Hälsosam livsstil

Air Fryer Sweet Potato Fries (4 ingredienser)

Dessa airfryer sötpotatisfrites är ett skuldfritt alternativ till den friterade versionen. Gör dig redo — krispiga, vitlökiga pommes frites är mindre än 20 minuter bort!

Air Fryer Sweet Potato Fries är en absolut game changer. Med en bråkdel av fettet och minimal rengöring är dessa krispiga sötpotatisbitar lika doppbara och läckra som klassiska pommes frites.

Hur man gör Air Fryer Sweet Potato Fries

Sötpotatisfrites i en airfryer är lika enkla att göra som 1-2-3. I Du kommer att ha restaurangkvalitetspommes (utan allt fett) på nolltid!

 • Rengör sötpotatisen: Tvätta och skär sötpotatisen i långa strimlor. Blötlägg dem i kallt vatten, låt dem rinna av och torka av dem med en pappershandduk för att få bort överflödig vätska.
 • Krydda pommes fritesen: I en skål, släng sötpotatisen med olja och krydda. Lägg i air fryer korgen i ett enda lager.
 • Luftstek skivorna: Luftsteka i 380°F i cirka 12-15 minuter. Kasta korgen halvvägs för att hjälpa pommes fritesen att koka jämnt. Servera fräscht och varmt!

Bråttom? Skippa förberedelserna och använd färdigskurna eller frysta sötpotatisfrites. Om du använder frysta pommes frites, släng dem i krydda när du drar ut dem ur fritösen. Tänk på att frysta pommes frites tar lite längre tid att steka — cirka 15-20 minuter.

Tips från köket

Få saker är mer nedslående än fuktiga pommes frites. För att få de krispigaste, gyllenbruna sötpotatisfritesen direkt, följ dessa tips.

 • Använd en vass kniv: Sötpotatis är ökänd för att vara svår att skära. För att göra skärningen enklare och säkrare, använd en vass kniv. Vi älskar dessa knivar eftersom de håller sig vassa under lång tid – och när det behövs lite slipning använder vi denna elektriska knivslipare.
 • Skär pommes fritesen jämnt: För jämnt tillagade och krispiga sötpotatisfritös, skär skivorna så jämnt som möjligt.
 • Låt skalet sitta kvar: Skala gärna din potatis eller låt skalet sitta kvar. Sötpotatisskal blir fint och krispigt och är gott att äta. Den är också fullproppad med fiber!
 • Blötlägg pommes fritesen och torka sedan väl: Blötlägg pommes fritesen i minst 30 minuter före stekning för att hjälpa till att ta bort stärkelsen. Sötpotatis har mindre stärkelse än vanlig potatis, men om du tar bort den hjälper pommes fritesen att bli knaprigare. Se till att torka dem ordentligt med en pappershandduk innan du kryddar dem. Blöta pommes frites blir blöta istället för krispiga.
 • Byt krydda: Vi älskar den enkla kryddningen av oliv- eller avokadoolja, paprika och vitlökspersiljesalt – men varför sluta där? Krydda dina pommes frites med valfri kombination av dina favoritkryddor, inklusive cayennepeppar (för en kick av värme) eller till och med kanel (för en sötare stek). Strö pommes fritesen med grovt koshersalt medan de fortfarande är varma för en salt smak!
 • Förvärm airfryern: Förvärm airfryern till 380°F innan du lägger till pommes fritesen. Detta hjälper till att säkerställa att pommes frites kokas jämnt.
 • Ordna i ett enda lager: Lägg pommes fritesen i luftfrityrkorgen i ett enda lager, låt den varma luften cirkulera runt varje yngel. När pommes fritesen är överfulla tenderar de att ”ånga” istället för att ”steka”.

Sätt att tjäna

Servera dessa sötpotatisfrites på samma sätt som du skulle servera vanliga pommes frites – som mellanmål eller tillbehör! För bästa smak och konsistens, servera dem direkt ur airfryern.

 • Servera den som mellanmål: När pommes frites serveras som ett fristående mellanmål, bjud på dina favoritdippsåser. Ketchup, majonnäs, honungssenap, ranch, tzatziki, vitlöksaioli, krämig tomatillodressing och/eller BBQ-sås är underbara alternativ.
 • Kombinera den med ett tillbehör: Pommes frites är det klassiska tillbehöret till en mängd olika måltider. De är särskilt en hit med ostburgare, biffmackor och grillad kycklingkebab.
 • Ladda den med fantastiska pålägg: Ladda upp pommes fritesen med skivor luftstekt bacon, ost, salladslök, gräddfil och tärnade tomater.

Att göra pommes frites i förväg

Vill du förbereda dina sötpotatisfrites i förväg? Gör allt skivning och hackning kvällen innan och förvara skivorna i kylen. Dra ut de hackade pommes fritesen för att blötläggas cirka 45 minuter från servering. Det är bäst att steka dem precis innan servering.

Förvaringstips & Återuppvärmning

Vid rester (det är sällsynt), förvara pommes fritesen för att hålla dem fräscha och krispiga. Sedan, när suget kommer efter pommes frites (vi vet att det inte kommer att dröja länge!), värm upp i airfryern.

 • Kylskåp: För förvaring i upp till 2-3 dagar, ställ kylda pommes frites i en lufttät behållare i kylen.
 • Frys: För att lagra i upp till 2-3 månader, placera kylda pommes frites på en plåt klädd med bakplåtspapper och frys in. När fryst, överför till en fryssäker behållare eller påse.
 • Återuppvärmning: För att värma upp från kylen och återfå den maximala mängden krispighet, placera pommes fritesen i luftfritösen vid 400°F i cirka fem minuter. Om du återuppvärmer från fryst, öka tillagningstiden med några minuter. Tänk på att inte överkoka pommes fritesen eftersom de redan är kokta!

FAQ

Är sötpotatisfrites nyttigare än vanliga pommes frites?

Sötpotatisfrites är ett bra alternativ till vanliga pommes frites eftersom de är fulla av fibrer, C-vitamin och kalium. Sötpotatisfrites har också högre nivåer av vitamin A jämfört med vanlig potatis.

Varför är mina sötpotatisfrites fuktiga?

Pommes fritesen kan vara blöta på grund av överskott av fukt, överbeläggning i fritösen och otillräcklig olja. För de krispigaste pommes fritesen, torka råpommes fritesen väl efter blötläggning, släng dem i rikligt med olja och lägg dem i ett enda lager i airfryer-korgen.

Fler Air Fryer-recept

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button