Hälsosamma snacks

Cheesy Baked Chicken Tacos – The Chunky Chef

Hur man gör de BÄSTA ostiga ugnsbakade kycklingtacosna som är fyllda med smak och så enkla att göra! Perfekt för en fest, stor familjemiddag eller vilken dag som helst i veckan!

Detta recept för Ostiga bakade kycklingtacos är perfekt för när du vill ha ett mångsidigt recept som hela familjen kommer att älska! Vi älskar lätta mexikanskinspirerade måltider som min Sydväst kyckling och ris och Rostad Salsa Verde. Det här är en av mina Mexikansk recept du definitivt vill ha i din middagsrotation!

BAKAD KYCKLINGTACOS

Vi har flera favoritmiddagar här, och topp 2 är min Baked Mac and Cheese and taco night!

Jag är sugen på allt som är avlägset mexikanskt eller Tex-Mex smaksatt, och tack och lov är det också min familj. Annars skulle vi ha några olyckliga barn lol.

Det enda som gör mig besviken med tacokvällen är att min minsta inte kan göra sina egna tacos ännu. Så där sitter jag och svälter och hittar på hans tacos. När jag väl har gett honom dem och börjat göra mina EGNA tacos, har han sjunkit ner sina och är redo för mer! Jag är alltid den sista som faktiskt äter tacos på tacokvällen. Låter det bekant för någon annan?

Det är där dessa bakade kycklingtacos kommer väl till pass. Alla tacos är redan samlade och bakade tillsammans, så alla får bara lägga till sina egna pålägg och de är goda att gå!

Eftersom den här måltiden kommer ihop på 30 minuter är den perfekt för en hektisk veckokväll. Det är också bra för att servera tacos på en fest, när du hänger med och mer!

Med möjligheten att göra detta med olika proteiner (även vegetariskt), kryddigt, mildt eller med hemlagad krydda… kommer du garanterat att hitta en tacostil du kommer att älska!

HUR MAN GÖR UGNSBAKAD KYCKLINGTACOS

 1. Värm ugnen och förbered bakrätter.
 2. Bryn kyckling i stekpanna. Se till att du använder en STOR stekpanna, eller till och med en holländsk ugn för detta, eftersom du kommer att tillaga 2 kg kött plus andra ingredienser. Låt kycklingen rinna av när den är klar och lägg tillbaka i samma stekpanna.
 3. Koka lök och vitlök och tillsätt sedan krydda. Du letar inte efter någon färg på löken här, bara att få dem att bli mjuka och genomskinliga. När du tillsätter kryddan, rör om köttblandningen ordentligt för att säkerställa att smaksättningen är väl fördelad.
 4. Ta bort från värmen och tillsätt bönor, tomater, grön chili. Det är viktigt att se till att de konserverade ingredienserna dräneras riktigt bra så att du inte får en blöt taco.
 5. Tillsätt skal och fyll. Tillsätt 10 tacoskal per ugnsform och fördela några refried bönor på insidan av botten av varje skal. Toppa med ca 1/2 kopp av tacoköttblandningen och toppa det med en näve riven ost.
 6. Baka tacos. Grädda i cirka 10 minuter, tills osten har smält, tacos är genomvärmd och skalen precis börjar bli gyllenbruna.

YTTERLIGARE MATNINGSTIPS

Att göra dessa kycklingtacos är verkligen inte svårt, men det finns några tips som hjälper dig att göra den perfekta tacosen!

INGA SOGGY SKAL

Naturligtvis kommer dessa tacoskal att vara lite mjukare på botten än när de tillagas på traditionellt sätt, men det finns några saker du kan göra för att minimera fuktigheten.

 • Se till att rinna av tomaterna, grön chili och bönorna RIKTIGT väl. Jag öppnar och tappar/sköljer alltid mina konserver till det här receptet innan jag gör något annat förarbete, så att de kan sitta i durkslaget och verkligen rinna av.
 • Lägg till en barriär mellan köttfyllningen och tacoskalet. Här har jag använt refried beans, men du kan använda ett lager riven ost också. Eller hej, lägg till några frästa bönor OCH ost… det är din taco 🙂
 • Jag har även inkluderat en metod för att förgrädda skalen på egen hand innan du lägger till någon tacofyllning, vilket verkligen kommer att säkerställa en skarpare taco.

