Recept

15-minuters broccoli blomkålssallad – Momsdish

Denna broccoli blomkål baconsallad har så mycket konsistens. Från den krämiga dressingen till det knapriga baconet till de krispiga grönsakerna, varje tugga är en munfull!

Den här baconsalladen med broccoli blomkål är så krispig att den inte ens är rättvis. Från bakgårdsgrillar till picknickar till potlucks, den packar bra, är alltid en folklust och är superfylld. Även om receptet är fantastiskt som det är, har jag tillhandahållit några fantastiska receptvarianter som du kan experimentera med. Oavsett hur du justerar ingredienserna så vet jag att du bara kommer att älska det!

Vad är Broccoli blomkålssallad?

Broccoli blomkålssallad är gjord med lagom stora bitar av rödlök, broccoli, körsbärstomater, bacon och blomkål. Den kastas sedan med solrosfrön för en extra crunch och avslutas med en krämig, citrusaktig majonnäsbaserad dressing. Nedan hittar du en sammanfattning av smak, konsistens och tillagningstid för detta recept.

 • Smak: Smaken i denna sallad är en balans mellan salt bacon, jordnära grönsaker och syrlig dressing.
 • Textur: Konsistensen på denna sallad kan bäst sammanfattas i ett ord: crunch.
 • Tid: Från förberedelse till bord tar denna sallad bara 15 minuter att sätta ihop.

Gör denna broccoli blomkålsbaconsallad

Att göra detta broccolisalladsrecept kräver bara en handfull hälsosamma ingredienser och minimal förberedelse. Nedan hittar du en sammanfattning av processen för att göra denna enkla sallad.

 • Hacka grönsaker och bacon: Hacka broccolin, blomkålen och baconet i lagom stora bitar. Dela sedan körsbärstomaterna på mitten och tärna rödlöken. Lägg alla ingredienser i en stor skål tillsammans med solrosfröna.
 • Gör dressingen: I en separat skål, vispa ihop ingredienserna till dressingen.
 • Kasta salladen: Till sist, släng ner dressingen i salladen. Njut av!

Planerar du att servera salladen senare? Förvara den i en lufttät behållare och släng in dressingen precis innan för att förhindra att den blir blöt.

Användbara tips för att göra Broccoli Blomkål Bacon Sallad

Här hittar du en handfull tips som hjälper dig att göra den bästa broccolisalladen.

 • Koka bacongranarnat. Koka först baconet och låt det svalna helt i rumstemperatur innan du slänger det i salladen. Detta gör att baconet får en fin, seg konsistens och hjälper fettet att torka ut.
 • Hacka grönsakerna och baconet i liknande storlekar. För att skapa den perfekta biten med varje gaffel, hacka broccolibuktor, blomkålsbuketter och bacon i lika stora bitar.
 • Justera dressingen efter smak. Om du vill ha din dressing mer örtiga, tillsätt mer torkad persilja. Om du gillar det på den skarpare sidan, tillsätt mer citronsaft. Kryddad? Poppa i några extra sprickor svartpeppar.

Baconbitar tips: Har du någonsin gjort bacon i fritösen? Air fryer bacon kräver minimal rengöring och blir alltid krispigt. Använd den till baconbitarna i denna sallad för att minimera förberedelsetiden! Om du behöver en bra rekommendation på en modell är jag besatt av min COSORI.

Dressing för Broccoli Blomkål Bacon Sallad

Dressingen till denna sallad är väldigt enkel. Allt du behöver göra är att kombinera majonnäs, citronsaft, svartpeppar och persilja. För bästa resultat, förbered den en dag i förväg och låt den marinera i kylen över natten i en lufttät behållare. Detta kommer att fördjupa dressingens smak, samtidigt som du sparar tid och rätter under förberedelsedagen.

Olika ingrediensidéer för broccoli blomkålsbaconsallad

Det finns massor av roliga justeringar du kan göra till denna sallad med olika ingredienser. Nedan hittar du ett par tillägg och byten för att hålla dig inspirerad.

 • Tillsätt russin eller torkade tranbär för en sötma
 • Byt ut solrosfröna mot strimlad mandel eller grovhackade valnötter
 • Byt ut hälften av majonnäsen mot lika delar gräddfil av vanlig grekisk yoghurt för mer syrlighet
 • Byt ut limejuicen mot äppelcidervinäger eller rödvinsvinäger mot samma syrra men mindre citrus
 • Vispa ner en matsked honung i dressingen om du vill ha salladen på den sötare sidan (varning: inte ketovänlig)
 • Använd stekt pancetta istället för bacon
 • Lägg i lite fetaost

Sätt att servera broccoli blomkålssallad

Servera broccoliblomkålssalladen som den är för en mättande men lätt lunch. Till middag kan du kombinera det med nästan vilket protein som helst. Grillad ribeye-biff, grillad kyckling eller air fryer lax är alla bra alternativ. Om du är vegetarian, lämna baconet ute och servera salladen med lite quinoa.

Bästa förvaringstips

Om du planerar att äta salladen inom 2-3 dagar, förvara den slängd i dressingen i en lufttät behållare i kylen. Men om du gör det för att förbereda måltiden hela veckan, förvara dressingen och salladen i separata lufttäta behållare. Detta förhindrar att den blir blöt och säkerställer att du har fräscha, läckra sallader i upp till 5-7 dagar.

FAQ

Är broccolisallad bra för keto?

Ja, broccolisallad är bra till keto. Om du använder någon av receptvarianterna, lämna bort de torkade tranbären och russinen, eftersom de innehåller socker och inte är ketovänliga.

Hur många nettokolhydrater är det i en kopp broccoli?

En kopp rå broccoli har 4 gram nettokolhydrater per portion.

Hur många nettokolhydrater är det i en kopp blomkål?

Det finns 3 gram nettokolhydrater i en kopp blomkål per portion.

Hur länge håller sig denna sallad i kylen?

Broccoli blomkålsbaconsallad håller sig 2-3 dagar i kylen när den slängs i dressing. Å andra sidan, om du lämnar dressingen ute håller den sig i 5-7 dagar.

Kan man använda en annan sorts dressing?

Använd valfri krämig dressing som du gillar till detta recept. Lätt ranchdressing och vallmofröndressing är båda bra alternativ.

Fler krispiga sallader att prova

Related Articles

Lämna ett svar

Back to top button