Enkla recept

Cherry Cheesecake Hemlagad Glass

Det här hemmagjorda receptet för glass med körsbärscheesecake är den PERFEKTA sommardessert gjord med rika cheesecakesmaker, riktiga bitar av maraschinokörsbär och grahamsbröd!

Detta Cherry Cheesecake Hemlagad Glass är en så rolig efterrätt, och SÅ god! Vi älskar att göra efterrätter, som min Oreo Poke Cakeoch French Silk Pie Brownies. Det här är en av mina Efterrätt recept du definitivt vill ha i din samling!

HEMMA GASS RECEPT

Sommaren kan vara på väg ut, men jag tror att vi fortfarande kan få ut lite sommarnöje; vad tror du? Det finns inte mycket som träffar punkten en varm dag mer än en skopa eller två frostig, söt glass. Speciellt när det är en så rolig smak, som cherry cheesecake!

Jag vet inte hur det är med dig, men jag är en glass året runt typ av person, så det skulle inte fasa mig ett dugg att göra detta i januari lol.

Att göra hemmagjord glass är bedrägligt enkelt, och den mesta tiden går åt till att bara vänta på att den ska kylas av. Dessutom behöver glasstillverkare inte vara galet dyra. Modellen jag har kostar runt $70, och det är mycket väl använda pengar!

Som lite av en glasskännare kan jag intyga att hemmagjord glass smakar SÅÅÅÅ mycket bättre än köpt i butik. Plus, inga konserveringsmedel och du kan lägga till vilken smak du vill, med så många inblandningar du vill!

HUR MAN GÖR KÖRSBÄRS CHEESECAKKE-Glass

 1. Gör fyllning. Att använda förgjord körsbärspajfyllning är ett bra sätt att göra den här glassen ännu enklare, bara mixa den i en matberedare eller mixer tills den är ganska slät. Ställ sedan åt sidan för att kyla.
 2. Blanda basingredienserna. Vispa ihop, tjock grädde, hälften och hälften, sötad kondenserad mjölk, puddingmix och vanilj.
 3. Churn. Denna tid kommer att variera beroende på din glassmaskinsmodell. Olika märken och modeller har olika körningstider. Se din glassmaskins instruktioner eller manual för den optimala tiden. Min tar ca 20 minuter.
 4. Lägg till blandningar. De sista 3 minuterna av kärnning, tillsätt den kylda körsbärspajfyllningen och grahamsbrödet.
 5. Frysa. Se till att glassen ligger i en lufttät frysbehållare och frys i minst 4 timmar.

YTTERLIGARE MATNINGSTIPS

 • INGEN CHURN – Jag har inte specifikt testat detta som ett recept utan churn-glass, men eftersom det inte innehåller ägg… tekniskt sett kan du prova det. Jag skulle använda det här vanilj recept som bas och gå därifrån.
 • KYLLA SKÅLEN – om du använder en glassmaskin som den jag har länkat till nedan, som inte har en inbyggd kompressor, måste du kyla skålen ordentligt innan du gör glass. Jag kyler alltid min i 24 timmar för att se till att den verkligen är frusen.
 • KYLLA INgredienserna – precis som att skålen måste kylas, så gör ingredienserna det, så håller det sig fint och fryst medan glassbasen kärnar.

VARIATIONER AV DETTA RECEPT

 • CHOKLAD – om du vill ha lite chokladsmak, pröva att hacka lite halvsöt eller mörk choklad och tillsätt den när du lägger till körsbärsfyllningen och grahamskex.
 • ANDRA FRUKTER – Det här receptet kan göras med andra frukter och fyllningar om du vill. Persika, jordgubbar etc.
 • LIKÖR – Att lägga till en skvätt amarettolikör till denna glass är ett bra sätt att spela på den fantastiska smakkombinationen av körsbär och mandel.
 • CHEESECAKE – ibland gillar jag att finhacka lite överbliven cheesecake och röra ner den i glassbotten innan den fryses. Fantastisk konsistens och smak!

ATT GÖRA HEMMGJORD GASS I FÖRE TID

Det fina med att göra hemmagjord glass är att du MÅSTE göra den i förväg! Det tar minst 4 timmar att kyla, men du kan göra det upp till en vecka i förväg.

Hemlagad glass innehåller inte de konserveringsmedel som vissa kommersiella glassar har, så konsistensen kommer att försämras efter 2-3 veckor.

LAGRING

Glass bör förvaras i en lufttät behållare i frysen och konsumeras inom 2-3 veckor för bästa konsistens.

SPECIELL UTRUSTNING FÖR DETTA RECEPT

 • Glassmaskin – du behöver inte ta bort bankkontot, den här modellen är relativt billig jämfört med andra och fungerar riktigt bra!
 • Glassbehållare – Jag älskar att dessa passar in i dörren på de flesta frysar och är återanvändbara!
 • Matberedare – Normalt sett älskar jag det här stor enmen för det här receptet skulle du lätt klara dig med denna kontravänliga mini!

SE TILL ATT RULA NER FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER FÖR TIPS OCH RECENSIONER.

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG ATT LÅTA MIG VETA HUR DU TYCKTE DET!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 12 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Det här hemmagjorda receptet på glass med körsbärscheesecake är den perfekta sommarefterrätten gjord med rika cheesecakesmaker, riktiga bitar av maraschinokörsbär och grahamsbröd!

 • Tillsätt kyld körsbärspajfyllning i en matberedare eller mixer och bearbeta tills det är mestadels slätt. Avsätta.

 • Tillsätt den tunga vispgrädden, hälften och hälften, kyld sötad kondenserad mjölk, instantpuddingpaket och vaniljextrakt i en mixerskål och vispa ihop.

 • Häll blandningen i glassmaskinen och kärna enligt din glassmaskins instruktioner. Min tar 20 minuter.

 • De sista 3 minuterna av kärnning, tillsätt blandad körsbärspajfyllning och krossade grahamsbröd.

 • Överför till en lufttät frysbehållare och frys i minst 4 timmar.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

 1. Receptet ger 1,5 liter, vilket motsvarar 12, 1/2 kopp portioner.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button