Hälsosam livsstil

Air Fryer kycklingsmörgås | AirFried.com

Vi skulle vilja skicka in vår Air Fryer Chicken Sandwich för att komma i fråga i Chicken Sandwich Wars som för närvarande pågår mellan snabbmatsrestauranger. Vi tror att vi har en seriös utmanare här med en krispig, kryddad panering och en tjock bit saftig kyckling. Toppat med saltgurka och majonnäs är detta en stor seger för airfryer.

Det tog oss en hel del försök (över 7, men vem räknar) för att få den här kycklingsmörgåsen precis där vi ville ha den, med en krispig, knasig panering som ser ut som om den kom direkt från fritösen.

Vi ville ha en kycklingbit som var krispig på utsidan, saftig på insidan och kryddad genomgående. En kycklingbit som kan stå sig själv, utan saltgurka, majonnäs och bulle. Det tog lite tid, men vi fick det!

Naturligtvis, en smörad och rostad bulle, en tjock sladd av din favoritmajon och ett par skivor av dillgurka pressar verkligen detta över toppen och gör detta till vad vi tycker är den BÄSTA kycklingmacka du kan göra hemma!

Vi använder en hel del ingredienser till vår panering för att göra den krispig och smakrik. Låt inte det skrämma bort dig – även om dessa har några steg, är det faktiskt väldigt enkelt. Läs igenom receptet för att få en känsla för det, och bege dig sedan till köket och sätt igång!

Ingrediensnoteringar:

Kyckling- Vi använder benfria, skinnfria kycklingbröst som är cirka 6-8 uns per bröst. Dessa kommer att skäras på mitten och slås ut till en jämn tjocklek för att bilda 4 kycklingbitar.

Paneringsingredienser– Vår smakrika panering använder mjöl, majsstärkelse, vitlökspulver, lökpulver, hackad paprika, ägg, varm sås och kärnmjölk.

Serveringsingredienser– Bullar serveras bäst smörade och grillade, så ta med dina bullar och lite smör. Vi serverar vår med majonnäs och dillgurka. Du kan också överväga sallad, tomat eller ost.

Hur man gör Air Fryer kycklingsmörgåsar:

Förbered kycklingen– Skär ditt kycklingbröst på mitten diagonalt. Banka kycklingen precis så mycket att den blir jämn tjock och ungefär lika stor som dina bullar. Torka sedan kycklingen torr.

Mjöl- Tillsätt mjöl, majsstärkelse och kryddor i en liten grund form och vispa sedan ihop. Muddra alla kycklingbitar i mjölblandningen och lägg dem sedan åt sidan.

Ägg – Vispa ihop äggen, den heta såsen och vattnet till en jämn smet.

Panering – Rör ner kärnmjölken i den använda mjölblandningen med en gaffel. Det kommer att bilda klumpar av smeten.

kappa – Doppa din mjölade kyckling i äggsköljet och sedan i den klumpiga mjölblandningen, tryck in kycklingen för att täcka den i paneringen. Lägg inte till en supertjock panering – precis tillräckligt för att täcka kycklingbrösten.

Air Fryer kycklingen– Spritsa din airfryer-korg med non-stick-spray och arrangera kycklingbitarna i en korg. Se till att inte låta kycklingbitarna röra vid varandra. Spritsa kycklingen rikligt med oljespray och luftstek i 12 minuter vid 400 grader F. Kycklingen ska vara 165 grader F när den är klar matlagning.

Vanliga frågor:

Hur förvarar jag överblivna kycklingmackor?

Förvara i en lufttät behållare i kylen. De kommer att vara bra i 3-5 dagar. När det är dags att värma upp får du det bästa resultatet när du värms upp i en fritös vid 350 grader F i 5-7 minuter.

Hur kan jag göra min kycklingsmörgås kryddigare?

Du kan lägga till cayennepeppar till mjölblandningen för din panering.

Recepttips:

När du rör ner kärnmjölken i mjölblandningen ska det skapa klumpar av mjölblandningen hela vägen – blandningen blir inte blöt som en smet.

För bra resultat, kontrollera kycklingen vid 8 minuter och spritsa med ytterligare olja om det finns torra bitar av panering på kycklingen.

Om du inte tycker att det här är den bästa kycklingmacka, kanske du är som min man. Tillsätt bacon, då blir det bästa kycklingmacka!

Fler kycklingrecept du kommer att älska:

Air Fryer kycklingsmörgås

Skapad av: Karly Campbell
Förberedelsedags 5 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Total tid 17 minuter

Vi skulle vilja skicka in denna Air Fryer Chicken Sandwich för att röstas fram i Chicken Sandwich Wars som verkar pågå mellan snabbmatsställen. Den är tjock och saftig och den där krispiga paneringen är fylld med smak! Det tog oss ganska många försök att få det helt rätt, men vi kan lugnt säga att den här är en favorit!

Förhindra att din skärm blir mörk

 • Dela kycklingbrösten på mitten med en liten diagonal för att skapa två mindre kycklingbitar. Stöt lätt kycklingbrösten till en jämn tjocklek ungefär lika stor som dina smörgåsbullar. Klappa kycklingen torr.

 • Tillsätt mjöl, majsstärkelse och kryddor i en liten grund form och vispa väl för att kombinera.

 • Muddra kycklingen i mjölblandningen, se till att belägga varje bit ordentligt. Skaka av överflödigt. Ta upp kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan.

 • Vispa ihop äggen, den heta såsen och vattnet tills det är slätt i en andra grund form.

 • Tillsätt kärnmjölken till den kryddade mjölblandningen och rör om med en gaffel för att kombinera. Detta bör skapa klumpar av mjölblandningen hela vägen – blandningen blir inte blöt som en smet, utan väldigt klumpig.

 • Doppa den mjölade kycklingen i äggsköljet, skaka av överskottet och sedan i den klumpiga mjölblandningen. Var noga med att trycka mjölet på kycklingen för att täcka, skapa klumpar av panering på kycklingen.

 • Spritsa en airfryer-korg med non-stick-spray och arrangera kycklingbitarna i korgen, lämna utrymme mellan varje för luft att flöda.

 • Spritsa kycklingen rikligt med oljespray.

 • Luftsteka i 400 grader i 12 minuter eller tills innertemperaturen når 165 grader. Kontrollera kycklingen vid 8 minuter och spritsa med ytterligare olja om det finns torra bitar av panering på kycklingen.

 • För att montera smörgåsar, smöra bullarna och rosta i en stekpanna på medelvärme.

 • Bred varje bulle med majonnäs och toppa med kyckling och pickles.

Den varma såsen gör inte dessa smörgåsar kryddiga, de ger bara ytterligare smak. För en kryddig smörgås, tillsätt cayenne i kryddblandningen.
Tryck inte ett tjockt lager av smeten på kycklingbrösten – du behöver bara tillräckligt för att täcka kycklingen.

Servering: 1g | Kalorier: 644kcal | Kolhydrater: 63g | Protein: 31g | Fett: 29g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 16g | Transfett: 1g | Kolesterol: 181mg | Natrium: 1676mg | Fiber: 4g | Socker: 1g

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button