VARIATIONER AV DETTA RECEPT

 • PROTEIN – det här receptet är så mångsidigt att du kan göra dessa bakade tacos med strimlad kyckling, malet fläsk, malet kalkon, nötfärs, strimlat nötkött, strimlat fläsk, etc. Det är också bra att använda för överblivet kött, eller en rotisserie-kyckling. Prova med min Mexikansk strimlad kyckling! <— slå sönder dina strumpor!
 • VEGETARIAN – om du hellre inte vill ha kött i dessa tacos, oroa dig inte! Du kan antingen använda mer svarta bönor (eller din favoritböna på burk) eller använda vegetariska köttfria smulor. Jag har också hört att kokta linser som har varit halvmosade är ett bra köttersättning också.
 • KRYDDAD – känner du för att sparka upp värmen? Prova att lägga till en tärnad jalapeno eller två när du kokar löken. Du kan också använda tärnad grön chili som är märkt varm och/eller lägg gärna till lite cayennepeppar till tacokryddan.
 • MILD – Jag skulle säga att dessa tacos är milda som skrivet, men om du är känslig för kryddor kan du utelämna den tärnade gröna chilin (eller använda mindre), och använda en tacokrydda som är märkt som mild.
 • KRYDDA – om du föredrar en hemmagjord tacokrydda, kolla in min specialblandning i receptkortet för dessa Crockpot Tacos. Det är för samma mängd kött, så det är ett enkelt substitut.

HAR EN MEXIKANSK FIESTA?

Då behöver du några fantastiska sidor, aptitretare och drycker för att gå tillsammans med dessa läckra tacos!

Jag rekommenderar starkt min Bakat mexikanskt riseller Arroz Verde. A 7 Layer Dip eller Queso Dip är de perfekta förrätterna. Och vi kan inte glömma Margaritas!

Att lägga sig ovanpå dessa fantastiska tacos, vad sägs om en enkel 5 minuters salsaeller Rostad Salsa Verde?

ATT GÖRA KYCKLINGTACOS I FÖRE TID

Jag rekommenderar inte att göra hela den här rätten i förväg, eftersom skalen kan bli blöta, men du kan göra kycklingfyllningen i förväg! Sedan är det bara att montera och baka.

Se till att förvara kycklingfyllningen i en lufttät behållare i kylen tills den ska användas.

LAGRING

Överbliven kycklingtacos bör kylas i en lufttät behållare och konsumeras inom 3-4 dagar.

SPECIELL UTRUSTNING FÖR DETTA RECEPT

 • 3 liter ugnsform – vilken 9×13″ ugnsform som helst fungerar, jag gillar den här formen med nonstick (gör den så lätt att rengöra).

SE TILL ATT RULA NER FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER FÖR TIPS OCH RECENSIONER.

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG ATT LÅTA MIG VETA HUR DU TYCKTE DET!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 20 tacos

(håll muspekaren över # för att justera)

Hur man gör de BÄSTA ostiga ugnsbakade kycklingtacosna som är fyllda med smak och så enkla att göra!

 • Värm ugnen till 375°F och spraya två 9×13 bakformar med nonstick-spray. Avsätta.

 • Tillsätt smör och olivolja i en stor stekpanna och värm på MED HÖG värme. Tillsätt mald kyckling och koka, bryt isär med en träslev medan den tillagas, i 5-7 minuter, tills den är helt genomstekt. Låt rinna av i ett durkslag och lägg tillbaka i stekpannan.

 • Tillsätt hackad lök och hackad vitlök och koka ytterligare 5 minuter tills löken är mjuk. Tillsätt tacokrydda och koka ytterligare 30 sekunder eller så, rör om för att blanda allt väl.

 • Ta bort stekpannan från värmen och tillsätt sedan konserverade tomater, grön chili och svarta bönor.

 • Lägg 10 tacoskal i varje förberedd ugnsform. Fördela cirka 2 msk refried beans på insidan av varje tacoskal. Toppa de frysta bönorna med cirka ½ kopp av den beredda tacoköttblandningen, lägg sedan cirka ¼ kopp riven ost ovanpå varje taco.

 • Placera grytformar sida vid sida på samma galler. Grädda i cirka 10 minuter tills osten smält, tacos är genomvärmd och skalen är knapriga och börjar bli gyllenbruna.

 • Toppa med önskat pålägg och njut!

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

 1. För krispigare skal, grädda skalen för sig själva i bakformarna vid 375°F i 5-6 minuter. Fortsätt sedan med steg 5 för att montera och baka tacos.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button