Bakverk recept

30-minuters stekrörsrecept (en panna!)

Detta 30-minuters stekrörsrecept är mättande, gott och fyllt med grönsaker. Superlätt att göra, det är det perfekta tillskottet till din middagsväxling på vardagskvällar.

Vi samarbetade med Nötkött. Det är vad som finns till middag.på uppdrag av Beef Checkoff, för att hjälpa dig att förbereda för säsongen tillbaka till skolan med denna proteinrika stek.

Denna nötröra är en livräddare för middag på vardagskvällar, speciellt när du har att göra med kaoset att navigera under skolsäsongen. När förberedelserna inför skolan är i full fart handlar det inte bara om att köpa nya ryggsäckar, pennor och anteckningsböcker, skjortor är också en tid att lägga strategier på hur du ska få hälsosam mat på bordet mellan läxorna, efter -skolans aktiviteter och andra vardagliga skyldigheter. När du är fastspänd för tid är det inget som slår en wokning.

Den här snabba och enkla röran är full av nötkött och är inte bara god, utan den är också full av proteiner och supermångsidig. Oavsett om du packar luncher, förbereder mellanmål efter skolan eller förbereder måltider för veckan, är det en underbar rätt som hjälper dig att ta dig igenom veckan på ett härligt sätt. Min familj älskade det här receptet och jag vet att ditt också kommer att göra det. Låt oss komma till det!

Stek Wokad Video

Hur man gör Steak Fry

Att göra stekröra kräver bara ett par, nyttiga ingredienser och några enkla steg att göra. Nedan hittar du en snabböversikt över receptet.

 • Förbered marinaden: Använd en visp och blanda ihop marinadens ingredienser. Avsätta.
 • Hacka grönsakerna: Hacka paprikan, broccolin, löken och salladslöken. Avsätta.
 • Skiva steken: Skär steken mot säden i tunna skivor med en vass kniv.
 • Koka grönsakerna: På medelvärme, stek grönsakerna i en wok eller stekpanna och ställ åt sidan.
 • Woka nötköttet: Tillsätt nötköttet i samma wok eller panna och fräs på hög värme.
 • Tillsätt grönsaker och sås: Lägg tillbaka grönsakerna i woken med nötköttet tillsammans med salladslöken. Tillsätt såsen och fräs tills såsen tjocknar. Njut som den är eller tillsammans med lite ångkokt ris!

Vad betyder ”mot kornet”? Att skiva mot säden innebär att skiva mot muskelfibrerna i din nötkött jämfört med dem. Detta bryter upp de sega fibrerna och gör nötköttet mörare och lättare att tugga!

Tips för den bästa nötröra

Nedan hittar du en samling tips och tricks som hjälper dig att göra den bästa nötköttsröran på planeten.

 • Skiva steken i lika stora strimlor. Genom att skära din biff i bitar av liknande storlek främjar du jämn matlagning.
 • Frys delvis in biffar för enklare skivning. Poppa biffar i frysen i ca 30 minuter innan du skivar dem.
 • Skiva alltid biff mot säden. Att skära mot muskelfibrerna i Steak kontra bredvid dem kommer att göra din wokning mörare och lättare att tugga.
 • Använd Steak som är Choice eller Prime grade. Ju bättre kvalitet din biff, desto bättre kvalitet din wokning. Val och Prime betyg är överlägsna.
 • Torka biffarna innan de steks. För att hjälpa din biff att bilda en fin skorpa, klappa den torr från överflödig fukt med hushållspapper innan du steker den.

Vilken köttbit ska jag använda? Välj alltid Choice eller Prime snittar av nötkött. För detta recept fungerar Flank Steak bäst. Men du kan också använda Filet eller Ribeye.

Servering Steak Wokad Fry

Denna stekröra kan serveras som en hälsosam lunch eller middag. Du kan också packa den till arbetsluncher eller servera den efter skolan som ett rejält mellanmål för att bjuda på dig och dina barn till middag (perfekt för nätter när du springer till och från fritidsaktiviteter!). För en väl avrundad måltid, kombinera den med lite ångat vitt eller brunt ris, quinoa eller bovete.

Förvaring av stekröra

 • Kylskåp: Förvara överbliven stekröra i en lufttät behållare i kylen. Den håller sig fräsch i upp till 5 dagar. Värm den igen i mikron eller i en panna/wok med lite olja.
 • Frys: Frys stekröra genom att först låta den svalna helt. Överför sedan den till en fryssäker plastpåse eller lufttät behållare. Värm den igen i mikron eller i panna/arbeta med lite olja.

FAQ

Hur får jag möra nötköttsremsor i min wokning?

Du får möra strimlor av nötkött genom att skära steken tunt och mot säden. Genom att skära igenom nötköttets muskelfibrer kontra bredvid dem får du mer ömma remsor som är lättare att tugga.

Ska jag woka köttet eller grönsakerna först?

Stek alltid grönsakerna innan köttet. Eftersom de tillagas snabbare, vill du lägga dem åt sidan tills nötköttet är färdigt och lägg tillbaka dem i woken först när du är redo att lägga till såsen.

Vilken bit av biff ska jag använda till wokning?

Flankstek eller Strip Steak är det överlägset bästa snittet för wokning. Det är smakfullt, lättillgängligt i livsmedelsbutiker och mycket prisvärt.

Fler biffrecept

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button