighet, släng i några torkade tranbär, russin eller gojibär. Om du föredrar en annan nöt än mandel, använd den! Dessutom kan du slänga i några chokladchips, vaniljextrakt, chiafrön eller någon annan granolavärdig ingrediens.

Hösten Granola Hack: För att få dessa kluster att smaka mer som höst, ersätt honungen med ren lönnsirap.

Lagring av rester

Det fina med granola är att den har en superlång hållbarhet. Oavsett om du vill ha den till hands i skafferiet eller frysa in en påse för en regnig dag, här hittar du alla förvaringstips du behöver.

  • Rumstemperatur: Om du vill ha granola till hands i upp till 6 månader, förvara den i en lufttät behållare, förslutbar plastpåse eller konservburk. Detta kommer att förhindra att granolan blir gammal och mjuknar.
  • Frys: Om du vill ha lite granola till hands i frysen, lägg den i en förslutbar plastpåse i upp till ett år. När du är redo att äta mellanmål tar du bara bort en del av granolan från påsen och låter den tina på bänken.

FAQ

Vad är granola vanligtvis gjord av?

Granola görs vanligtvis med en grund av havre, honung, socker. Därifrån kan du lägga till ett sortiment av nötter, frön, torkad frukt och choklad.

Vad får granola att klumpa ihop sig?

Den smälta kokosoljan och honungen är nyckeln till att få granolan att klumpa ihop sig.

Hur får man fler klasar i granola?

För att få fler granolaklasar, se till att göra granolan i ett tätt packat enda lager. Detta gör att granolan kan bakas ihop som en kaka och ger dig mer flexibilitet i hur stora du bryter isär klustren.

Vad är det bästa sättet att förvara granola?

Det bästa sättet att förvara granola är i en förslutbar konservburk eller lufttät behållare vid rumstemperatur.

Kan jag använda olika nötter i det här receptet?

Ja, du kan använda macadamianötter, cashewnötter, pekannötter eller till och med pistagenötter istället för mandel. Blanda och matcha också gärna ett par olika sorter. Det här receptet är väldigt förlåtande!

Andra liknande hälsosamma godsaker

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button