Recept

Air Fryer Steak Bites med svamp

Air fryer steak bites med svamp smakar så gourmet, ingen kommer att veta att du gjorde det i en handvändning. Det möra, saftiga nötköttet kan lura även den mest rutinerade matälskaren.

Air fryer steak bites kan vara så mångsidiga. Vi gillar att lägga till olika grönsaker till mixen för att göra en fullskalig middag. Idag kommer vi att förbereda en maträtt med biff och svamp – min mans favoritkombination!

Oavsett om du är ny på airfryern eller erfaren i all ära, kommer du att bli CHOCKAD över hur perfekt du kan tillaga en biff i denna apparat. Tro mig, jag togs tillbaka första gången jag provade det…

Första gången jag fick nys om krafterna hos air fryer steak var när jag började med en ketovänlig diet. Att göra ett bra protein kan vara tidskrävande, men det här receptet kommer att sätta en hälsosam måltid på bordet även den mest hektiska vardagskvällen.

Så… Kan biff tillagas i en Air Fryer?

Ja, och det blir så jäkla fantastiskt! Vanligtvis kräver mört och smakrikt kött mycket TLC. Oavsett om det tillbringas timmar i crockpot, rökare, ugn eller BBQ, när vi tänker på läckert kött antar vi att det har varit långsamt tillagat. Men med intåget av den digitala fritösen kan du få mört kött med krispiga kanter på under 30 minuter. Det stämmer, det tar en halvtimme att nå perfektion! Det är en gamechanger!

Hett tips: Håll dig till färska köttbitar. Att laga fryst kött i fritösen ger helt enkelt inte samma resultat. Köttet blir mer segt och mindre smakrikt.

Hur man gör Air Fryer Steak Bites

Dessa biffbitar från air fryer är galet enkla och kräver bara fem ingredienser! Dessutom tar det bara tio minuter att förbereda. Innan du börjar, se till att ditt kött är tinat (om du använder fryst) och att svampen är ren.

 • Förvärm airfryern: Förvärm airfryern till 400°F. Skär nötköttet i 1-tums tärningar och svamp i halvor och lägg dem sedan i en stor skål.
 • Tillsätt marinaden: Tillsätt worcestershiresås, salt och svartpeppar. Låt det sitta några minuter.
 • Börja luftsteka: Lägg nötköttet och svampen i air fryer-korgen och stek i fem minuter.
 • Kasta nötköttet: Efter fem minuter tar du bort korgen och slänger runt biffbitarna för att säkerställa att alla sidor blir krispiga.
 • Fortsätt att luftsteka: Luftsteka i ytterligare 5-7 minuter. Nötkött är färdigt när det når en temperatur på 145°F.

De bästa tipsen för biffar från Air Fryer

Biff är ett extremt gott kött, men man måste vara noga med att tillaga den rätt för att få den bästa smaken. För saftiga och smakrika biffbitar, följ dessa enkla tips.

 • Använd en mager köttbit: Spara pengar och använd en mager nötkött! Du kan använda flank, chuckstek, ribeye, new york strip steak eller ryggbiff. Airfryern gör även de tuffaste snitten av biff mör!
 • Skär steken jämnt: För att främja jämn tillagning, skär biffbitar i lika stora storlekar. Du behöver en vass kniv, här är vårt favoritset!
 • Förvärm airfryern: Förvärm airfryer-korgen i några minuter innan du lägger till dina biffbitar. Detta kommer att hjälpa till att bilda en fin, krispig skorpa.
 • Undvik att överfulla ingredienserna: Överfulla inte korgen! Du vill att varje bit biff ska ha lite utrymme runt sig så att den varma luften kan nå hela ytan. Koka biffbitar i enkla satser om möjligt. Om du måste överfulla korgen, kasta steken var femte minut för att främja jämn tillagning.
 • Låt steken vila: Låt din biff vila i minst fem minuter innan du skär i den. Du vill ha alla fantastiska juicer för att marinera köttet!
 • Garnera med färska örter: För mer smak och ett utseende av restaurangkvalitet, toppa bifftärningarna med färska örter som persilja eller dill.

Smakvariationer

Sätt på dig din kreativa hatt och ändra smaken på dessa stekbitar med luftfritös. Varje kombination ger en nästan helt ny rätt!

 • Lägg i fler grönsaker: Lägg till andra grönsaker som zucchini, broccoli, paprika och sparris till luftfriteringsbrickan. Blanda saker för att hålla saker intressanta. Lägg till grönsakerna mot slutet eftersom de kokar mycket snabbare än nötkött!
 • Byt krydda: För de som önskar ännu mer smak, lägg till en vitlökssmörblandning innehållande smält smör, vitlökspulver och persilja. Eller, helt enkelt släng i hackad vitlök, lökpulver och/eller rödpepparflingor (för att lägga till värme) i skålen med köttet och svampen.
 • Gör den kryddig: För dem som älskar en kick till sin måltid, lägg till blandad chipotle-peppar i adobosås, vitlök, limejuice och spiskummin till köttet. För bästa smakinfusion, låt den marinera i minst några timmar.

Hur lång tid tar det att tillaga biff i en Air Fryer?

Vid 400℉ tar det cirka 10 minuter att tillaga biff till medium. Tänk på att tillagningstiderna kan ändras beroende på vilken tjocklek och snitt du väljer. Varje fritös fungerar lite olika, så det bästa sättet att uppnå perfekt färdighet är att använda en kötttermometer för att kontrollera innertemperaturen. Den inre temperaturen för medelstort kött är 160°F.

Sätt att tjäna

Vad är mer klassiskt än en god gammal blandning av biff och potatis? Servera dina biffbitar med ditt val av potatissidor: krämig potatismos, färskpotatis med bacon och örter, eller airfryerklyftor. För en mer grönsaksfylld tillbehör, välj en fräsch krispig sallad som medelhavskikärtssallad eller färsk avokadosallad. Alternativt kan du laga grönsakerna som i den här enkla vegetabiliska sidrätten eller göra en sats ugnsrostade morötter och palsternacka.

Förvaringstips & Återuppvärmning

Dessa biffbitar från air fryer är den perfekta överblivna lunchen för nästa dag. Följ dessa tips och du kommer att vänta hela morgonen på chansen att äta dessa vid lunchtid!

 • Kylskåp: För att lagra rester i upp till 3-4 dagar, placera den kylda biffen i en lufttät behållare och kyl.
 • Frys: För att behålla överblivna biffbitar i upp till 2-3 månader, förvara bitarna i en lufttät behållare eller vakuumförseglad fryspåse för att undvika brännskador i frysen.
 • Återuppvärmning: För bästa smak, värm upp biffbitarna i luftfritösen i 2-3 minuter eller tills de är genomvärmda. För snabbare uppvärmning är mikrovågsugnen ett bra alternativ.

FAQ

Vilken inställning är bäst för att tillaga biffbitar i fritösen?

För att tillaga biffbitar i airfryern är det bäst att använda den vanliga ”air fry”-inställningen, eftersom de andra inställningarna kan påverka tillagningstiden och/eller temperaturen.

Varför blev mina luftstekta biffbitar sega?

Biffbitar, som alla biffar, kan bli sega om de tillagas för mycket. Det är bäst att tillaga nötkött tills det når minst 160°F för en medelstekt köttbit.

Fler Air Fryer-recept

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button