Användbar information

Buffalo Chicken Mac and Cheese

Denna buffalo chicken mac and cheese kombinerar ultrakrämigheten hos mac and cheese, med alla dina favoritsmaker av buffel chicken dip. Det är den ultimata komfortmaten som kombineras med minimala ingredienser och lätt kan förberedas i förväg!

Det här är en av mina Pasta recept som jag vet att du vill ha till hands!

Det finns inget som mina barn älskar mer än en stor skål med mac och ost. Låter bekant?

Och inte vilken typ av mac som helst… den extremt krämiga och sliskiga typen.

Normalt går vi för min bakade mac and cheese, men jag ville dela med mig av ett recept som tar all den där sliskiga och krämiga godheten och lyfter den till en vuxen nivå.

Om du är ett fan av speldagens klassiska buffelkycklingdipp, föreställ dig allt det där läckra kombinerat med en klassisk mac and cheese!

Den är utmärkt som huvudrätt på speldagen eller som en rolig snurr på en familjemiddag på vardagskvällen.

Hur gör man buffalo chicken mac and cheese?

Detta är bara en översikt; de fullständiga ingredienserna och anvisningarna finns i receptkortet längst ner i det här inlägget.

 1. Gör roux. När du har vispat ihop det smälta smöret och mjölet, se till att du kokar det i en minut eller två för att få smaken av råmjöl ut.
 2. Tillsätt mjölk och buffelsås. Blandningen tar några minuter att tjockna.
 3. Rör ner ost. Detta bör göras utanför värmen, för att förhindra överhettning och eventuellt orsaka att såsen separerar.
 4. Kombinera kyckling och ranch.
 5. Tillsätt pasta och kyckling.
 6. Lägg till ugnsform. Alla 9×13 tums bakform fungerar.
 7. Toppa och grädda. Mängden ädelost är upp till dig.

Användbart tips!

Jag vet att det är jobbigt och kräver lite armträning… men för bästa resultat, strimla din egen ost. Förriven ost är belagd med ett ämne för att förhindra att den klumpar sig i påsen, vilket kan göra att den inte smälter lika smidigt i en sås, och det kan leda till att din mac and cheese blir lite grynig/kornig.

Variationer av detta recept

 • Pasta – du kan använda vilken genväg som helst av pasta (som snäckor, penne, etc), så använd din favorit! Armbågar och medium skal är våra favoriter.
 • Mejeri – vill man inte använda helmjölk kan man möjligen använda 2%, men jag skulle inte gå lägre än så vad gäller fettprocent. Att använda mjölk med mycket låg fetthalt ger inte en mycket krämig sås.
 • Förriven förpackad ost – i allmänhet är att strimla din egen ost det bästa sättet att säkerställa en slät och krämig sås. Att använda färdigriven ost kan ibland leda till en grynig sås och udda konsistens (detta beror på ämnet de tillsätter för att osten inte ska klumpa sig i påsen). Det här receptet testade dock ganska bra med Tillamook och Sargento förstrimlad ost.
 • Ostar – istället för skarp cheddar kan du använda medium eller mild cheddar.
 • Toppings – om du inte är ett stort fan av blåmögelost, utelämna den gärna och välj ett annat toppingsalternativ. Du kan lägga till ytterligare riven ost, eller krossade Ritz-kex (eller panko-brödsmulor) som kastas med lite smält smör.
 • Buffelsås – använd gärna ditt favoritmärke av buffelsås eller buffelvingesås. Vi använder vanligtvis Franks RedHot. Att bara använda varm sås ger inte det här nästan lika mycket smak, du vill verkligen ha en vingsås.
 • Ranch – istället för att använda ranchdressing kan du prova att använda pulveriserad ranchdressingkrydda. Tänk dock på att jag inte har testat detta, så jag vet inte exakt vilket mått jag ska ge dig.

FAQ’s

Är detta buffalo mac-recept kryddigt?

Värmenivån är subjektiv, så alla har sin egen uppfattning om vad de anser vara ”kryddigt”. Men jag skulle anse att det här receptet är på en medelhög värmenivå. Varumärket och värmenivån på buffelsåsen kommer att ändra kryddigheten i denna maträtt.

Kan denna mac and cheese göras i en långsam spis?

Även om detta recept inte utvecklades för att göras i en långsam spis, kan det hållas varmt i en. Jag skulle lägga till lite mjölk när du tillsätter den i långsamkokaren för att hålla såsen fin och, ja, saftig.

Gör mac and cheese i förväg

Personligen tycker jag att det här receptet smakar bäst när det görs precis innan servering. Men det burk göras i förväg om du vill.

Sätt ihop det här receptet, men baka det inte. Kyl den helt och ställ i kylen. Ta ut bakformen ur kylen cirka 30 minuter innan du ska baka.

Grädda enligt anvisningarna, lägg till några minuter eftersom pannan kommer att kylas.

Du kan också förbereda dig framåt!

Sätt att förbereda inför detta recept:

 • Kyckling – om du använder en rotisserie-kyckling eller överblivna kycklingbröst kan kycklingen strimlas och förvaras i kylskåp.
 • Ost – osten kan strimlas i förväg och förvaras i kyl.
 • Pasta – pastan kan kokas i förväg, kylas helt och förvaras i kylen.

Lagring

Överbliven mac and cheese bör förvaras i en lufttät behållare i kylen och avnjutas inom 2-3 dagar.

Jag rekommenderar att värma upp på spishällen (eller i mikron) och tillsätta en skvätt mjölk under omrörning och uppvärmning.

Min favorit bakrätt!

Du kan använda vilken djup 9×13 form som helst, men jag gillar verkligen de höga sidorna av den här ugnsformen… du behöver inte oroa dig för att saker bubblar över i ugnen!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 8 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Denna buffalo chicken mac and cheese kombinerar ultrakrämigheten hos mac and cheese, med alla dina favoritsmaker av buffalo chicken dip!

Koka pasta

 • Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och tillsätt sedan torkad pasta. Koka, enligt förpackningens anvisningar för al dente, låt rinna av och ställ åt sidan.

Gör ostsås

 • I en stor tjockbottnad gryta, tillsätt smör och värm över medelvärme. När smält, tillsätt mjöl och vispa för att kombinera.

 • Koka på medelvärme, rör ofta, i en minut eller två för att få ut smaken av råmjöl. Tillsätt salt och peppar.

 • Häll långsamt i mjölken och buffelsåsen, vispa medan du häller. Koka i flera minuter, eller tills såsen tjocknar något.

 • Ta kastrullen från värmen och rör ner osten, en näve i taget, tills den smält och slät.

Kombinera kyckling och ranch

Kombinera det hela

 • Tillsätt ranch-kycklingen och den kokta pastan i grytan med ostsåsen och rör om väl för att kombinera.

 • Överför pastan till den förberedda bakformen och toppa med ädelostsmulor.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

 1. Jag har uppskattat att det här receptet serverar cirka 8, men den exakta portionsstorleken och antalet är upp till dig.
 2. Jag strimlar ett 16 oz block av vass cheddar på de större hålen på ett rivjärn. Detta bör ge någonstans mellan 3 och 4 koppar riven ost.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button