Hälsosam livsstil

Air Fryer Apple Fries (video)

Air Fryer äppelfrites är möra-knäcka och täckta med en söt grahamsskorpa med en hint av kanel och farinsocker. Doppade i sliskig och varm kolasås, dessa är helt himmelska!

Att luftsteka några av våra favoritstekta godsaker gör dem skuldfria men lika läckra! Glöm inte att göra dessa Air Fryer lökringar, Air Fryer Churros och Air Fryer Fried Pickles när snackssuget slår till!


Air Fryer Apple Fries recept

Air Fryer Apple Fries är, uppriktigt sagt, beroendeframkallande. De söta och syrliga äppelklyftorna täcks med kanel-socker-grahamsöverdrag och luftstektas sedan tills skorpan är knaprig och frukten är mör. Sedan är det bara att värma upp din kolasås och njuta!

Är luftstekt äppelfrites hälsosamt?

Hälsosammare än friterad, definitivt. Dessutom, jämfört med vanliga pommes frites, har dessa mycket färre kolhydrater.

I synnerhet är det mycket näringsrika frukter med mycket fibrer, C-vitamin, kalium, K-vitamin plus olika antioxidanter. Dessutom är äpplen bra på att hålla dig mätt tack vare deras komplexa kolhydratinnehåll.


Slutligen, den här rätten har också väldigt lite fett eftersom vi luftsteker dem istället för att fritera bitarna som de flesta recept på dessa fruktpommes.

Som ett resultat är den här rätten ett hälsosamt mellanmål om du är sugen på något krispigt och gott!

Air Fryer Apple Fries ingredienser

 • Äpplen: Vi föredrar att använda Gala på grund av deras skarpa, täta konsistens och sötma.
 • Mjöl: En lätt beläggning av mjöl gör att de andra paneringslagren kan fastna på frukterna.
 • Ägg: Vispa ca 3 ägg. Detta är vår andra dopp, och gör varje stek extra krispig!
 • Graham kex: Krossa dem manuellt eller med hjälp av en processor till mycket fina smulor. Detta är vårt sista paneringslager, och vi kryddar det med kryddor (muskotnöt och kanel) plus brunt och vitt socker.
 • Kolasås: Denna rika och söta dopp tar dem ur denna värld!

Hur man gör äppelfrites i airfryern

 1. Förbered frukten. Efter att du skalat och tagit ut all kärna, skär frukten i klyftor.
 2. Förbered din paneringsstation. I den första skålen, lägg mjölet. De vispade äggen går ner i den andra skålen. Blanda till sist Grahams med alla kryddor i en tredje skål.
 3. Täcka. Ta dina fruktklyftor. Muddra först varje klyfta lätt i mjöl. Efter det, doppa ner det i ägget. Rulla till sist i de kryddade grahamssmulorna. När du är klar med alla kilar, öppna airfryerns korg och spraya/borsta den med önskad olja.
 4. Kock. Lägg de belagda fruktklyftorna i korgen i ett enda lager, dubbelkolla att de inte överlappar varandra. Ge dem en lätt spray med olja. Luftsteka vid 380 F i 5 minuter, vänd och koka sedan i 2 minuter. Mer.
 5. Tjäna. Njut varmt med en liten skål varm kolasås.

Receptvarianter:

 • Använd andra frukter: Medan detta recept är tillagat med äpplen, kan du använda en mängd olika. Jag gillar också att göra det här receptet med päron, sötpotatis och morötter. Alla är bra alternativ för ett näringsrikt och hälsosamt mellanmål.
 • Minska sockret: För att göra äppelfritesreceptet hälsosammare, minska sockret eller använd kokossocker. För en lågkolhydratversion använd keto eller lågkolhydratsockerersättningar som erytritol.
 • Lek med kryddorna: använd så mycket kanel och muskot du vill. En skvätt cayenne och kakaopulver ger också en fin twist.

Vanliga frågor

Hur mycket olja lägger du i en airfryer för pommes frites?

Inte så mycket! Du behöver bara en väldigt tunn oljebeläggning på själva korgen, sedan lite mer på pommes fritesen. Som mest skulle du använda upp ungefär en tesked till en matsked olja för hela receptet.

Eftersom det är så lite fett inblandat är det här en godbit utan skuld!

Vilka är de bästa äpplena att använda?

 • Återigen, vi gillar att använda Gala för dess söta men ändå täta och krispiga egenskaper. På grund av detta behåller de ett fint knas i air-fryer.
 • Andra bra alternativ är Granny Smith, Braeburn, Pink Lady och Real Delicious. Har du inte en söt tand? Välj syrliga, för kolasåsen ger varje tugga tillräckligt med sötma.

Ska jag skala äpplena?

Det är upp till dig! Vi gillar att peela det, av den enkla anledningen att vissa människor inte gillar skalet. Det är ett bra sätt att se till att alla tycker om dem.

Men om det är bra för dig att äta skalet, låt det vara kvar. Mindre förberedande arbete, mer fiber!


Bästa dipparna till äppelfrites-dessert:

Söta såser, pålägg och dipp är definitivt vår favorit för dessa godsaker. Du kan inte gå fel med följande:

Förvaringsinstruktioner:

Dessa pommes frites är knaprigast när de är nystekta i luften, så vi uppmuntrar dig att avsluta dem samma dag som du gör dem.

Däremot kan du säkert behålla eventuella rester. Kyl dem först och lägg dem sedan i en väl tillsluten behållare. Förvaras kyld i upp till 3 dagar, men försök att konsumera dem tidigare. För att värma upp, luftsteka vid 400F tills det är varmt.

Fler äpple recept att prova:

Air Fryer äppelfrites

 • Förvärm fritösen till 380 grader F.

 • Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

 • Tvätta äpplena, skala, kärna ur och skär dem sedan i 8 klyftor.

 • Tillsätt mjölet i en medelstor skål. Avsätta.

 • Vispat ägg i en annan grund form.

 • Kombinera krossade graham-kex, sockerarter, kanel och muskotnöt i en annan grund maträtt. Rör om för att kombinera.

 • Kasta först varje äppelklyfta i mjölet, sedan muddra i de vispade äggen och rulla till sist i den krossade grahamsblandningen.

 • Ordna äppelbitarna på den förberedda plåten.

 • Bestryk botten av air fryer-korgen med lite olja.

 • Nu, arbeta i omgångar, arrangera äppelbitarna i ett lager, överlappa inte varandra. Spraya äppelbitarna med ett lätt lager olja och luftstek i 5 minuter, vänd sedan äppelbitarna och luftstek i ytterligare 2-3 minuter, eller tills de är gyllene och knapriga.

 • Upprepa med de återstående bitarna.

 • Servera med kolasås till doppning.

Näringsinnehåll


Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button