Dessert recept

Bourbon Vanilla Cupcakes – The Chunky Chef

Dessa Bourbon Vanilj Cupcakes är perfekt fuktiga och helt oemotståndliga! Lätta och fluffiga cupcakes är spetsade med bourbon och virvlade med krämig vaniljsmörkräm för den ultimata efterrätten.

Dessa Bourbon Vanilj Cupcakes är en så rolig dessert, och SÅ god! Vi älskar höstens desserter, som min Apple Crispoch Kanderade mandlar. Det här är en av mina Efterrätt recept du definitivt vill ha i din samling!

BOURBON VANILJ CUPCAKE RECEPT

Jag vet inte hur det är med dig, men jag är sugen på en fantastisk cupcake. Mjuk och fluffig, med en ack så öm smul, och toppad med en riklig mängd virvlad smörkräm. Inte bara för att fira födelsedagar… oh nej… Jag tycker att cupcakes borde användas mycket mer!

Även om jag är kräsen med mina cupcakes; eller snarare frostingen. Jag älskar den silkeslena konsistensen och munkänslan av smörkräm, men jag gillar att min frosting är söt, men inte FÖR söt.

Det här receptet för vaniljmuffins är så perfekt för höst och vinter, eftersom det har några generösa matskedar bourbon, vilket ger en fantastisk kryddad smak. De är inte alltför bourbon-aktiga, utan ger dig bara glimtar av dess smak.

Även om jag inte tillsatte någon bourbon i smörkrämen, så kunde du verkligen! Dessa cupcakes är typ av ett tomt blad … med möjligheten att lägga till många ytterligare smaker och pålägg. Gör dem verkligen till dina egna, även om de verkligen är läckra som de är!

HUR MAN GÖR BOURBON VANILJ CUPCAKES

 1. Blanda de torra ingredienserna. Jag gillar att lägga till mjölet, bakpulvret och saltet i en liten bunke och vispa dem för att verkligen kombinera dem väl. På så sätt, när du lägger dem i smeten, blandas de väl in.
 2. Grädde smöret. Till det här receptet använder jag gärna min stavmixer, men du kan använda en stavmixer om du föredrar det. Tillsätt smör, olja och socker i mixern och vispa tills det är slätt och krämigt.
 3. Tillsätt ägg. Tillsätt ägg och vanilj här och blanda ihop.
 4. Tillsätt de torra ingredienserna. Blanda i de torra ingredienserna på låg hastighet tills det JUST blandat.
 5. Tillsätt vätska. Medan blandningen håller på att ta slut, tillsätt kärnmjölk och bourbon, var noga med att inte blanda för mycket.
 6. Överför smeten till muffinsfodral. Använd en vanlig 12 koppar muffinsform och valfritt muffinsfodral du gillar. Fyll foder till 2/3 med smet.
 7. Baka. Grädda i cirka 20 minuter och svalna sedan helt på galler.
 8. Frosta efter önskemål.

YTTERLIGARE MATNINGSTIPS

 • FÄRNMJÖLKEN – det gör dessa cupcakes extremt fuktiga! Jag testade, och både fullfetts- och lågfettversionerna fungerade utmärkt. Alternativt kan du använda helmjölk om du inte har någon kärnmjölk.
 • RUMSTEMPERATUR INGREDIENSER – för bästa resultat vid bakning bör dina kalla ingredienser vara i rumstemperatur så att de kan blandas helt in i smeten.
 • RIKTIGT SMÖR – det är inte dags att använda matfett eller margarin. De fungerar annorlunda i bakrecept, och det här receptet testades endast med riktigt smör.
 • FÄRSKA INGREDIENSER – några av dessa är uppenbara, som att använda ej utgångna ägg, men visste du att användning av äldre bakpulver/bakpulver kan påverka hur dina kakor bakas? Med tiden förlorar jäsmedel (vilket är vad bakpulver och pulver är) sin effektivitet och kommer inte att ge dina bakverk den fantastiska konsistensen du letar efter.
  • Om du är osäker på om din bakpulver eller bakpulver fortfarande är bra, släpp en nypa i lite hett vatten. Om det fräser är det fortfarande gott! Om inte, är du i behov av några nya ingredienser.

