Användbar information

Chokladkaka – endast 5 ingredienser (video)

DET BÄSTA receptet på chokladkaka utan ugn NÅGONSIN som är gjord med endast 5 ingredienser och är supergott, fuktigt och väldigt lätt att förbereda! Den är krämig och choklad, bara den perfekta all-around desserten för alla tillfällen!

Jag är ett stort chokladfan och på grund av det bakar jag den här typen av desserter ganska ofta. Det här är förmodligen min ALL TIME favorit efterrätttillsammans med tyska chokladcupcakes, chokladbananbröd och chokladbrowniekaka.


Enkelt recept på chokladkaka utan ugn

Denna chokladkaka med 5 ingredienser är extra fuktig, dekadent, smakrik och superlätt att göra. För att inte tala om, det är budgetvänligt. Allt du behöver är 5 ingredienser och några minuter för att sätta ihop det. Sedan är det bara att baka den och garnera den för den ultimata chokladdesserten!

Det är verkligen en unik tårta eftersom den är så rik och djupt smakrik. Ovanpå det får espresson chokladsmaken att lysa. Toppad med en chokladganache, som tar över toppen!

Som du kan se är kakan också äggfri, och eftersom receptet är så enkelt och anpassningsbart kan du förbereda den för personer som har vissa matallergier.

Detta är också ett roligt projekt att göra med dina barn eftersom det är supersnabbt och enkelt att förbereda. Du kan också justera och ändra receptet baserat på din smak. Gör den till exempel glutenfri, mjölkfri eller tillsätt mer choklad. Hur som helst, du gör det, det här blir oemotståndligt gott!


Ingredienser för chokladkaka:

 • Oreos
 • Bakpulver
 • Mjölk
 • Espresso – valfritt
 • Kakaopulver – valfritt

Fler tårtrecept:

Gör den till en chokladkaka med 3 ingredienser genom att hoppa över expresso och kakaopulver. Dessa två ingredienser tillsätts för att göra den ännu mer choklad, men receptet fungerar fint utan dem också.


Hur gör man No-Oven Chokladkaka från grunden?

 1. Krossa kakorna: Ta Oreo-kakorna och ta bort grädddelen, lägg den i en skål och smörgåskakorna i en Ziploc-påse. Använd en kavel för att krossa kakorna till fina smulor. Du kan också använda en matberedare.
 2. Kombinera: Tillsätt sedan Oreo-smulorna i en stor skål, tillsätt bakpulver, lite salt, kakaopulver, espresso och blanda väl. Tillsätt mjölken och rör om tills det är helt blandat.
 3. Tillsätt Oreo Cream: Vispa nu ner grädden från Oreos i mjölkblandningen. Använd en mixer eller mixer, eftersom krämen måste blandas helt.
 4. Kock: Smörj en liten kastrull med smör eller kokosolja, lägg i smeten, täck med lock och ställ på låg värme på spisen i 45-55 minuter. En tandpetare i mitten av kakan ska komma ut ren.
 5. Invertera kakan: När kakan är klar, låt den svalna i kastrullen i 15-20 minuter, vänd sedan upp den på en plåt.
 6. Ganache: Gör ganachen genom att kombinera choklad och grädde, vänta tills kakan svalnat helt, lägg den på ett galler och häll chokladganachen ovanpå. Garnera med färska bär. Kyl i 2-4 timmar innan servering.
 7. Tjäna: Skiva och servera kakan med färsk frukt, glass eller vispad grädde vid sidan av.

Receptvarianter och ersättningar:

 1. Gör det glutenfritt: Du kan enkelt justera den och göra den till glutenfri tårta. Använd helt enkelt glutenfria kakor.
 2. Mjölkfritt: Alternativt kan du skippa mjölken, och ersätta den med mandelmjölk eller kokosmjölk.
 3. Prova andra cookies: Prova gärna detta recept med olika typer av Oreos.
 4. Garnera med lite frukt: För att göra det ännu festligare, garnera det med några skivade jordgubbar eller färska hallon.
 5. Använd nötter: Hacka några jordnötter, mandel, valnötter eller pekannötter och rör ner i smeten. Detta kommer att lägga till en extra crunch till efterrätten.
 6. Tillsätt jordnötssmör: Vi vet alla att jordnötssmör och choklad är en match made in heaven. Häll ner några matskedar jordnötssmör i mikrovågsugnen i kaksmeten och snurra den med en kniv.

Vad ska man servera med:

Så här förvarar du:

Kakan kan förvaras i en lufttät burk i kylen i upp till 5 dagar.

Om du vill frysa den, se till att den är helt kyld först. Slå sedan antingen in hela kakan eller enskilda skivor i plastfolie och efter det i folie och frys in.

Ett annat alternativ är att placera den i fryssäkra Ziploc-påsar eller fryssäkra behållare och frysa i upp till 3 månader.

Tina i kylen över natten, innan servering.


Recepttips:

 • Det här receptet är ganska rakt på sak och du behöver egentligen inte vara en jätteduktig kock eller bagare för att kunna följa det. Ändå har vi några tips för att göra denna dessert ännu bättre.
 • Istället för chokladganachen kan du täcka kakan med ett tjockt lager vispad grädde och lite sylt.
 • Om du planerar att använda kakaopulvret som receptbegäran, se till att du använder ett av hög kvalitet.
 • Se till att använda högkvalitativ choklad till chokladganachen!
 • Testa alltid om kakan är klar med ett träspett, om du ser rå smet på den betyder det att du måste tillaga den mer. Om du bara ser några få chokladsmulor betyder det att kakan är klar!

Ingen ugnschokladkaka – endast 5 ingredienser!

No-Bake 5 ingredienser Chokladkaka:

Chokladganache (valfritt):

 • Ta bort grädddelen från Oreos, lägg den i en skål och lägg till de hårda kakdelarna i en Ziploc-påse. Använd en kavel för att krossa kakorna till fina smulor. Du kan också använda en matberedare.

 • Överför Oreo-smulorna till en stor skål, tillsätt bakpulver, lite salt, kakaopulver och espressopulver, blanda väl. Tillsätt mjölken och rör om tills det är helt blandat.

 • Vispa ner grädden från Oreos i mjölkblandningen. Om du fortfarande ser klumpar kan du använda en mixer för att göra kaksmeten slät.

 • Smörj en liten kastrull med smör eller kokosolja.

 • Överför chokladkaksmeten till den, täck med lock och koka på låg värme på spisen i 45-55 minuter. En tandpetare i mitten av kakan ska komma ut ren eller med bara några fuktiga smulor men ingen rå smet på den.

 • Ta bort kakan från värmen, ta av och låt den svalna i 20 minuter innan du vänder den upp och ner på en tallrik. Låt kakan svalna helt.

Chokladganache (valfritt):

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button