Hälsosamma snacks

Air Fryer Buffalo Chicken Sandwich Recept

Vår Air Fryer Buffalo Chicken Sandwich är gjord från grunden med en krispig, krispig panering som täcker ett fuktigt kycklingbröst. Vi toppar dessa kryddiga smörgåsar med en enkel ranch coleslaw! Klar på cirka 20 minuter från början till slut!

Buffelsås är min favoritsmak, som härrör från en bar i Buffalo, NY. De kom på receptet och serverade det med kyckling på 1940-talet. Nu, nästan hundra år senare, gör vi buffel allt!

Vi har buffel blomkål, buffel ranch potatis, buffel flautas och till och med buffel kyckling äggrullar! Jag tycker att det visar mångfalden med såsen väl!

Vi tänkte att en kryddig buffalo chicken sandwich i airfryern var det näst bästa draget och här är vi. Du vet att kycklingen kommer att bli fin och krispig och konkurrera med alla snabbmats-kycklingsmörgåsar, eftersom vi började med vårt recept för kycklingsmörgås med luftfritös. Tekniken gör den bästa smörgåsen!

Ingrediensnoteringar:

Kyckling– Vi behöver benfria, skinnfria kycklingbröst. Du skär var och en på mitten och använd 2 bröst för att göra 4 smörgåsar.

Kycklingpanering– Mjöl, majsstärkelse, salt, peppar, vitlökspulver, cayennepeppar, ägg, vingsås och kärnmjölk.

Coleslaw ingredienser– En påse coleslawmix, för att göra det enkelt. Sedan lite ranchdressing och torr ranchkrydda.

Smörgås ingredienser– Bullar, smör, vingsås, ranch- eller ädelostdressing.

Hur man gör Buffalo Chicken Sandwiches i Air Fryer:

Torrpanering – Vispa ihop mjöl, majsstärkelse, cayennepeppar, vitlökspulver, salt och peppar i en grund form och dreja kycklingen i blandningen, täck varje sida. Avsätta.

Ägg – Vispa ihop äggen och den heta såsen i en separat grund form.

Krispig panering – Tillsätt kärnmjölk till din mjölblandning nu och rör om med en gaffel tills det blir klumpigt och väl blandat. Observera att detta inte kommer att se ut som en smet – bara en knölig panering. Doppa den mjölade kycklingen i ägget, skaka av överskottet, gå sedan tillbaka i mjölblandningen och tryck ner kycklingen i mjölet för att täcka.

Luftstek kycklingen– Spritsa airfryer-korgen och kycklingen med olja och luftsteka sedan i 400 grader i 8 minuter. Kontrollera din kyckling och, om det finns några torra fläckar på paneringen, spritsa igen med olja. Vi försöker efterlikna en friterad kycklingsmörgås, så du kan behöva lite mer olja än vad du normalt skulle använda i fritösen, men vi använder fortfarande mycket mindre än om vi faktiskt skulle fritera dessa.

Förbered coleslawen– Medan kycklingen luftsteker, starta slaw. Kombinera helt enkelt coleslawmixen, ranchdressingen och ranchkryddan och rör om.

Sätt ihop dina smörgåsar– Smöra dina bullar och värm upp dem på en het stekpanna tills de är gyllenbruna i botten. Lägg din kyckling på den nedersta bullen, toppa med slaw och ringla vingsås över den.

Vanliga frågor:

Vad ska jag servera till buffalo chicken sandwiches?

Vi serverar våra buffelkycklingmackor med skivade morötter och selleri och en sida av ranch eller ädelost för doppning. Air fryer pommes frites är också ett utmärkt val.

Är vingsås och buffelsås samma sak?

Buffelsås är en typ av vingsås som börjar med en bas av cayennepepparsås, ofta Frank’s Red Hot, och sedan en kombination av kryddor. Buffelsås innehåller vanligtvis smör i såsen också.

Recepttips och ersättningar

För att göra din egen kärnmjölk, tillsätt mjölk i en måttbägare med en skvätt vit vinäger eller citronsaft. Låt sitta i 5 minuter för att tjockna.

För extra kryddiga mackor, öka på cayenne i paneringen eller använd en kryddigare vingsås att toppa kycklingen med.

Byt ut ranchdressingen mot ädelost, om du föredrar det.

Du kan använda butiksköpt buffelsås, eller prova såsen från vår airfryer frysta kycklingvingar.

Fler recept på Air Fryer Sandwich:

Låt oss veta din åsikt!

Vi vill gärna höra vad du tycker om detta recept! Lämna en kommentar och betyg nedan! Och glöm inte att pinna och dela!

Air Fryer Buffalo Chicken Sandwich

Skapad av: Karly Campbell
Förberedelsedags 10 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Total tid 22 minuter

Vi använde vår metod för att göra den krispigaste paneringen på denna kycklingsmörgås, penslade den med buffelsås och toppade sedan smörgåsen med en sval, krämig ranchslaw. Servera detta med en hög med morötter och selleri (med dipp såklart) eller lite pommes frites.

Förhindra att din skärm blir mörk

För att göra kycklingen:

 • Dela kycklingbrösten på mitten med en liten diagonal för att skapa två mindre kycklingbitar. Stöt lätt kycklingbrösten till en jämn tjocklek ungefär lika stor som dina smörgåsbullar. Klappa kycklingen torr.

 • Tillsätt mjöl, majsstärkelse och kryddor i en liten grund form och vispa väl för att kombinera.

 • Muddra kycklingen i mjölblandningen, se till att belägga varje bit ordentligt. Ta upp kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan

 • Vispa ihop äggen och den heta såsen tills den är slät i en andra grund form.

 • Tillsätt kärnmjölken till den kryddade mjölblandningen och rör om med en gaffel för att kombinera. Detta bör skapa klumpar av mjölblandningen hela vägen – blandningen blir inte blöt som en smet.

 • Doppa den mjölade kycklingen i äggsköljet, skaka av överskottet och sedan tillbaka i mjölblandningen. Var noga med att trycka mjölet på kycklingen för att täcka, skapa klumpar av panering på kycklingen.

 • Spritsa en airfryer-korg med non-stick-spray och arrangera kycklingbitarna i korgen, lämna utrymme mellan varje för luft att flöda.

 • Spritsa kycklingen rikligt med oljespray.

 • Luftsteka i 400 grader i 12 minuter eller tills innertemperaturen når 165 grader. Kontrollera kycklingen vid 8 minuter och spritsa med ytterligare olja om det finns torra bitar av panering på kycklingen.

 • Pensla båda sidor av kycklingen med vingsås för att täcka.

För att förbereda slaw:

 • Medan kycklingen tillagas, rör ihop coleslawmixen, ranchdressingen och ranchkryddan för att kombinera.

Så här sätter du ihop smörgåsarna:

 • Smöra var och en av bullarna och rosta i en het stekpanna tills de är gyllenbruna.

 • Lägg den kokta kycklingen på botten av varje bulle.

 • Toppa med ranch slaw och ringla över extra ranch eller wing sås, om så önskas.

 • Servera omedelbart.

För extra kryddiga smörgåsar, öka på cayenne i paneringen.
Byt ut ranchen mot ädelost, om så önskas.

Servering: 1g | Kalorier: 804kcal | Kolhydrater: 72g | Protein: 32g | Fett: 42g | Mättat fett: 17g | Fleromättat fett: 22g | Transfett: 1g | Kolesterol: 208mg | Natrium: 1631mg | Fiber: 5g | Socker: 10g

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button