Recept

Bästa Slow Cooker Pulled Pork Recept

Slow Cooker Pulled Pork är för köttälskare som helt enkelt inte kan motstå mört och saftigt strimlat kött! Det är ett lätt recept som är fullt av smak, med den perfekta blandningen av kryddor.

Slow Cooker-recept är bra för att servera en större publik eller för att förbereda måltider varje vecka. För fler bra recept att servera under hektiska veckokvällar, prova min Crock Pot Pineapple Pork Loin, Slow Cooker Pork Stew och Tender Kalua Pork.


Bästa Slow Cooker Pulled Pork

Slow Cooker är i stort sett tänkt att användas för att göra detta läckra recept. Den tillagas långsamt i en blandning av farinsocker, kryddblandning och barbecuesås. Köttet blir supersaftigt, mört och aptitretande.

Dessutom är pulled pork perfekt för BBQ-säsongen eller att avnjutas när du är sugen på saftigt kött som inte är av den här världen. Det ger också en fantastisk frysmåltid. Du kan göra en stor sats av detta, förvara resterna. Använd dem sedan resten av veckan i olika rätter.

Hemligheten med det bästa pulled pork är att tillaga det lågt och långsamt, med mycket vätska. Dessutom kan du använda tuffare köttbitar vid långsam tillagning. Köttet blir lika mört och saftigt!

Den här rätten är mångsidig och du kan lägga den till nästan allt annat än protein. Gör det till fläsksmörgåsar över hamburgerbullar, tacos, nachos, wraps, eller ät det på egen hand. Detta fläskrecept är inte bara mångsidigt, utan det är också lätt att förbereda.

Med hjälp av crockpot kan du helt enkelt slänga i alla ingredienser och bara glömma det. Perfekt för hektiska veckokvällar eller hektiska dagar. Låt aromen som uppstår påminna dig om att du har något fantastiskt matlagning i köket.

Vad är pulled pork?

Det är strimlat kött som mörs av timmar av långsam tillagning tills vävnaderna lätt kan ”dras” isär. Vanligtvis serveras med såser, detta serveras populärt med barbecuesås.

Notera också att den här rätten är extremt mångsidig, och vilken typ av sås som helst kan faktiskt användas på den och kommer fortfarande att smaka bra.


Den bästa snittet av fläsk för Pulled Pork

Fördelen med att laga mat i slowcookern är att det förvandlar i stort sett alla snitt av eller till mört och saftigt kött. För det mesta går jag med benfri fläskaxel. Det kallas också fläskrumpa eller Bostonrumpa.

Välj dessutom en fläskaxel som är jämnt marmorerad. Detta kommer att förhöja smakerna mycket!

Huvudingredienser:

 • Kött: Benfri fläskaxel.
 • Krydda: Jag använder en kombination av farinsocker, flytande rök, lökpulver, rökt paprika, chilipulver, timjan, mald senap och mald kanel.
 • Grillsås: Att använda hemgjord bbq-sås rekommenderas. Men om du har ont om tid, gå med din favorit barbecuesås.
 • Öl och äppelcidervinäger: Root beer eller vanlig öl kommer att fungera.
 • Finhackad vitlök eller vitlökspulver

Hur gör man pulled pork i slow cookern?

 1. Köttet: Se först till att använda en stor del av fläskaxeln. Skär den sedan i stora bitar och lägg dem i botten av långsamkokaren.
 2. Säsong: Gör sedan såsen genom att kombinera ingredienserna i en liten skål och blanda väl. Häll såsen över köttet.
 3. Långkok: Ställ in crockpot till låg. Täck sedan över och koka. Det tar cirka 8 timmar tills köttet är mört.
 4. Strimla: När det är mört, ta bort köttet i en ugnsform eller skärbräda och låt det svalna. Ta två gafflar och strimla köttet.
 5. Sås: Ta saften som är kvar i crockpot och ta bort eventuellt kvarvarande fett på toppen. Blanda detta med en kopp barbecuesås. Häll sedan den resulterande blandningen över det strimlade köttet.
 6. Tjäna: Servera med bullar, barbecuesås och coleslaw.

Variationer:

 • Kryddor: Använd gärna dina favoritkryddor. Dessutom, om du inte har flytande rök, ersätt den helt enkelt med rökt paprika.
 • Flytande: Om du inte vill använda öl, använd 1 kopp kycklingbuljong, nötbuljong eller grönsaksbuljong istället. Ersätt dessutom äppelcidervinäger med rödvinsvinäger.
 • Instant Pot: Att göra denna komfortmat i den elektriska tryckkokaren är lika enkelt och mycket snabbare. Kolla in mitt recept på Instant Pot Pulled Pork.

Hur länge ska man koka den?

Att laga mat på LÅG värme tar cirka 8 timmar medan det på HÖG tar cirka 4 till 5 timmar. Koka tills de är mjuka och lätta att strimla.

Kom också ihåg att för perfekt mört kött bör den inre temperaturen nå cirka 205 grader F. Det kommer att vara superfuktigt och faller isär mört.

Om det fortfarande är svårt att strimla efter tillagning är det inte klart än.

Hur mycket vätska ska jag använda?

Du behöver inte tillsätta någon extra vätska förutom såsblandningen som rekommenderas i detta recept. Saften från köttet kommer ut så småningom, så det finns verkligen ingen anledning att tillsätta mer vätska.

Kan man överkoka pulled pork?

Ja, det är möjligt och det kommer att lämna dig med grötigt kött. Därför skulle jag fortfarande rekommendera att gå för långsam tillagning på LÅG för att förhindra att det händer.


Kan man använda sidfläsk till pulled pork?

Detta snitt är för magert för att användas till detta recept. Detta gäller även för filé och fläskkotletter. Därför skulle jag inte rekommendera det.

Förvandla det till en smörgås

Ett av mina favoritsätt att servera den här rätten är över hamburgerbullar. Lägg bara till det strimlade fläsket över bullarna eller glidbullarna tillsammans med coleslaw, pickles och lite potatischips!

Glöm inte att ringla lite sås från grytan över! Det är den bästa festmaten, och även perfekt för superbowl eller speldagar!

Vad ska man servera till den?

Här är några bra förslag:

Lagringsrekommendationer:

Kyla: Pulled pork håller bra i kylen. Låt det först svalna helt i rumstemperatur. Kyl sedan i en lufttät behållare i upp till 4 dagar. Kyl också lite av såsen tillsammans med den. På så sätt kan du använda den för att värma upp rester.

Frysa: Låt det svalna helt och lägg sedan köttet i antingen en lufttät behållare eller i fryspåsar. Frys i upp till 3 månader. Om du använder fryspåsar, ta bort all överflödig luft och lägg dem platt i frysen. Tina kvällen före servering i kylen, värm sedan upp den på spisen med lite BBQ-sås.


Fler läckra fläskrecept:

Recepttips:

 • Innan du strimlar kan du låta den sitta först i cirka 10-15 minuter för att låta smakerna omfördelas och integreras.
 • Försök också att ta bort eventuellt överflödigt fett som fläskaxeln har före tillagning.
 • Avstå från att öppna locket på crockpot medan den kokar för att hålla en hög temperatur.
 • För att göra fläsktacos, servera dem bara över tortillas och garnera med lite hackad jalapenopeppar och koriander.

Slow Cooker Pulled Pork

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button