Bakverk recept

Ark Pan Kyckling Fajitas med Guacamole

All den läckra smaken av klassiska kycklingfajitas, lättlagad på en plåt! Servera med dina favoritsidor/pålägg direkt på plåten efter att de är klara. Lätt middag, enkel städning!

Detta recept för Plåtpanna Kyckling Fajitas är perfekt för när du vill ha ett klassiskt recept som hela familjen kommer att älska! Vi älskar lätta mexikanskinspirerade måltider som min Bakad Chimichangas kyckling och Laddade lakan Nachos. Det här är en av mina Mexikansk recept du definitivt vill ha i din middagsrotation!

KYCKLING FAJITAS RECEPT

Om det finns en sorts måltid som får hela min familj runt middagsbordet med leenden på läpparna, så är det mexikanskt eller texmex. Och ärligt talat, jag är där med dem… Jag skulle kunna äta den maten 7 dagar i veckan och vara helt nöjd.

Och om det finns en typ av måltid som ger ett leende på MINA läppar, så är det plåt och/eller en panna måltider. All den fantastiska smaken, med wayyyyy mindre rätter att städa upp efteråt!

Dessa kycklingfajitas är en av mina favoriter. Kryddblandningen är full av komplexa smaker, och den är så lätt att slänga ihop!

Du kan absolut hålla alla dina sidor och pålägg åtskilda, men jag gillar att lägga till dem direkt i de bakade fajitas på plåten, så att det blir mindre att tvätta/städa upp senare. Jag är all om lättja människor!

Det här receptet är faktiskt en två-fer … inte bara får du kyckling fajitas, men du får ett klassiskt guacamole recept också! Jazza gärna upp det som du vill, men det är ett bra basrecept.

HUR MAN GÖR PAN PAN KYCKLING FAJITAS

 1. Krydda kycklingen. Tillsätt oljan, limejuicen och kryddblandningen i mixerskålen och vispa. Tillsätt kyckling och blanda ihop. Kyl medan ugnen förvärms.
 2. Lägg till kyckling i pannan. Bred ut kycklingremsor på en plåt i ett jämnt lager.
 3. Krydda grönsakerna. Tillsätt lite mer olja och grönsakerna i samma bunke som du använde till kycklingen och blanda ihop. Lägg till grönsakerna i plåten.
 4. Baka. Koka i ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Om grönsaker behöver mer tid, ta bort kycklingen från pannan och sätt tillbaka pannan i ugnen i ytterligare 5 minuter eller så.

HUR MAN GÖR GUACAMOL

 1. Gröp och skopa avokado. Ta försiktigt bort gropar och kassera. Skopa ur köttet till en mixerskål.
 2. Tillsätt limejuice. Efter att ha tillsatt juicen, mosa tills önskad konsistens uppnås.
 3. Rör ner övriga ingredienser. Rör ner koriander, rödlök och salt.

YTTERLIGARE MATNINGSTIPS

 • PANNAN – se till att plåten du använder har sidor. Ett platt kakblad skulle inte vara idealiskt här. Kycklingen och grönsakerna kommer att avge vätska när de tillagas, och det vill du inte ha i hela ugnen.
 • KRYDDAN – vill du helst inte göra din egen kryddblandning kan du använda ett köpt paket om du vill.

VARIATIONER AV DETTA RECEPT

 • BAKFORM – om du inte har en plåt för dessa kycklingfajitas kan du även göra den i en 9×13″ ugnsform. Gärna i 2 rätter, så att kycklingen och grönsakerna har lite utrymme att tillaga istället för ånga.
 • PROTEIN – Det här receptet fungerar också bra med andra proteiner, som räkor eller biff. För biff, grädda i cirka 12 minuter, och för räkor, grädda cirka 9-10 minuter. Grönsakerna kan behöva ytterligare tillagningstid.
 • KRYDDAD – om du gillar kryddiga saker, prova att lägga till några skivade jalapenos i grönsaksblandningen och/eller tillsätt extra cayennepeppar.
 • MILD – Jag tycker att den här kryddblandningen är ganska mild, men du kan utesluta cayennen om du vill ha något extra milt.
 • GRÖNSAKER – lök och paprika är de traditionella grönsakerna, men om du föredrar något extra, lägg i det där. Tänk på att rejälare grönsaker kan behöva längre tid att baka.

ATT GÖRA KYCKLINGFAJITAS I FÖRE TID

Gör middagen ännu snabbare och ENKELARE genom att förbereda allt i förväg.

Skiva alla grönsaker och kyckling i förväg och förvara dem separat i lufttäta behållare i kylen.

Du kan också blanda ihop kryddblandningen några dagar i förväg och förvara i rumstemperatur.

LAGRING

Rester bör kylas i en lufttät behållare och konsumeras inom 3-4 dagar.

SPECIELL UTRUSTNING FÖR DETTA RECEPT

 • Kantad bakplåt – du kan använda bakplåtspapper i vilken storlek som helst, men den här halvplåten är verkligen mångsidig och det jag använde här. Som en bonus är det ett 2-pack!

SE TILL ATT RULA NER FÖR ATT KONTROLLERA ANDRA LÄSARS KOMMENTARER FÖR TIPS OCH RECENSIONER.

OCH GLÖM INTE, OM DU HAR GJORT DET HÄR RECEPTET, LÄMNA EN KOMMENTAR OCH GE DET ETT STJÄRNEBETYG ATT LÅTA MIG VETA HUR DU TYCKTE DET!

Gjorde du det här? Var noga med att lämna en recension nedan och tagga mig @the_chunky_chef på Facebook och Instagram!

Serveringar: 4 – 5 portioner

(håll muspekaren över # för att justera)

All smak av kycklingfajitas, lättlagad på en plåt!

GÖR FAJITAS

 • Värm ugnen till 400°F och ställ åt sidan en kantad plåt.

 • Tillsätt 2 1/2 msk vegetabilisk olja, limejuice, chilipulver, paprika, socker, lökpulver, salt, vitlökspulver, spiskummin, oregano, cayenne i en mixerskål. Vispa ihop och tillsätt kycklingremsor i skålen och blanda ihop. Täck över och kyl medan ugnen förvärms.

 • Använd en tång för att lägga till kyckling i plåten. Tillsätt skivad lök och paprika i samma bunke med resterande kryddblandning, tillsammans med återstående 1/2 msk vegetabilisk olja och blanda ihop. Lägg i plåten tillsammans med kycklingen.

 • Grädda i cirka 20 minuter, eller tills kycklingremsorna når en innertemperatur på 165 grader Fahrenheit. Om paprikan och löken inte är tillräckligt kokta, ta bort kycklingen från pannan och sätt tillbaka pannan med grönsakerna i ugnen i ytterligare 5-10 minuter tills de är mjuka och lite karamelliserade.

GÖR GUACAMOL

 • Skopa ur köttet av den urkärnade avokadon och lägg i en mixerskål. Tillsätt limejuice och mosa med en gaffel eller potatisstöt.

 • Rör ner koriander, rödlök och en nypa salt. Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs.

Vill du spara detta recept till senare? Klicka på hjärtat i det nedre högra hörnet för att spara i din egen receptlåda!

The Chunky Chef är inte dietist eller nutritionist, och all näringsinformation som delas är en uppskattning. Om kaloriräkning och andra näringsvärden är viktiga för dig, rekommenderar vi att du kör ingredienserna genom vilken näringskalkylator du föredrar online. Kalorierna kan variera ganska mycket beroende på vilka märken som användes.

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button