VARIATIONER AV DETTA RECEPT

 • VANILJPASTA – för en ännu mer uttalad vaniljsmak, prova att använda lika mycket vaniljstångspasta.
 • FROSTNING MED GREDOOST – skär tillbaka smöret till 1/2 kopp och använd cirka 6 oz rumstempererad färskost.
 • BUTIKKÖPT FROSTING – om du hellre inte vill göra din egen frosting och spara lite tid, använd gärna ditt favoritmärke av vaniljfrosting. För att det ska se ut som bilderna måste du lägga frostingen i en spritspåse och sprida den på cupcakes.
 • KOLA – medan dessa cupcakes är fantastiska på egen hand, ett duggregn av några hemlagad kolasås verkligen tar dem över toppen. Butiksköpt kola fungerar lika bra.
 • BACON – Garnera med en liten bit bacon ger den ultimata söta och salta godbiten.
 • ALKOHOLFRI – medan det mesta av bourbonen kokar bort under gräddningen, om du hellre inte vill använda alkohol, kan du ersätta bourbonen med en lika stor mängd extra kärnmjölk. Tänk på att denna ersättning inte har testats, eftersom detta recept endast har testats som skrivet.

ATT GÖRA VANILJ CUPCAKES I FÖRE TID

Dessa cupcakes smakar bäst när de är nygjorda, men kan göras en dag eller två i förväg.

Se bara till att förvara dem i en lufttät behållare så att de inte torkar ut.

LAGRING

Överblivna cupcakes ska täckas och förvaras i rumstemperatur. Cupcakes bör konsumeras inom 3-4 dagar.

SPECIELL UTRUSTNING FÖR DETTA RECEPT

 • Stativ mixer – krävs inte, eftersom de kan vara dyra, men ett av mina favoritverktyg när jag bakar.
 • Hand mixer – denna modell är en riktig arbetshäst i mitt kök!
 • Muffinspanna – Jag älskar detta märke av bakverk, och det är enkelt att rengöra.
 • Cupcake förvaring/bärare – Jag älskar att använda den här för att transportera cupcakes, men den är också bra att förvara dem på disken.

SE TILL ATT RULA NER FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER FÖR TIPS OCH RECENSIONER.

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG ATT LÅTA MIG VETA HUR DU TYCKTE DET!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 12 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Dessa Bourbon Vanilj Cupcakes är perfekt fuktiga och helt oemotståndliga!

GÖR CUPCAKES

 • Värm ugnen till 350°F. Klä en 12-kopps muffinsform med muffinsfodral. Avsätta.

 • Vispa ihop mjöl, bakpulver och salt i en medelstor skål. Avsätta.

 • I en stor blandningsskål (eller skål med en stavmixer), använd antingen en handhållen mixer eller stavmixer försedd med en skoveltillbehör och vispa smör, olja och socker på hög hastighet tills det är slätt och krämigt – cirka 1 minut. Skrapa ner sidorna och botten av skålen med en gummispatel efter behov.

 • Tillsätt äggen och vaniljen. Vispa på medelhög hastighet tills det blandas. Skrapa ner sidorna och botten av skålen efter behov.

 • Med mixern på låg hastighet, tillsätt de torra ingredienserna tills det PRECIS inkorporerats och inga mjölstrimmor finns kvar.

 • Med mixern fortfarande igång på låg, häll långsamt i whiskyn och kärnmjölken tills det blandas. Blanda inte för mycket. Skrapa ner sidorna och upp i botten av skålen efter behov.

 • Fördela smeten jämnt mellan de 12 muffinsfodren – fyll bara till 2/3. Grädda i 20-22 minuter, eller tills en tandpetare i mitten kommer ut ren eller med bara några fuktiga smulor. Låt cupcakes svalna helt på galler.

GÖR FROSTNING

 • I en stor skål, eller en skål med en stavmixer, blanda ihop socker och smör på låg hastighet. Blanda tills det är väl blandat. Öka hastigheten till medel och vispa i ytterligare 3 minuter.

 • Tillsätt vanilj och mjölk och fortsätt att vispa på medelhastighet i 1 minut till, tillsätt mer grädde om det behövs för önskad spridnings-/pipningskonsistens.

 • Häll upp i en spritspåse och sprid ut dekorativt på cupcakes, eller bred ut på cupcakes. Dekorera cupcakes med strössel efter önskemål.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

 1. Du kan använda helmjölk om du inte har kärnmjölk.
 2. Om du vill ha en starkare bourbonsmak kan du vispa i 1-2 tsk (eller mer, tillsätt bara sakta och smaka av allt eftersom) bourbon i smörkrämen innan du sprider.

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button