Enkla recept

Chokladmintglass (recept utan churn)

Denna chokladmyntglass är den perfekta blandningen av söt choklad, isig mynta och silkeslen krämighet. Denna fantastiska hemgjorda glass, gjord utan glassmaskin, är den bästa desserten någonsin!

Detta Choklad Mint Glass är en så rolig efterrätt, och SÅ god! Vi älskar hemgjorda frysta desserter, som min Copycat Wendy’s Frostyoch Ingen Churn Bourbon Vaniljglass. Det här är en av mina Fryst efterrätt recept du definitivt vill ha i din samling!

CHOKLAD MINT GASS RECEPT

Hösten är officiellt här, men jag tror att vi fortfarande kan ha kul på sommaren; vad tror du? Det finns inte mycket som träffar punkten en varm dag mer än en skopa eller två frostig, söt glass. Speciellt när det är en så rolig smak, som chokladmynta!

Jag vet att vissa människor inte gillar glass under de kallare månaderna, men jag är en glass året runt typ av person, så det skulle inte fasa mig ett dugg att göra detta i januari lol. Då ska jag också äta en stor skål med soppa en varm julidag.

Att göra hemmagjord glass är bedrägligt enkelt, och den mesta tiden går åt till att bara vänta på att den ska kylas av. Dessutom använder det här mintglassreceptet inte en glassmaskin – så du kan absolut göra det här!

Som lite av en glasskännare kan jag intyga att hemmagjord glass smakar SÅÅÅÅ mycket bättre än köpt i butik. Plus, inga konserveringsmedel och du kan lägga till vilken smak du vill, med så många inblandningar du vill!

HUR MAN GÖR INGEN KÖRNING MINTGLASS MED CHOKLAD

 1. Blanda kondenserad mjölk och myntaextrakt.
 2. Vispa tung grädde. Vispa på MED-HÖG hastighet tills det bildas fluffiga och styva toppar.
 3. Blanda vispad grädde till kondenserad mjölkblandning. Vik ihop detta försiktigt med en gummispatel.
 4. Rör i matfärg. Så mycket eller så lite du vill.
 5. Rör ner chokladbitar.
 6. Smält chokladen och blanda med kondenserad mjölk. Tillsätt 3 msk av chokladchipsen och 1 msk grädde i en mikrovågssäker skål och smält. Tillsätt till kondenserad mjölk tillsammans med kakaopulver och vaniljextrakt. Vispa.
 7. Vispa tung grädde. Vispa på MED-HÖG hastighet tills det bildas fluffiga och styva toppar.
 8. Blanda vispad grädde till kondenserad mjölkblandning. Vik ihop detta försiktigt med en gummispatel.
 9. Rör ner chokladbitar.
 1. Häll slumpmässigt mintglassblandningen och chokladglassblandningen i en 9×13-tums långpanna av metall. Du kanske märker att mintblandningen är lite tunnare i konsistensen än chokladen, och det är normalt.
 2. Frys i minst 6 timmar. Övernattning är dock bäst.
 3. Ös och servera som du vill.

YTTERLIGARE FÖRBEREDELSESTIPS

 • ANDRA TYPER AV MEJERI – du vill inte byta ut den tunga vispgrädden mot en mejeriprodukt med lägre fetthalt (som halv och halv eller mjölk), eftersom den inte vispar upp som grädden gör.
 • ALTERNATIV FRÅN MJÖLK – Jag har inte testat det här receptet med icke-mejeriprodukter av tung vispgrädde, så jag kan inte säga säkert om det fungerar eller inte. Om du provar det vill jag gärna veta hur det blir!
 • SMÄLTANDE – många hemgjorda glassar, speciellt inga churn-glassar, smälter snabbare än kommersiellt tillagade glassar, så var beredd på att äta den snabbt när du öser upp den.

