Enkla recept

Air Fryer fläskkotletter | Lätt ben-i luftstekt fläskkotletter

Air Fryer fläskkotletter är en av de krispigaste och saftigaste rätterna du kan göra. De här möra, urbenade kotletterna med en gyllene parmesanskorpa är klara på mindre än 30 minuter! Ett väldigt enkelt recept gjort med enkla och budgetvänliga ingredienser, och perfekt för hektiska vardagskvällar.

Denna huvudrätt är ett perfekt par till nästan alla tillbehör, men du vill ha något som är lika snabbt men ändå smakfullt. Min rostade sparris och Bakad sötpotatis behöver alla mindre än 30 minuters tillagningstid med väldigt lite förarbete – vilket betyder att de är klara när köttet är klart! Men om du inte har en Air Fryer, prova vår Crispy Baked Pork Chops.


Detta fantastiska recept förändrade totalt sättet jag lagar fläskkotletter. Genom åren har jag ätit några som var så sega att de nästan var omöjliga att tugga på. Det värsta var faktiskt de feta versionerna, som var laddade med smör och olja för att täcka torrheten.

Dessutom hatar jag att bli stänkt med het olja för att uppnå den gyllenbruna perfektionen. Därför, utan fritösen, kan jag ha svurit bort den här rätten för alltid!

Dessutom behöver det här receptet inga snygga såser eller kraftig panering för att smaka gott. Därför låter jag köttet glänsa genom att endast använda nyriven parmesan och kryddor för att framhäva köttet. Det bästa är faktiskt att du bara behöver två matskedar olivolja jämfört med de koppar du behöver för traditionell fritering.

Hälsosammare, proppfull av smak och otroligt fuktig med en fin crunch – detta fantastiska Air Fryer-recept kommer snart att bli en del av din veckomeny!


Ingredienser som behövs:

 • Fläskkotletter med ben – för att dessa ska bli möra och saftiga, se till att använda tjockt uppskuret kött. Letar faktiskt efter snitt som är en tum tjocka. Därför, om du använder 1/2 tum tjocka snitt, kan tillagningstiden vara kortare. Du kan dock även använda benfria kotletter om så önskas.
 • Extra virgin olivolja
 • Nyriven parmesan – helt underbart i detta recept!
 • Kosher salt
 • Rökt paprika – Jag gillar den extra smaken som den ger, men vanlig fungerar också.
 • Vitlökspulver
 • Lökpulver
 • Mal senap
 • Italienska torkade örter
 • Nymalen svartpeppar

Hur man gör Crispy Breaded Air Fryer fläskkotletter recept?

 1. Förbereda. Mät först upp och kombinera kryddorna. Glöm inte heller att förvärma airfryern. Torka sedan köttet med hushållspapper och pensla det med olja.
 2. Täcka. Belägg sedan köttet generöst med kryddblandningen, tryck om det behövs lite med händerna så att det fastnar på köttet.
 3. Kock. Lägg sedan köttet i frityrkorgen och koka i 12 minuter. Men efter 6 minuter är det nödvändigt att vända för att säkerställa enhetlig tillagning och krispighet.
 4. Tjäna. Låt sedan köttet vila i 5 minuter och servera sedan med dina favoritsidor.
 5. Lagra: Slutligen, om du har rester, förvara dem i en försluten behållare i kylen i upp till 3 dagar.
 6. Uppvärmning: På samma sätt, värm dessa luftsteka dem i 3-4 minuter eller mikrovågsugn.

Receptvarianter:

 • Skippa osten: Egentligen kan du göra dessa utan parmesanosten ifall du inte har någon till hands.
 • Kryddigare: På samma sätt kan du lägga till extra ingredienser för att göra dem kryddigare. Tillsätt därför några röda potatisflingor eller malen cayennepeppar.
 • Ranch: Dessutom är det alltid en bra idé att lägga till en matsked Ranch-krydda i mixen.
 • Örter: Om du gillar mer smak, blanda i mer torkade örter som basilika, italiensk krydda, oregano, rosmarin och timjan.
 • Citron: Gör en citronversion av dessa genom att tillsätta citronskal och rosmarin till den torra rub-blandningen.
 • Asiatiska: Skippa parmesanen, tillsätt Panko-brödsmulor och en tesked mald ingefära.
 • Mexikansk: Tillsätt en matsked Tacokrydda för lite spanska smaker.
 • New Orleans: Lägg till lite sydländsk charm till dessa med denna Cajun-krydda.

Vad ska man servera till saftiga fläskkotletter?

Det magiska med det här luftstekta fläskkotlettereceptet är att det redan smakar utsökt, men enkelheten i kryddorna gör att du kan servera den till praktiskt taget alla tillbehör.

Kombinera den med lite grönt för en väl avrundad måltid som sauterad spenat, rostad broccoli eller din favoritsallad. De är också bra med spuds som bakad potatis eller sötpotatismos. Spannmål och pasta är också en vinnande kombination!

Här är några av våra rekommendationer:


Fler middagsrecept:

Vanliga frågor:

Vilka är de bästa fläskkotletterna till airfryern?

Till det här receptet använder jag versionen med ben. Benen låser köttets smak och fukt. Om du kan hitta det, välj ett välmarmorerat snitt. Dessa fettbitar kommer att skydda köttet från att torka ut och kommer att tillåta dess naturliga smaker att stå i centrum.

Kan du laga frysta kotletter i Air Fryer?

Ja. Till skillnad från den vanliga ugnen där värmen koncentreras på matens yta, cirkulerar fritösen snabbt varm luft genom korgen och runt maten för att värma den jämnt. Att göra stekt mat på detta sätt eliminerar också risken för skador genom heta oljestänk.

Kan du stapla kött i Air Fryer?

Undvik att stapla kött i Air Fryer, eftersom de överlappande delarna inte kommer i kontakt med den varma luften. Faktum är att stapling av dem leder till ojämn färdighet och konsistens. Ordna dem alltid i ett enda lager, med lite utrymme mellan varje bit.

Vilken temperatur luftsteker du fläskkotletter?

Koka köttet tills innertemperaturen når 145-160 grader Fahrenheit. Sedan. låt vila i tre minuter. Använd en snabbavläst inre kötttermometer för att se till att köttet är genomstekt och säkert att äta.

Kan du göra det här receptet i snabbgrytan?

Jag älskar min Instant Pot lika mycket som min Air Fryer, och den fungerar så underbart för den här typen av recept! Använd tjockare snitt som håller väl det interna trycket i Instant Pot. Tänk dessutom på att slutresultatet inte blir lika krispigt!

Du kan till och med använda Instant Pot för att laga både grönsaker och kött samtidigt. Men ta inte mitt ord för det. Prova dessa fläskrecept själv!


Recepttips och tricks:

 • Tänk också på att använda tjockare snitt för att hålla fläskkotletterna saftiga och möra.
 • På samma sätt kan du använda benfria fläskkotletter här också.
 • Men om du vill ha en krispigare beläggning kan du lägga till lite Panko-brödsmulor i paneringen.
 • Använd dessutom nyriven parmesanost för maximal smak.
 • Du kan följa samma recept och göra Air Fryer kycklingvingar.
 • Kontrollera till sist att innertemperaturen är klar några gånger under tillagningen för att se till att den är genomstekt.
 • Jag gillar att tillaga den till cirka 150-155 grader F. eftersom den inre temperaturen kommer att stiga under vila.

Air Fryer fläskkotletter recept

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button