Användbar information

Black Magic Martini (svart vodka martini)

Denna spöklika och mystiska svarta magiska martini är gjord med bara 4 ingredienser (inklusive valfria garnityr) och är helt perfekt för Halloween! Rör i ätbart lysterdamm för att ge din vodka martini kusliga och mystiska virvlar!

Det här är en av mina Dryck recept som jag vet att du vill ha till hands!

Vem är redo för Halloween? Det är en så rolig tid på året för människor i alla åldrar, och det kommer snabbt!

Dessutom är några av de kusligaste och coolaste cocktailsna gjorda för Halloween. Som denna Black Magic Martini… Jag menar bara titta på de där kusliga och mystifierande virvlarna.

Detta är ett recept på vodka martini, så det är definitivt en stark dryck som är gjord på det typiska sättet (med bara alkoholer, inga blandare).

Men om du inte letar efter en stark drink, i avsnittet ”varianter av detta recept” längre ner nedan har jag delat några mixeridéer som du kan lägga till för att minska styrkan.

Glansdamm läggs till martini så när den rörs om, virvlas rött och guld runt, vilket ger den den perfekta Halloween-looken.

Se bara till att lysterdammet du köper är livsmedelsklassat och ätbart, och gör dig redo för en spöklik drink!

 • Svart vodka – Blavod vodka är naturligt svart till färgen (så inga tillsatser ger den den distinkta svarta färgen), och smakar lite som mörka bär med inslag av anis och kryddnejlika.
 • Hallonlikör – Chambord är rikt, sött (men inte överdrivet) och har en stark bärsmak.
 • Luxardo körsbär – dessa lite nötiga och djärvt fruktiga körsbär smakar mer som ett färskt körsbär än de alltför röda maraschinokörsbären. Luxardos är också mindre och mycket mörkare i färgen, vilket fungerar bra för det estetiska i denna cocktail.
 • Glansdamm (ej på bilden) – det här ätbara dammet är det som gör dessa otroligt mystiska virvlar! Jag hittar lysterdamm på Amazon, såväl som i hantverksbutiker som Jo-Ann.

Detta är bara en översikt; de fullständiga ingredienserna och anvisningarna finns i receptkortet längst ner i det här inlägget.

 1. Chill glasögon.
 2. Lägg till cocktailingredienser i en cocktailshaker som är fylld med lite is.
 3. Täck över och skaka i cirka 15 sekunder.
 4. Häll upp i serveringsglas.
 5. Garnera och servera!

Användbart tips!

Garnering (som lysterdammet och luxardokörsbär) är alltid valfria, men med drinkar ger de en så rolig och bar/restaurang-stil.

Variationer av detta recept

 • Svart vodka – du kan använda alla märken av svart vodka som du kan hitta. För mig var Blavod lättast att hitta, och det smakar jättegott med hallonlikören. I ett nafs kan du använda din favoritvodka och lägga till en droppe eller två svart matfärg.
 • Hallonlikör – precis som med vodkan, använd gärna vilket märke du gillar bäst. Vi föredrar Chambord Black Raspberry Liqueur för dess smak och färg.
 • Mixer – om du föredrar att tillsätta lite mixer kan du prova att tillsätta lite granatäpple- eller tranbärsjuice.
 • Annan likör – utöver det svarta hallonet kan du prova att lägga till en skvätt apelsinlikör (som blå curacao).
 • Sockrad kant – Jag älskar att lägga till roliga små stilar till enkla recept som detta, och en sockrad kant är ett bra komplement! Man kan använda strösocker eller vara lite extra och använda ett slipsocker (jag älskar att använda ett svart socker). Tillsätt lite av sockret på en tallrik. Kör lite vatten, enkel sirap eller en apelsinsklyfta runt glasets kant och doppa sedan kanten i sockret.

FAQ’s

Färgar en svart cocktail dina tänder svarta?

Tack och lov nej! Kommer ni ihåg den där scenen i The Patriot där de två tonåringarna dricker te med bläck och de har enfärgade svarta munnar? Oroa dig inte, det kommer inte att hända alls! Det finns en liten förändring som kan lägga sig i sprickorna på dina läppar (precis som ett mörkrött vin kan göra), men det är lätt att rengöra om det händer.

Kan detta göras i ett större parti för en fest?

Det här receptet är väldigt lätt att skala upp; ta bara reda på hur många drinkar du vill ha och multiplicera ingrediensmängderna med den siffran. Så till exempel, om du ville ha 8 drinkar, skulle du behöva 64 oz svart vodka och 16 oz hallonlikör. För mer information, se avsnittet ”kocktips” i receptet nedan.

Att göra en svart vodka martini i förväg

Om du vill, gör gärna denna drink upp till 24 timmar i förväg!

Förvara den bara täckt i en kanna eller burk i kylen. När du är redo att servera, tillsätt den i en cocktailshaker med lite is och skaka den ordentligt.

Häll över is i serveringsglasen, toppa med garnering och servera sedan.

Lagring

Eventuella överblivna cocktails bör förvaras i kylen och avnjutas inom 1-2 dagar.

Du vill fylla en cocktailshaker med is och ge den överblivna cocktailen en snabb shake för att blanda ihop det hela innan servering.

Min favoritcocktailshaker!

Denna shaker kommer med en jigger och blandningssked och är en stor 24 oz storlek! Dessutom är det ett ganska billigt set som har hållit sig väl genom åren.

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 2 serveringar

(håll muspekaren över # för att justera)

Denna spöklika och mystiska svarta magiska martini är gjord med bara 4 ingredienser (inklusive valfria garnityr) och är helt perfekt för Halloween!

Gör martini

 • Lägg två martiniglas i frysen för att kyla.

 • Till en cocktailshaker, tillsätt is, svart vodka och hallonlikör. Täck och skaka väl, i cirka 15 sekunder.

Tjäna

 • Ta ut glasen ur frysen och häll sedan upp martini från cocktailshakern, dela innehållet lika mellan de två glasen.

 • Strö över lysterdamm (jag rekommenderar att du lägger till det en nypa i taget), rör om väl och njut!

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

 1. Detta recept gör 2 (5 oz vardera) cocktails, men kan lätt skalas upp för att göra en större mängd.
 2. Färgen och utseendet på cocktailen kommer att variera beroende på färgerna och mängden lysterdamm som används, samt om den nyligen har rörts om.
 3. Om din cocktail bara ser helt svart ut och du har lagt till lysterdammet är det bara att röra om och se ”magin” hända.
 4. Istället för att skaka martini kan du röra om martini med is och en lång cocktailsked innan du häller upp den i ett glas.

Större parti:

 • Det här receptet är väldigt lätt att skala upp; ta bara reda på hur många drinkar du vill ha och multiplicera ingrediensmängderna med den siffran. Så till exempel, om du ville ha 8 drinkar, skulle du behöva 64 oz svart vodka och 16 oz hallonlikör. För mer information, se avsnittet ”kocktips” i receptet nedan.
 • För en fest kanske du inte vill använda cocktailshakern för varje drink (eftersom det tar lite tid). Så du kan lägga den svarta vodkan och hallonlikören i en stor kanna. Rör om väl, täck över och ställ i kylen i flera timmar (tills väl kylt). Rör sedan om, häll upp i glas, tillsätt lysterdamm och servera.
 • Eller om du fortfarande vill använda cocktailshakern (den är en bra presentation!), kombinera allt i kannan och kyl den, men häll lite från kannan i en isfylld cocktailshaker och skaka om individen drycker (se bara till att du rör om innehållet i kannan ordentligt innan du häller det i cocktailshakern).

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button