VARIATIONER AV DETTA RECEPT

 • ICKE-BLANDAD – du behöver inte kombinera de två typerna av glass om du inte vill. Frys bara in dem separat och njut av dem som du vill ha dem.
 • INGEN MATFÄRG – matfärgen är valfri i detta recept, eftersom den inte ändrar smaken, bara utseendet. Så om du föredrar att inte använda den behöver du inte göra det 🙂
 • ANDES MINTS – för en extra boost av mynta, prova att byta ut delar av (eller hela) chokladchipsen mot hackad Andesmynta.
 • MÖRK CHOKLAD – använd gärna en bittersöt mörk chokladchipsvariant om du gillar den smaken.
 • VANLIGT MINTCHOKLAD – om du inte vill ha den blandade versionen kan du göra dubbelt så mycket av mintglassen och blanda i 1 kopp minichokladchips och 1/3 kopp rakad choklad (för de små små fläckarna).

ATT GÖRA CHOKLADMINTGASS I FÖRE TID

Det fina med att göra hemmagjord glass är att du MÅSTE göra den i förväg! Det behöver minst 6 timmar för att kyla, men du kan göra det upp till en vecka i förväg.

Men eftersom hemmagjord glass inte innehåller de konserveringsmedel som vissa kommersiella glassar har, så kommer konsistensen att försämras efter 2-3 veckor.

LAGRING

Glass bör förvaras i en lufttät behållare i frysen och konsumeras inom 2-3 veckor för bästa konsistens.

När du har fryst glassen i bakformen, för längre förvaring, rekommenderade jag att överföra den till en behållare avsedd för frysning. Jag har länkat till en nedan.

SPECIELL UTRUSTNING FÖR DETTA RECEPT

Följande länkar är affiliate länkar.

The Chunky Chef, LLC är deltagare i Amazon Services LLC Associates Program, ett affiliate-annonseringsprogram som är utformat för att tillhandahålla ett sätt för webbplatser att tjäna reklamavgifter genom att annonsera och länka till amazon.com. För mer information om detta program och vad det betyder för dig, se min sekretesssida.

 • Hand mixer – denna modell är en riktig arbetshäst i mitt kök!
 • 9×13″ Pan – Jag använder den här pannan till kassler och andra recept, men det går jättebra att frysa in den här glassen!
 • Glassskopa – perfekt för inte bara glass, även till cupcake/muffinssmet, kakor eller stora köttbullar!
 • Glassförvaring – efter att glassen är fryst går den här behållaren utmärkt att förvara glassen i!

SE TILL ATT RULA NER FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER FÖR TIPS OCH RECENSIONER.

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG ATT LÅTA MIG VETA HUR DU TYCKTE DET!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 12 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Denna chokladmyntglass är den perfekta blandningen av söt choklad, isig mynta och silkeslen krämighet.

GÖR MINTGASS

 • I en stor blandningsskål, tillsätt den sötade kondenserade mjölken och myntaextraktet. Rör om för att kombinera.

 • Tillsätt kraftig vispgrädde i en separat bunke och vispa på MED-HÖG hastighet tills det är lätt och fluffigt och styva toppar bildas.

 • Tillsätt den vispade grädden till den kondenserade mjölken och vänd försiktigt ihop. Tillsätt 10-12 droppar grön matfärg (eller så mycket eller så lite du vill) och fortsätt att vika tills matfärgen är blandad.

 • Rör ner chokladbitar. Ställ in skålen i kylen medan du gör chokladglassen.

GÖR CHOKLAGDASS

 • Placera 3 msk av minichokladchipsen och 1 msk av den vispade grädden i en mikrovågssäker skål och värm på 10 sekunder tills den smält och slät när den rörs om.

 • Tillsätt den sötade kondenserade mjölken, smält choklad, kakaopulver och vaniljextrakt i en stor mixerskål. Rör om för att kombinera.

 • I en separat blandningsskål, tillsätt återstående tung vispgrädde och vispa på MED-HÖG hastighet tills det är lätt och fluffigt och styva toppar bildas.

 • Tillsätt den vispade grädden till den kondenserade mjölken och vänd försiktigt ihop. Rör ner resterande chokladbitar.

KOMBINERA OCH FRYS

 • Skopa eller sked slumpmässigt mintblandningen och chokladblandningen i en 9×13 tums metallpanna. Myntblandningen kan verka lite tunnare än chokladen, det är helt normalt.

 • Efter att all glass har lagts till pannan, ställ pannan i frysen i minst 6 timmar för att frysa. Övernattning är dock bäst.

 • När du är redo att servera, ta ur frysen och ös upp i strutar eller koppar. Lägg genast tillbaka resterande glass i frysen.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button