Bakverk recept

Christmas 7 Layer Bars – The Chunky Chef

Dessa enkla julstänger i 7 lager är fantastiska att göra till semestern! Bokstavligen lager på lager av läckerheter, den här klassiska desserten går under många namn, som magiska kakor, hello dollybars, etc… men oavsett vad du kallar dem, kommer de att bli en efterrätt som tilltalar publiken!

Perfekt för alla julkakor, och så lätt att göra! Vi älskar enkla semestergodis som min Crockpot godis och det här är en av mina Desserter du definitivt vill ha i din semester bakning rotation!

JUL 7-LAGERSTAGAR

Jag hoppas att ni är redo för lite julefterrätter! Jag har massor av dem för dig i år, inklusive dessa fantastiska 7 lager barer med semestertema.

När jag växte upp, skulle min mamma i allmänhet göra sina 7 lager barer för hennes jul dessert bricka, och jag minns att jag älskade de söta kokos-y barer.

Men jag ville sätta en rolig julsnurr på dem genom att använda gingersnap cookie smulor istället för graham crackers, jordnötssmörchips istället för butterscotch, lägga till holiday m&m’s och ringla på vit choklad istället för att använda chokladchips i barerna.

Ni alla. Dessa barer är läckra!! Jag kan inte få nog av dem, och jag slår vad om att du kommer att vara på samma sätt.

Det här receptet är värt en vanlig 9×13″ bakform, så hur många den serverar… det är upp till dig och hur många barer du skär. Eller så kanske du vill spara några barer till dig själv och lägga resten på en bricka så att ingen vet… din hemlighet är säker hos mig! 🙂

HUR MAN GÖR 7-LAGERSTAGAR

 1. Gör skorpan. Kombinera gingersnap smulor med smält smör och tryck ner i botten av bakformen.
 2. Gör lagren. Toppa skorpan med jordnötssmörchips, kokos och sötad kondenserad mjölk.
 3. Lägg på toppingen. Tillsätt m&m-godis och pekannötter.
 4. Baka. I en förvärmd ugn, grädda barer i 25 minuter vid 350 ° F.
 5. Sval och topp. Låt barerna svalna, ringla sedan smält vit choklad över toppen och tillsätt strössel om du använder dem.

Det är det gott folk. Ingen mixer behövs, ingen vispa i ägg ett i taget, ingen kylande smet … bara blanda, lägg till lager och grädda.

YTTERLIGARE MATNINGSTIPS

 • BAKPLÅTSPAPPER – när jag bakar någon form av barer, gillar jag att klä min bakplåt med bakplåtspapper, med tillräckligt långa ändar så att några hänger över eller åtminstone kommer upp en tum eller mer upp från stängerna. Detta är så att jag kan ta tag i de sidorna och enkelt lyfta stängerna direkt ur pannan, utan att behöva försöka använda en spatel för att mangel – ta ut en ruta. Den här bilden visar överhänget.
 • SÖTAD KONDENSERAD MJÖLK – om det är en ingrediens som du verkligen inte vill utelämna eller ersätta, så är det den sötade kondenserade mjölken. Det är det som ger dessa barer en vacker seg konsistens och söt nästan dulce de leche-liknande smak. Se bara till att du köper sötad kondenserad mjölk och inte förångad mjölk!

VARIATIONER AV DETTA RECEPT

 • KOKOS – om du, eller någon du gör dessa till, inte är ett fan av kokos kan du utelämna det från receptet.
 • CHOKLAD – istället för jordnötssmörschips kan du ersätta halvsöta chokladchips. Eller var dekadent och tillsätt 1 kopp chokladchips MED jordnötssmörschipsen!
 • TRADITIONELL – om du vill satsa på en traditionell 7-lagers bar, använd grahamssmulor istället för gingersnaps, 1 kopp vardera chokladchips och butterscotch chips, dubbla pekannötterna, utelämna m&m’s, vit chokladdryck och valfritt strössel. Baka enligt anvisningarna.
 • GRAHAMS KEX – hittar du inte gingersnap cookies? Du kan använda lika mycket grahamssmulor.
 • ANDRA SEMESTER – Jag älskar att sådana här recept kan ändras för alla helgdagar! Använd den högtidens m&m-godisar, så är du igång! Rosa och rött till alla hjärtans dag, pastellfärger till påsk och så vidare.

ATT GÖRA 7-LAGERSTAGAR I FÖRE TID

När det kommer till semesterbakning är det namnet på spelet att göra godsaker i förväg. Vi är alla upptagna runt semestern, och att kunna plocka fram en bricka med godsaker när sällskapet kommer över är verkligen användbart!

Tack och lov är 7 lager barer bra att göra i förväg och kommer att hålla i en vecka i kylskåpet, eller 4 dagar i rumstemperatur.

LAGRING

Barer bör förvaras i rumstemperatur i en lufttät behållare i upp till 4 dagar, kylas i upp till 7 dagar eller frysas i upp till 3 månader.

SPECIELL UTRUSTNING FÖR DETTA RECEPT

Följande länkar är affiliate länkar.

The Chunky Chef, LLC är deltagare i Amazon Services LLC Associates Program, ett affiliate-annonseringsprogram som är utformat för att tillhandahålla ett sätt för webbplatser att tjäna reklamavgifter genom att annonsera och länka till amazon.com. För mer information om detta program och vad det betyder för dig, se min sekretesssida.

 • Keramisk 9×13″ panna – Jag kan inte hitta länken till exakt den bakform som används på bilderna, men den här är nära och jag har flera av märkets bitar och de håller definitivt bra kvalitet.
 • Metall 9×13″ panna – för det mesta använder jag denna klassiska och billiga panna.

SE TILL ATT RULA NER FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER FÖR TIPS OCH RECENSIONER.

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG ATT LÅTA MIG VETA HUR DU TYCKTE DET!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 1 9×13″ panna

(håll muspekaren över # för att justera)

Dessa enkla julstänger i 7 lager är fantastiska att göra till semestern!

 • Värm ugnen till 350 F grader. Spraya lätt en 9×13” bakplåt med matlagningsspray, klä sedan med bakplåtspapper och lämna överhäng över sidorna.

SKIKTEN

 • Toppa med jordnötssmörchips och kokosflingor, häll sedan kondenserad mjölk jämnt över toppen.

 • Toppa med m&m’s och pekannötter, tryck försiktigt ner.

TOPP OCH COOLT

 • Smält vita chokladchips, ringla sedan lätt över toppen av barerna och toppa lätt med strössel.

 • Låt chokladen stelna, skär sedan i rutor och servera eller kyl.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

Detta recept gör en 9×13-tums långpanna. Du kan skära stängerna så stora eller små som du vill.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

All näringsinformation som delas är en uppskattning och beräknas automatiskt genom ett program. Om kaloriräkningen är viktig för dig rekommenderar jag att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

The Chunky Chef är inte en nutritionist och ger inte fullständig näringsinformation för recept eftersom hon inte skulle vilja förmedla felaktig information potentiellt och omedvetet.

Om du ändrar serveringsmängden för receptet kommer receptpluginen att ändra ingrediensvärdena åt dig, men det ändrar INTE de skriftliga instruktionerna, de läggs till manuellt och är inte föremål för en skjutreglage. Du måste extrapolera den multiplikationen till alla belopp som anges i instruktionerna.
Till exempel: om en ingrediens kräver 4 koppar, och du fördubblade receptet, ändras det automatiskt till 8 koppar. I instruktionerna, om jag säger ”använd 4 koppar ost”, måste du inse att eftersom du fördubblade det, använder du 8 koppar, inte 4.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button