Användbar information

Air Fryer Potatispannkakor | AirFried.com

Dessa Air Fryer Potatispannkakor är laddade med cheddar och bacon för en enkel, välsmakande tillbehör – det perfekta sättet att använda upp överbliven potatismos! De steker krispiga på utsidan och så cheesy på insidan!

Min mamma har alltid sett till att ha rester när hon gör en kastrull med potatismos. Hon förvandlar resterna till potatispannkakor och nu gör jag samma sak!

Det här är inte dina traditionella söta frukostpannkakor! Dessa är krispiga på utsidan, mjuka och ostliknande på insidan och laddade med salta smaker som bacon, cheddar, vitlök och salladslök.

Vi serverar dessa som tillbehör till middagen, precis som vilken potatis som helst. De är den perfekta ursäkten för att göra potatismos, men vi har varit kända för att använda butiksköpt kyld potatismos i detta recept vid många tillfällen. De fungerar perfekt!

Servera dessa bredvid vår benfria airfryer fläskkotletter eller dessa läckra air fryer kycklinglår.

Ingrediensnoteringar:

Potatisar– Överbliven potatismos fungerar bra här eller så kan du köpa en låda kyld potatismos.

Ost– Vi använder strimlad cheddar och Monterey Jack. Du kan ersätta båda med din favoritost.

Bacon– Kokt och smulat.

Gröna lökar– Det här är en valfri ingrediens om du vill ha lite mer kick och smakfull smak i dina pannkakor.

Panko– Pankon erbjuder lite variation i konsistensen på potatispannkakor. Det hjälper till att göra dem lite krispiga på utsidan.

Hur man gör potatispannkakor i Air Fryer:

Kombinera ingredienser– Tillsätt alla ingredienser utom panko i en skål och rör om. Täck skålen och ställ i kylen i 30 minuter så att potatisen stelnar – det blir lättare att panera. Lägg panko i en annan grund skål.

Gör pannkakorna – Använd en stor kakskopa för att ösa potatisblandningen direkt i pankobunken. Strö lite Panko över potatisblandningen och tryck ner potatismoset i Panko. Vänd på pattyn och tryck in Panko på den sidan också. Det här är ett enkelt sätt att panera pannkakorna utan att göra en röra över händerna.

Koka pannkakorna- Poppa pannkakorna i air fryer-korgen, lämna lite utrymme mellan varje. Pensla rikligt med olja och koka tills det blir knaprigt.

Vanliga frågor:

Vad är skillnaden mellan potatispannkakor och latkes?

Latkes görs vanligtvis med strimlad potatis och steks i olja och liknar i allmänhet mer hashbrown. Dessa potatismos pannkakor är krispiga utsida och fluffiga inuti, laddade med ost och panerad i Panko panering.

Varför faller mina potatispannkakor sönder?

Beroende på din potatis kan du behöva tillsätta mer eller mindre mjöl för att få den att hålla ihop fint. Om din överblivna potatismos är väldigt lös behöver du extra mjöl för att degen ska hålla ihop. Om din potatis är ganska tjock kan du behöva mindre mjöl eller lite mjölk.

Recepttips och ersättningar

Mängden mjöl som behövs varierar beroende på hur löst ditt potatismos var. Om de är väldigt tjocka, använd lite mindre mjöl. Om det är väldigt löst, tillsätt mer mjöl.

Vi testade dessa pannkakor med både Panko-brödsmulor och traditionella ströbröd och båda fungerar bra. Vi föredrar krispigheten hos Panko i kombination med det ostiga, mjuka mitten av potatismos. Om du föredrar en mer traditionell version, använd vanliga brödsmulor så blir de inte lika knapriga på utsidan.

Fler potatisrecept för fritösen som du kanske gillar:

Låt oss veta din åsikt!

Vi vill gärna höra vad du tycker om detta recept! Lämna en kommentar och betyg nedan! Och glöm inte att pinna och dela!

Air Fryer Potatispannkakor

Skapad av: Karly Campbell
Förberedelsedags 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 45 minuter

Dessa air fryer potatispannkakor är det perfekta sättet att använda överbliven potatismos! Krispig utsida, mjuk och ostlik inuti och perfekt toppad med lite gräddfil eller ranch.

Förhindra att din skärm blir mörk

  • Tillsätt allt utom brödsmulorna i en mixerskål och rör om väl för att kombinera. Smaka av med salt, var noga med att inte tillsätta för mycket salt om potatisen redan var väl kryddad.

  • Täck skålen och ställ i kylen i 30 minuter.

  • Placera Panko i en grund skål.

  • Använd en stor kakskopa för att ösa ut potatismoset direkt i Panko. Använd fingrarna för att strö Panko över toppen av potatismoset och tryck sedan lätt för att bilda en biff, vänd biffen för att täcka in Panko. Panko kommer att hålla blandningen från att fastna på dina händer.

  • Lägg de panerade pannkakorna i en smord air fryer-korg. Upprepa med så många potatispannkakor som får plats i korgen, lämna fortfarande utrymme mellan varje pannkaka så att luft kan följa med. Du kan behöva arbeta i omgångar, beroende på storleken på din airfryer.

  • Spritsa fritt på toppen av potatispannkakorna med oljespray.

  • Luftsteka i 400 grader i 5 minuter och vänd sedan försiktigt på pannkakorna. Spraya med mer oljespray och fortsätt koka i 5 minuter till.

Det här receptet fungerar perfekt med en behållare med kyld potatismos.
Vi föredrar dessa potatispannkakor med Panko eftersom de ger en mer krispig exteriör. Vanligt brödsmulor fungerar också, men du får en mjukare konsistens.
Att tappa en skopa potatisblandning direkt i paneringen hjälper till att hålla blandningen från att fastna på dina händer. När de väl är belagda i Panko är de lätta nog att manövrera in i fritösen utan att göra en enda röra. När du vänder efter tillagning, var noga med att vara försiktig eftersom pannkakorna inte är helt genomstekta och kan falla isär om du inte är försiktig.
Servera varm med ranchdressing eller gräddfil, om så önskas.

Servering: 3potatispannkakor | Kalorier: 474kcal | Kolhydrater: 41g | Protein: 21g | Fett: 25g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 11g | Transfett: 1g | Kolesterol: 90mg | Natrium: 1034mg | Fiber: 3g | Socker: 3g

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button