Hälsosam livsstil

Air Fryer havskatt | AirFried.com

Dessa Air Fryer Catfish-filéer i sydlig stil är så enkla att göra, med en krispig panering gjord av majsmjöl och ströbröd. Vi blötlägger havskatten i kärnmjölk för en fin, ren smak innan panering och luftsteker sedan till perfektion!

Vi har några fiskare i vår familj, vilket innebär att vi gör några stora fiskfrites under hela året. Alltid kul och alltid gott!

Men när Tchad bara fångar några fiskar från vår damm brukar jag inte vara så intresserad av att fritera dem. Som vanligt räddar air fryer dagen!

Havskatt är en av de fiskar som människor antingen älskar eller hatar. Det kan smaka lite lerigt om du inte tillagar det rätt, men vi har knäckt koden här. Blötlägg bara din havskatt i kärnmjölk och det kommer att söta upp fisken och göra den mycket mildare och helt enkelt bättre smak än havskatt som inte har blötlagts i kärnmjölk. Lätt som en plätt!

Om du älskar fisk, men är mer benägna att köpa den från den lokala livsmedelsbutiken, kolla in vår air fryer torsk och air fryer tilapia!

Denna air fryer lax kommer också att bli en favorit!

Ingrediensnoteringar:

Havskattfiléer- Färska filéer är vägen att gå. Helst är dina ett pund filéer två till fyra separata filéer. Om du köper frysta, se bara till att tina dem först.

Kärnmjölk- Kärnmjölk hjälper till att ”tvätta bort” den leriga smaken av havskatten och ger en sötare, mer mild smaksatt fisk. Detta är ett måste.

Cajun krydda- Vi använder Tony Chacheres kryddblandning. Det är ganska salt, så vi tillsätter inte ytterligare salt. Om du använder en annan blandning av Cajun-krydda, kan du behöva tillsätta salt. Blanda ihop smeten och smaka av till smaksättning innan du panerar fisken.

Panering – Brödsmulor, majsmjöl, mjöl och vitlökspulver utgör vår panering. Om du inte vill göra din egen panering, se vårt tips och ersättningsavsnitt nedan.

Hur man gör havskatt i en Air Fryer:

Blötlägg filéerna- Vispa ihop kärnmjölken och den heta såsen i en skål och lägg i havskattfiléerna. Låt dra i 20 minuter. Ta sedan bort fisken från kärnmjölken och torka lätt.

Panera havskatten- Tillsätt dina ströbröd, majsmjöl, mjöl, Cajun-krydda, vitlökspulver och salt till en grund maträtt, till exempel en pajtallrik och rör om för att kombinera. Doppa sedan dina havskattfiléer i paneringsblandningen och tryck till ordentligt i paneringen för att täcka filéerna helt.

Luftstek havskatten- Spraya din airfryer-korg med oljespray och lägg dina filéer i ett enda lager i korgen. Spritsa fisken rikligt med oljespray. Luftsteka i 10 minuter vid 400 grader F, vänd och koka i 10 minuter till. Fisken ska vara krispig och lätt att flaga med en gaffel när den är klar.

Vanliga frågor:

Varför blötlägg havskattfiléer i kärnmjölk?

Mjölken blötläggning är mycket viktigare för havskatt än andra typer av fisk. Havskatt är vad fiskare kallar ”bottenmatare”. De äter nästan vad som helst, och det mesta de äter utvinns ur leran. Det gör att deras filéer blir fläckigare än andra typer av fisk, men de smakar också lite leriga. Kärnmjölken blir av med den smaken och ger en sötare och mer mild smaksatt fisk.

Hur håller jag havskatten krispig i airfryern?

Se till att panera havskattfiléerna helt och spraya dem rikligt med oljespray. Lämna utrymme mellan varje filé så att luften kan flöda. Dessa knep ska ge ett fint, krispigt bröd.

Serveringsförslag:

Vi gillar att servera vår airfryer havskatt med citronklyftor och denna hemgjorda tartarsås.

Dessa havskattfiléer passar fint till våra air fryer grönsaker och air fryer våffelfrites.

Recepttips och ersättningar:

Butiksköpta havskattfiléer är mindre benägna att ha den leriga smaken av nyfångad havskatt, eftersom den har odlats och sannolikt har matats med en speciell diet. Vild havskatt livnär sig på botten av sjöar och dammar, det är där den ”leriga” smaken kommer ifrån. Att blötlägga odlad havskatt i kärnmjölk kanske inte är nödvändigt, men det skadar inte heller någonting.

Har bråttom? Vi gillar också Louisiana eller Andys fiskpanering istället för vårt paneringsrecept. Du behöver cirka 1 kopp. Min personliga favorit är att ta en 1/2 kopp vardera av Andy’s Red Seasoning och Andy’s Golden Seasoning och blanda ihop dem.

Vårt sista stora tips är att vända fisken. Att vända fisken kan vara lite knepigt. Du vill ha en tunn, flexibel spatel för att göra jobbet enklare. Alternativt kan du hoppa över att vända fisken, men undersidan blir inte riktigt lika krispig.

Air Fryer Havskattfiléer

Skapad av: Karly Campbell
Förberedelsedags 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 40 minuter

Hoppa inte över att blötlägga din havskatt i kärnmjölk. Det är det som ger fisken en mild, söt smak jämfört med vissa havskatter.

Förhindra att din skärm blir mörk

  • Vispa ihop kärnmjölken och den heta såsen i en skål och tillsätt havskatten. Låt dra i 20 minuter.

  • Ta bort fisken från kärnmjölken och torka lätt.

  • Tillsätt ströbröd, majsmjöl, mjöl, Cajun-krydda, vitlökspulver och salt till en grund maträtt, till exempel en pajtallrik. Rör om för att kombinera.

  • Doppa havskattfiléerna i paneringsblandningen, tryck till ordentligt för att fästa paneringen på fisken.

  • Spritsa airfryer-korg med oljespray och lägg fisken i ett enda lager utan att tränga ihop korgen. Du kan behöva arbeta i omgångar. Spritsa fisken rikligt med oljespray.

  • Luftsteka i 400 grader i 10 minuter. Vänd och fortsätt koka i 10 minuter till eller tills fisken är krispig och lätt flagnar med en gaffel.

Att vända fisken kan vara lite knepigt. Du vill ha en tunn, flexibel spatel för att göra jobbet enklare. Alternativt kan du hoppa över att vända fisken, men undersidan blir inte riktigt lika krispig.
Om du arbetar i omgångar, förvara tillagad fisk i en varm ugn (180 grader) tills all fisk är tillagad och redo att serveras.

Servering: 1filea | Kalorier: 334kcal | Kolhydrater: 27g | Protein: 26g | Fett: 13g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 9g | Kolesterol: 77mg | Natrium: 994mg | Fiber: 2g | Socker: 4g

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button