Hälsosamma snacks

Air Fryer Baconlindade gröna bönor (video)

Air Fryer Bacon Wrapped Green Beans är en fantastisk tillbehör som blandar smakerna av det köttiga baconet med möra och krispiga bönor. Dessutom behöver du bara två ingredienser för att göra dessa! Denna grönsaksrätt kommer att vara ett bra komplement till ditt Thanksgiving-bord.

Fritösen lagar den här rätten perfekt genom att använda varmluften för att göra allt krispigt på utsidan och saftigt på insidan! Om du verkligen älskar bacon, prova detta knapriga och ostliknande Bacon Wrapped Meat Loaf-recept som passar till dessa. För ett annat sätt att göra gröna bönor, rosta dem i ugnen med två sorters ost i detta ostiga bakade gröna bönor-recept.


Du kan inte bli mycket enklare än denna fantastiska tillbehör. Det kan se ut som att du har jobbat hela dagen med att göra dessa små buntar av bönor inslagna i knaprig bacon! Men allt som krävs är att slå in bönorna med bacon och lägga dem i luftfritösen i 10 till 15 minuter. Enkelt och snabbt, men ack så smaskigt, som många andra läckra air fryer-recept.

Bacon och gröna bönor verkar bara gå ihop, och det enkla i detta recept tillsammans med den fantastiska smaken och attraktiva presentationen gör detta till den perfekta tillbehören för alla måltider. Och alla som älskar gröna bönor lika mycket som min familj vill göra dessa gröna bönbuntar hela tiden.

Detta är ett enkelt sätt att göra air fryer gröna bönor och det kommer snabbt att bli ett av dina favoritrecept. Det är den perfekta sidorätten på Thanksgiving-middagsbordet eller andra semestermiddagar. Det här enkla receptet har så mycket smak, alla älskar dessa små buntar av bacon.


Ingredienser som behövs:

Med ett så enkelt recept behöver du förmodligen inte för mycket instruktioner, men du kan scrolla ner till vårt receptkort för att kontrollera de exakta måtten och tiderna. Men allt du behöver är:

 • Färska gröna bönstjälkar: Med ändarna avskurna.
 • Ohärdat bacon: Du kan använda saltad bacon om det är allt du har.
 • Kryddor: Vi använde kosher salt och svartpeppar.

Hur gör man en air fryer baconlindade gröna bönor från grunden?

 1. Förvärm ugnen: För att börja, förvärm fritösen till 370 grader F.
 2. Bönor: Tvätta sedan de färska haricots verts och skär av ändarna. Franska bönor är också ett gott tillbehör.
 3. Bacon: Skär sedan varje bit bacon på längden om det behövs.
 4. Förbereda: Under tiden spraya en bakplåt med matolja för att sätta dina buntar på innan du lagar mat.
 5. Slå in: Ta till sist de gröna bönorna och linda in dem med en skiva bacon och lägg den sedan med skarven nedåt på plåten.
 6. Kock: Lägg sist var och en av de gröna bönbuntarna i ett enda lager på botten av airfryer-korgen som har sprayats med matolja. Koka i 10 till 15 minuter eller tills baconet är knaprigt och blir brunt.

Receptvarianter:

 • Kalkonbacon: För en förändring gör detta hälsosamma air fryer recept med kalkonbacon.
 • Inget bacon: Hoppa helt enkelt över baconet och gör pommes frites, liknande hur vi gjorde det här sparrisreceptet.
 • Söta upp det: Ett annat bra alternativ är att strö lite farinsocker på baconstrimlorna innan du lägger dem i airfryer-korgarna.
 • Krydda det: På samma sätt, lägg till dina egna favoritkryddor som vitlökspulver, lök, persilja, timjan eller paprika.
 • Krydda upp det: Alternativt kan du lägga till lite cayennepeppar eller jalapenos för att göra dina bönor kryddiga.
 • Gör det cheesy: För ostiga bönor, strö dem med parmesan eller riven ost.

Så här serverar du:

Servera dessa baconlindade gröna bönbuntar bredvid din favorit huvudrätt och en annan tillbehör. Eller så kan du prova någon av dessa idéer:


Vanliga frågor

Vad är ohärdat bacon?

Otorkad bacon är fläskbuk (fet rygg eller sida av rygg) som inte har konserverats av konstgjorda natriumnitrit. Istället använder de en typ av selleri, som är en form av naturliga nitriter, havssalt och andra smakämnen som rödbetor och persilja. Nitriterna är det som ger bacon den rosa färgen.

Bacon kan torkas eller våttorkas. Torrhärdning görs genom att gnugga det färska fläsket med salt, kryddor och nitriter. Men det är inte de naturliga nitriterna som används i ohärdat bacon. Sedan får den sitta i en eller två veckor. Sedan sköljs den av och sätts in i en rökare eller ugn för att torka i veckor eller till och med månader.

Våthärdning är en snabbare metod och det är därför det är det som används oftast. De använder samma konserveringsmedel, men de blandas i en saltlake som fläsket blötläggs eller injiceras med. Sedan röks den i ugn eller rökare.

Kan jag använda gröna bönor på burk för detta?

Du kan använda konserverad istället för färsk till detta recept, men bönorna kan bli mosiga om du använder rå bacon. Istället, när du använder gröna bönor på burk, förkoka baconet ungefär halvvägs innan du slår in dem och halvera sedan tillagningstiden från 10-15 minuter till 5-10 minuter.

Måste jag blötlägga de gröna bönorna i isvatten?

Att blanchera dina haricots verts genom att lägga dem i kokande vatten är inte nödvändigt före tillagning.

Vissa människor kommer dock att blanchera dem före tillagning och lägga dem i isvatten efteråt för att stoppa tillagningsprocessen. Men det är egentligen inte nödvändigt när man kokar dessa bönor med en airfryer.


Så här lagrar du rester:

 1. Lagra: Dessa kommer att förvaras bra i upp till tre dagar i en lufttät behållare i kylen.
 2. Frysa: Du kanske också vill frysa in eventuella rester om du inte planerar att avsluta dem inom de närmaste dagarna. Låt dem bara svalna och slå sedan in dem i plastfolie så blir de bra i cirka tre månader.
 3. Uppvärmning: Värm dina bönor igen i mikrovågsugnen, fritösen eller ställ in ugnen på 400 grader F och värm i fem minuter.

Fler recept att prova:

Recepttips:

 • Se till att dina bönor är torra innan du lagar mat genom att klappa dem med en pappershandduk.
 • Som ett alternativ, för att se till att bönorna är ordentligt kokta, koka upp en stor kastrull med vatten och blanchera i 2-3 minuter. Efter det, överför dem till en stor skål fylld med is för att svalna.
 • Det är också bättre att välja tunna remsor av bacon, de blir knaprigare och kokar jämnare!
 • Om du vill använda konserverad, använd franska gröna bönor för en bättre konsistens.
 • Du kan också använda frysta haricots verts, men se till att de är upptinade och torkade före tillagning.
 • Använd resterna i en gryta som denna fantastiska vegangryta med gröna bönor eller lägg till dem i en sallad som till exempel denna goda crack-majssallad.

Air Fryer Bacon Inslagna Gröna bönor

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button