Användbar information

Brunt socker Orange glaserad spiralskinka

Denna semestersäsong, gör den mest utsökta brunsocker apelsin glaserad spiral skinka. Det tar bara cirka 5 minuter att förbereda, och den enkla glasyren med 5 ingredienser är absolut aptitretande! Det hela tillagas tills det är mört och saftigt, sedan bastas det tills det är perfekt klibbigt och karamelliserat!

Det här är en av mina Helgdag huvudrätt recept som jag vet att du vill ha till hands!

Jag vet inte med dig, men jag har svårt att tro att Thanksgiving bara är ett par veckor bort! Jag vet att det är en sådan klyscha, men jag svär att det här året verkligen flyger förbi.

Medan en fantastisk kalkon är en klassisk rätt på ditt semesterbord, är en saftig och perfekt glaserad skinka alltid välkommen!

I vår familj serverar vi vanligtvis både kalkon och skinka… för resterna är bara fantastiska, och sedan finns det mer av dem!

Vanligtvis har vi min Copycat Honey Baked Skinka, men denna glaserade skinka håller snabbt på att bli en av mina favoriter och kommer att stå på julbordet i år.

Detta är bara en översikt; de fullständiga ingredienserna och anvisningarna finns i receptkortet längst ner i det här inlägget.

 1. Lägg skinka i ugnsformen. Om du föredrar det kan du använda en stekpanna eller fodra någon av formarna. Allt hänger på dig!
 2. Kombinera glasyr. Det tar inte lång tid att värma upp detta, du vill bara ha det väl kombinerat och smidigt.
 3. Glasera och grädda. Bakprocessen är uppdelad i 3 sektioner, för att verkligen se till att skinkan är väl glaserad och klibbig.
 4. Vila och servera. Att låta skinkan vila några minuter hjälper safterna att omfördelas så att du får en fin saftig skinka.

Användbart tips!

Det här receptet har utvecklats och testats med en helkokt spiralskären skinka, vilket är vad de allra flesta skinkor i mataffären är. Det här receptet fungerar också med en rå skinka, men de kommer sannolikt att behöva beställas från en slaktare och du måste följa deras tillagningsinstruktioner, eftersom de kommer att vara annorlunda än den som visas här för en helkokt skinka .

Variationer av detta recept

 • Skinka – det här receptet fungerar bäst med en skinka med ben i spiralskivor, som alla är färdigkokta och antingen torkade eller rökta. Släng bara paketet med glasyr som skinkan kommer med och använd glasyren som anges i det här receptet.
 • Bourbon – byt ut ca 3 msk av apelsinjuicen mot 3 msk bourbon.
 • Senap – istället för dijonsenap kan du prova att använda en kornig senap. Det ger en annan konsistens och utseende, plus fantastisk smak!
 • Ananas – om du älskar smaken av ananas med skinka, försök att byta ut hälften eller till och med hela apelsinjuicen mot ananasjuice.
 • brunt socker – Jag använder vanligtvis ljust farinsocker, eftersom det är vad jag har till hands. Men om du föredrar mörkt farinsocker så fungerar det också bra i det här receptet!
 • Kryddor – Jag har målmedvetet utelämnat kryddor och smaksättningar, eftersom jag tycker att smakerna från glasyringredienserna och skinkans sälta är mer än tillräckligt. Men om du vill prova att använda lite rökt paprika, svartpeppar, vitpeppar, rödpepparflingor eller mer traditionella kryddnejlika får du gärna experimentera!

FAQ’s

Vilken är den bästa skinkan att köpa för att göra detta glaserade skinkrecept?

Vi föredrar att använda en ben-in helkokt (rökt) spiralskivad skinka från mataffären (som Smithfield). Benet ger smak och vi älskar hur spiralsnittet inte bara gör skivningen lättare, utan glasyren kan verkligen komma in i alla springor och ge så mycket mer smak!

Kan denna skinka göras i slow cookern?

Den skulle säkert kunna värmas upp i ett, men den klibbiga glasyren och karamelliserade kanterna kommer du inte att få som du gör i ugnen. Om ugnsutrymmet är på topp skulle jag föreslå att värma det i långsamkokaren, sedan placera det på en bakplåt eller i en ugnsform, tråckla med glasyren och steka tills det är så klibbigt och karamelliserat som du vill.

Gör en bakad spiralskinka i förväg

Jag har inte gjort hela denna skinka i förväg, så jag kan inte garantera smaken och fräschören om du gör det så.

Du kan dock kombinera glasyringredienserna och förvara den i kylen i ett par dagar.

Lagring

Rester bör kylas i en lufttät behållare och konsumeras inom 4 dagar. Rester kan också frysas.

Beroende på storleken på din skinka och storleken på din familj eller sammankomst, kan du ha en hel del skinkrester över, så här är mina personliga favoriter att använda upp resterna (förutom en klassisk skinksmörgås!).

Min favorit bakrätt!

Denna bakform är den perfekta storleken för att rosta en spiralskinka som denna! Naturligtvis kan du använda vilken ugnsform eller stekform du vill, men vi gillar verkligen den här.

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 12 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Denna semestersäsong, gör den mest utsökta brunsocker apelsin glaserad spiral skinka. Det tar bara cirka 5 minuter att förbereda, och den enkla glasyren med 5 ingredienser är absolut aptitretande!

Förvärma

 • Värm ugnen till 325°F och smörj lätt en 9×13″ ugnsform eller långpanna.

 • Lägg skinka i ugnsformen, med den stora och platta sidan nedåt (du kan tillaga den på sidan om du föredrar det så).

Gör glasyr

 • Tillsätt farinsocker, balsamvinäger, apelsinjuice, apelsinmarmelad och dijonsenap i en liten kastrull.

 • Vispa ihop och värm över medelvärme tills det sjuder. Koka, rör ofta, i 2 minuter. Ställ åt sidan, av värmen.

Baste och andra gräddning

 • Efter 40 minuter, avtäck skinkan och tråckla med lite mer av glasyren, återställ med folien och sätt tillbaka till ugnen i ytterligare 20 minuter.

Baste och slutgrädda

 • Avtäck skinkan och släng folien. Tröja med resten av glasyren och sätt tillbaka till ugnen utan lock och grädda de sista 20 minuterna.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

 1. För enklare rengöring kan du klä botten och sidorna av ugnsformen/stektformen med 2 lager aluminiumfolie eller bakplåtspapper.
 2. Jag har uppskattat att det här receptet serverar cirka 12, men du är fri att dela upp 8-10 lb skinkan i så många portioner du vill.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button